گیلانیان : قائم مقام رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری بر ارائه الگوهای جدید برای حفاظت از جنگل ها تأکید کرد و گفت: یک میلیون و 50 هزار هکتار از جنگل های شمال کشور بدون طرح مدون و مجری با ساختار مردمی است.
ناصر مقدسی ظهر امروز در همایش ملی «جنگل های شمال ایران گذشته، حال، آینده» در محل تالار حکمت دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه در دوران پسا استراحت در جنگل هستیم اظهار کرد: اکنون نیاز است مدتی به جنگل ها استراحت دهیم و این موضوع مربوط به امروز و گذشته نیست.
وی به فاصله بسیار از غافله علم جنگل داری به ویژه پس از کنفرانس ریو در کشور اشاره کرد و افزود: باید بدانیم جنگل های ایران از لحاظ آسیب پذیری اقلیمی چگونه وضعیتی دارد و لیست قرمز جنگل های شمال در کدام مناطق است ضمن اینکه برنامه های حفاظتی جنگل ها مشخص شود.
قائم مقام رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه از علم جنگل داری به طور شگرفی فاصله داریم و این حفره را باید پر کنیم، تصریح کرد: در قانون برنامه ششم توسعه کشور به موضوع مذکور توجه شده است و باید این قانون را اجرایی کنیم.
*روند نزولی شاخص جنگل های شمال
مقدسی، استراحت جنگل ها را طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور خواند و بیان کرد: دو میلیون هکتار جنگل در شمال کشور داریم و در مدت 10 سال گذشته شاخص ها در خارج و داخل این جنگل ها طرح های نزولی را نشان می دهد.
وی بر تغییر طراحی غیر اکوسیستمی و تک بعدی جنگل داری در کشور تأکید کرد و گفت: استراحت جنگل به معنای توقف بهره برداری نیست بلکه برای یک دوره گذار باید توقف بهره برداری باشیم و به موازات آن تهدیدهای قاچاق، استفاده از سرشاخه های جنگلی و بهره برداری از معادن در محدوده مناطق جنگلی کاهش پیدا کند.
قائم مقام رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه برای حفاظت از جنگل ها باید تصمیم راهبردی گرفته شود، خاطرنشان کرد: سال گذشته 450 هزار تا 500 هزار متر مکعب از منابع طبیعی برداشت کردیم البته برداشت از درختان آسیب دیده بود و ای کاش آن را زودتر تعطیل کنیم زیرا به دلیل نداشتن نیروی نظارتی به اندازه کافی در کنار برداشت از درختان شکسته و آسیب دیده اقدام های دیگری انجام می شود.
مقدسی، فعالیت های سلولزی در کارگاه های کوچک را مناسب برای اشتغال ارزیابی کرد و یادآور شد: استانداران استان های شمالی باید پای کار باشند و از قاچاق جنگل ها جلوگیری شود ضمن اینکه صاحب نظران خواهان تجدید نظر در طرح های جنگل داری هستند.
وی با بیان اینکه راه اندازی صنایع سلولزی در مقیاس کوچک و کارگاه های کوچک محلی برای ایجاد اشتغال موثر است، اظهار کرد: سهم ما از برداشت 500 هزار متر مکعب جنگل حدود 10 درصد است در صورتی که پنج تا 6 میلیون متر مکعب صنایع سلولزی در کشور فعالیت می کنند و ظرفیت اسمی آنها 10 میلیون متر مکعب محسوب می شود اما هدف گذاری آنها برای آینده 14 میلیون متر مکعب است.
قائم مقام رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری بر ارائه الگوهای جدید برای حفاظت از جنگل تأکید کرد و افزود: یک میلیون و 50 هزار هکتار از جنگل های شمال کشور بدون طرح مدون و مجری با ساختار مردمی است.
مقدسی با اشاره به اینکه در 950 هزار هکتار از جنگل ها قرار است طرح های جنگل داری با اتکا به چوب طبق معیارهای هفت گانه اجرا شود، بیان کرد: در نگاه آینده سلامت و بهداشت جنگل مطرح است بنابراین طبق تجربه دنیا و تجربه 50 سال کارشناسان سازمان جنگل ها باید طرح های جدیدی ارائه شود.
وی به استراحت جنگل ها در قانون برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: امر مذکور کار درستی است و باید سه دهه گذشته این امر را انجام می دادیم.