Saturday، 14 December 2024 | شنبه، 24 آذر 1403
1 2

گیلانیان : رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بابیان اینکه یارانه را باید به تولید کننده بدهیم گفت: تغییر کاربری های محدوده شهری از محدوده اختیارات ما خارج بوده است.

علیرضا شعبان نژاد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هرگونه تغییر کاربری را نمی شود زمین خواری حساب کرد اظهار کرد: زمین خواری پدیده ای است که از شخص حقیقی و ممنوعه حقوقی سر می زند که با استفاده از خلأهای قانونی که داریم و یا با جعل استناد نسبت به تملک زمین های دولتی یا خصوصی ورود پیدا می کنند.

وی بابیان اینکه میزان تغییر کاربری در سال 1395 خاطرنشان کرد: در سال 1392، تنها 57 هکتار از طریق کمیسیون تبصره یک ماده یک داشتیم که بررسی ها نشان داد این میزان تغییر کاربری بیش ازحد نیاز است و در سال 95 نیز این تغییر کاربری را به 1.4 هکتار رساندیم.

وی افزود: تشخیص ما این است که در زمین های زراعی نباید تغییر کاربری صورت گیرد بلکه باید نیاز مردم و جامعه را به زمین های که دارای کیفیت کشاورزی پایین بوده هدایت کرد و در آنجا اجازه ساخت وساز داده شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اذعان به اینکه تلاش قانون و قانون گذار و مجریان این است که دست طمع کاران از تغییر کاربری های اراضی قطع شده و تغییر کاربری های غیرمجاز را به حداقل برسانند گفت: عده ای به بخشی از زمین ها در محدوده شهری اجازه تغییر کاربری دادند که این از محدوده اختیارات ما خارج بوده است و یا طرح هادی هایی که درگذشته مصوب شده بود که تغییر کاربری را در محدوده طرح هادی مجاز دانسته بودند.

شعبان نژاد با تأکید بر اینکه حفظ زمین های کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری از خط قرمزهای سازمانی ما است افزود: در سال 94 حدود 13 هزار هکتار از زمین های کشاورزی که داخل طرح هادی قرارگرفته بودند خارج کردیم. وی با اشاره به دلایل تقاضای کشاورزان برای تغییر کاربری به دلیل مشکلات عدیده مالی تصریح کرد: بحث کشاورزی یک فعالیت اقتصادی است و فعالیت اقتصادی درجاهایی که سودآور باشد تداوم خواهد داشت و کشاورز آن قدری به زمین خود تعصب دارد که اگر مقرون به صرفه باشد فعالیت کشاورزی خود را ادامه دهد و قطعاً جلوی تغییر کاربری را خواهد گرفت و باید کشاورز را از افراد سودجو تفکیک کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: یک سری افراد که سودجو هستند و با یک نیت سودجویانه زمین های کشاورزی را خریداری می کنند و در تلاش برای تغییر کاربری و در پی سود هستند که این بحث زمین خواری است که ما به شدت با آن برخورد می کنیم.

وی با اشاره به اینکه در گیلان چالشی تحت عنوان خورده مالکی داریم گفت: کشاورزی گیلان میانگین مساحت آن هفت دهم هکتار و در زراعت و باغبان این میانگین نیم هکتار است که این یک کار اقتصادی خوب به شمار نمی رود اما خدا رو شکر کشاورزی کار طبیعی و رو به رشد خود را طی می کند.

شعبان نژاد بابیان اینکه باید کشاورزی را از حالت دستی به ماشینی تبدیل کرد افزود: این گامی است که برمی داریم در سال گذشته 50 میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی از طریق سازمان و بانک کشاورزی اختصاص و از این طریق تجهیز نوسازی اراضی شالیزاری انجام دادیم.

وی بابیان اینکه یارانه را باید به تولیدکننده بدهیم افزود: بیش از پنج سال است که ما کود شیمیایی را با همین قیمت ثابت به کشاورز عرضه می کنیم البته امسال یک هزینه ای به خاطر حمل ونقل گران شد و همچنین امسال 600 تن بذر اصلاح شده را با کیلویی دو هزار و 500 تومان یارانه به کشاورز پرداخت کردیم.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان