گیلانیان : استاندار ژمبیل کشور قزاقستان گفت: دریای خزر بستری مناسب برای تقویت و توسعه فعالیت های گردشگری، صنعت و کشاورزی بین ایران و قزاقستان است.
کرکوک بایف کریم ظهر امروز در دیدار هیأت سیاسی استان ژمبیل قزاقستان با محمدعلی نجفی استاندار گیلان با اشاره به وجود چهار شهر طراز، کاراتاو، ژانتاس و شو در استان ژمبیل اظهار کرد: در سال 1939 استان ژمبیل تاسیس شده است.
وی، به موقعیت مکانی استان ژمبیل در جنوب کشور قزاقستان اشاره کرد و افزود: ژمبیل از جنوب با جمهوری قرقیزستان هم مرز است، از لحاظ جغرافیایی زمین آن بیشتر جلگه ای محسوب می شود، دمای متوسط آن در ماه ژانویه 20 درجه سانتی گراد زیر سفر است و آب و هوای سرد و خشک دارد.
استاندار ژمبیل کشور قزاقستان با بیان اینکه معادن، گاز، صنایع شیمیایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی گاز در این استان وجود دارد، تصریح کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در استان مذکور زندگی می کنند و در مجموع بیش از 100 ملت و قوم در آن به سر می برند.
بایف کریم، 65 درصد از جمعیت دائمی استان ژمبیل قزاقستان را از نژاد قزاق خواند و بیان کرد: 23.8 درصد از صنایع، 23.8 درصد از کشاورزی و 16.6 درصد از حمل و نقل، 6.5 درصد از ساختمان و 9.2 درصد از بازرگانی کشور قزاقستان در استان ژمبیل است.
وی به استقرار رایزن بازرگانی ایران در قزاقستان در سال 1379 اشاره کرد و گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی به قزاقستان توسط شرکت های ایرانی در زمینه جاده سازی و ساختمان سازی، ایجاد مرکز تجاری و مجتمع های مسکونی، تاسیس دفتر نمایندگی بانک توسعه صادرات ایرانی در آلماتی، ایجاد تعدادی واحدهای تولیدی در قزاقستان، برگزاری نمایشگاه ها، اعزام هیأت های بازرگانی، سوآپ روزانه 150 هزار بشکه نفت خام قزاقستان از طریق ایران و ایجاد دفاتر نمایندگی شرکت های ایرانی از اقدام های انجام شده در چارچوب روابط دوجانبه بین ایران با کشور قزاقستان است.
استاندار ژمبیل کشور قزاقستان با اشاره به زمینه های همکاری متقابل بین دو کشور ایران و قزاقستان، خاطرنشان کرد: تبادل هیأت های تجاری و اقتصادی، سرمایه گذاری مشترک، کشت فرا سرزمینی، پروژه های پرورش ماهی، ایجاد گلخانه، کشت داروهای گیاهی و فرآوری و بسته بندی آن، بسته بندی آب معدنی، پرورش دام و صدور گوشت و دام زنده و همچنین همکاری در بخش های راه و ساختمان و گردشگری از زمینه های همکاری متقابل محسوب می شود.