گیلانیان : فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا گفت: طی دو دهه اخیر، به دلیل نداشتن آموزش در عرصه تجارت بین المللی، بسیاری از بازارها را از دست داده ایم.
یونس رنجکش در نشست هم اندیشی هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان گیلان و فعالان اقتصادی بندر مرزی آستارا که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: یک بحث در حوزه تجارت در عالم سیاست وجود دارد که گفته می شود«از هرمرزی که کالا عبور کند، سرباز عبور نخواهد کرد» این موضوع نشان دهنده نقش دیپلماسی تجاری در حوزه ثبات و امنیت است.
وی با تاکید بر اینکه آستارایی ها مرزدار ملت سرافراز ایران هستند، ادامه داد: باید از این فرصت مرزی بودن که در اختیار داریم، به نحو شایسته ای در دیپلماسی های مختلف بهره مند شویم .
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در دوران خوب پسابرجام قرار گرفته ایم ، افزود: یکی از اثرات مهم آن را در قرار داد ما و روابطی است که در عرصه بین المللی و روابط سیاسی ایران با سایر کشور ها ایجاد شده است.
رنجکش در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به توسعه و گسترش روابط سیاسی کشورمان باسایر کشور ها خاطر نشان کرد: ورود کردن در بحث تجارت نیز مستلزم اقداماتی خاص می باشد که آموزش نیز مهمترین آن است.
وی محوری ترین اصل داد و ستد را آموزش برشمرد و توضیح داد: طی دو هفته اخیر، به دلیل نداشتن آموزش در عرصه تجارت بین المللی بسیاری از بازارها را ازدست داده ایم و این در آستارا نیز بسیار مشهود است.
وی با بیان اینکه کشور های دیگر باشرایط بهتر، ذائقه های مردم و مشتریان را شناسایی کردند یادآور شد: باید رویکرد هارا تغییر دهیم و با شناخت از بازار های جدید وارد عرصه بشویم و صادرات خود را تقویت کنیم.
فرماندار بندر مرزی آستارا از تعریف یک رویکرد جدید برای شهرستان سخن گفت وتصریح کرد: امروز آستارا علاوه بر گیلان، تاثیر مستقیم در توسعه کشور دارد.
وی از راه اندازی راه آهن بین المللی آستارا-آستارا به عنوان نقطه عطف در عرصه تجارت منطقه و متحول کننده اقتصاد شهرستان نام برد و با اشاره به اینکه هیچ منطقه ای در کشور از موقعیت حمل و نقل ترکیبی زمینی، دریایی وریلی بهره مند نیست گفت: زیرساخت های موجود، مناسب برای این توسعه نمی باشد و باید به آن توجه جدی شود.
یونس رنجکش با اشاره به نقش دیپلماسی تجاری در توسعه روابط اقتصادی و ثبات امنیت اقتصادی افزود: شهرستان مرزی بندر آستارا با توجه به قرار گرفتن در یک حوزه جغرافیایی، در حوزه دیپلماسی سیاسی و اقتصادی نقش ویژه ای دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان مرزی آستارا اثرات بسیار مستقیمی در اقتصاد ملی دارد، گفت: با راه اندازی بارانداز ریلی راه آهن بین المللی آستارا-آستارا، شاهد فرصت جدید و تحولات ریلی مرتبط با توسعه اقتصادی در منطقه خواهیم بود.
رنجکش با بیان اینکه شرایط بهتری باید برای صادر کنندگان آستارایی فراهم شود، خواستار تقویت و توسعه گمرک مرزی آستارا شد.
وی همچنین به شرایط پس از برجام در کشور اشاره کرد و افزود: پسابرجام فرصت گسترش روابط تجاری ایران با کشورهای مختلف است و در آینده با بهره برداری از خط ریلی آستارا-آستارا، شهرستان آستارا وارد تجارت ریلی خواهد شد وی ضمن تشکر از دولت تدبیر و امید از نگاه ویژه به آستارا خواستار تقویت زیرساخت ها و حضور برنامه ریزی شده بخش خصوصی شد.
وی اضافه کرد: با بهره برداری از خط ریلی آستارا-آستارا باید زیر ساخت های تجارت و صادرات تقویت شود و اتاق بازرگانی می تواند در این راستا برنامه ارائه دهد.
رنجکش توسعه زیر ساخت های گمرک آستارا را ضروری خواند و اظهار کرد: باید فضای مبادلات گمرکی در این شهرستان، مطابق شأن گمرک ایران باشد. وی تسهیل صدور کارت بازرگانی، بررسی کارت های قدیمی و ایجاد نمایندگی اتاق بازرگانی در آستارا را از خواسته های تجار و بازرگانان این شهرستان عنوان کرد.
در این جلسه نشان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان به فرماندار آستارا اهدا شد.
در این نشست تعدادی از فعالان اقتصادی شهرستان مرزی بندر آستارا نیز به بیان مشکلات خود از قبیل بحث مالیات و اداره دارایی و تامین اجتماعی، ساماندهی کامیون های یخچال دار، رفع رکود بازار آستارا به دلیل قطع ورود کالاها در قالب تجارت چمدانی از کشور جمهوری آذربایجان، رفع مشکلات صادر کنندگان محصولات کشاورزی و رفع مشکلات مربوط به استاندارد و کیفیت کالا سنجی و ایجاد یک آزمایشگاه همکار در آستارا اشاره کردند که از جانب مسئولان ذیربط نسبت به رفع این مشکلات و درخواست ها قول های مساعد داده شد.