گیلانیان : معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر به بازار کار وارد می شوند گفت: بیکاری به یک ابر چالش در کشور تبدیل شده است.
اسحاق جهانگیری عصر امروز در نشست شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد که با حضور مدیران این استان برگزار شد، با بیان مقدمه ای از مسائل مختلف ملی اظهار کرد: در دورانی که این دولت بر سر کار است اولویت هایی را در نظر گرفته ایم.
معاون رئیس جمهور گفت: بخش هایی از این اولویت ها تحقق پیدا کرده که مهم ترین آن، چالش هسته ای بود که به اجبار مشکلات و دشواری های زیادی برای ما ایجاد کرده بود.
وی گفت: آنها حق مسلم ما را زیر سؤوال برده بودند و برای اولین بار بود که ایران در مقابل 6 کشور قدرتمند جهان قرار گرفته بود.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در یک دوره 18 ماهه با نظارت مقام معظم رهبری به بخشی از خواسته های خود رسیدیم البته کارشکنی آمریکایی ها بحث دیگری است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه با همت نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی اکنون به عنوان امن ترین کشور منطقه به شمار می رویم تصریح کرد: استکبار جهانی گروه های تکفیری را برای بر هم زدن این امنیت راه اندازی کرده بودند که به هدف خود نرسیدند و امروز ایران نه تنها امنیت خود بلکه امنیت سایر کشورها را هم تأمین می کند.
این مسؤول در ادامه گفت: امروز قدرت های بزرگ منطقه می دانند که راه حل بسیاری از بحران های منطقه ای در دست ایران است و بدون ایران نمی توان به راه حلی رسید.
جهانگیری یکی از مشکلات کشور را اقتصاد ذکر کرد و با بیان اینکه ورودی به گذشته نخواهم داشت افزود: یکی از چالش های مهم ما بیکاری است که به یک ابرچالش تبدیل شده است.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: نرخ بیکاری در کشور 12 درصد و در برخی از جاها به بالای 30 درصد هم می رسد و این نرخ در حوزه اشتغال بانوان هم گاها تا دو برابر این نرخ می رسد.
وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر به بازار کار وارد می شوند، افزود: باید با سیاست گذاری هدفمند این مشکلات را برطرف کنیم.
جهانگیری از اقتدار اقتصادی به عنوان مهم ترین اساس و پایه اقتدار ملی یاد کرد و گفت: دشمنان می خواهند ایران ضعیف و ناتوان باشد و جایگاه فعلی خود را نداشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور به ابلاغ سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: مهم ترین محور این سیاست این است که همه نیروها اعم از نخبگان و علما با هم اجماع داشته باشند.
وی گفت: روزی که مقام معظم رهبری این سیاست ها را ابلاغ کردند خود من هم تصور نمی کردم که با وجود تحریم ها و کاهش قیمت نفت که به 30 دلار رسیده بود بتوان اقتصاد کشور را با تکیه بر اقتصاد مقاومتی این گونه توانمند کرد به حدی که گشایش در اقتصاد ما در سال 95 به یک شاهکار شبیه است.
این عضو بلندپایه دولت افزود: امروز به همت همین سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری 7500 واحد راکد را فعال کرده ایم.
جهانگیری گفت: واحدهایی که با چک های برگشتی و ده ها مشکل دیگر از جمله بدهی های مالیاتی، فکر نمی کردیم دوباره بتوانند فعال شوند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه اظهارات خود در جمع شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: امروز علاوه بر اینکه تعداد کل آن 7500 واحد تسهیلات دریافت کرده اند 22 هزار واحد تولیدی دیگر هم تسهیلات دریافت کرده اند.
وی به یکی دیگر از کارهای بزرگ که از قبل تصور آن نمی شد اشاره کرد و افزود: قرار بود واحدهایی که تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند راه اندازی کنیم که تا الان بیش از 5 هزار واحد آن راه اندازی شده است.
جهانگیری یکی دیگر از برنامه های اقتصاد مقاومتی را برداشت هم اندازه از میادین مشترک نفتی و گازی دانست و گفت: در سال 84 که دولت اصلاحات تحویل داده شد، این رقم مساوی بود اما در دوره 8 ساله بعدی این میزان دو به یک به نفع کشور کوچک همسایه شد.
جهانگیری افزود: برنامه این است که تا اوایل سال 96 این رقم دوباره مساوی شود و برداشت ما و کشور همسایه از میادین به یک اندازه برسد.
این عضو ارشد دولت اقتصاد ایران را در رده هجدهم دنیا ذکر کرد و گفت: در چنین اقتصادی که در این رده از اقتصاد جهان قرار دارد نباید دل خود را به راه اندازی چند واحد دام داری و گاوداری و پرورش گل و گیاه خوش کرد بلکه باید به دنبال کارهای بزرگ تر باشیم.