Friday، 18 April 2025 | جمعه، 29 فروردین 1404
1 2

گیلانیان : هنوز مدت زیادی از کسب موفقیت نسبی در امر سرکوب فتنه داعش در کشورهای عراق و سوریه نگذشته و تا تکمیل پایان کار این گروهک خونخوار و ساخته دست آمریکا و صهیونیسم، باید قدری صبر کرد تا معلوم شود که تا چه زمانی، کشورهای یاد شده، باید انواع ویرانی ها، تجاوزها و کشتارهای نفرت انگیز را تحمل کنند و چقدر طول می کشد تا زمان مرگ این سیاپوهشان اسرائیلی زاده ی به ظاهر مسلمان و در باطن، دشمن اسلام، کاملا فرا برسد که فتنه جدیدی تحت عنوان جدایی کردستان عراق، آغاز می شود تا چند کشور درگیر با سلفی ها، با دردسری نوینی مواجه شوند که تبعات منفی آن اگر از داعش بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.

کردستان عراق

کردستان عراق، یا اقلیم کردستان، منطقه ای است کوهستانی با حکومتی خودمختار که در شمال کشور عراق واقع شده است. منطقه مذکور، از شرق با ایران، از شمال به عراق و ترکیه و از غرب، با سوریه، همسایه است. مرکز کردستان عراق، شهر اربیل و بر اساس آخرین برآوردها، بیش از 5 میلیون نفر جمعیت دارد، ولی اطلاعات دقیقی در این باره، به ثبت نرسیده است.

مذاهب و سنّت ها

در کردستان عراق، علاوه بر کردهای سُنّی، اقلیت های مختلف دینی و مذهبی مانند: یهودی، مسیحی(آشوری، کلدانی، سورانی و ارمنی)، اهل سنت عراقی، ترکمان های شیعه، ایزدی ها، شبک ها و مندائی ها زندگی می کنند و روز عاشورای حسینی، در آنجا، تعطیل رسمی است. همچنین عید نوروز، جشن اصلی آنان به شمار می رود و زبان فارسی در منطقه مذکور، از نفوذ زیادی برخوردار بوده و زمانی هم جزء زبان های اصلی آنجا، به شمار می رفت که به دستور دولت انگلیس ـ در زمانی که بر عراق مسلط بودند ـ آموزش رسمی آن، ممنوع گشت.

جنگ چالدران

این منطقه، تا سال 1514 میلادی، یکی از استان های کشور پهناور ایران به شمار می رفت. اما در جریان «جنگ چالداران» که میان نیروهای شاه اسماعیل اول صفوی و سلطان سلیم اول عثمانی، با شکست قوای ایران، مناطق مذکور از وطن مادری، جدا گشته و به حکومت عثمانی، ملحق گردید.

اقلیم خودمختار

اقلیم خودمختار کردستان، در سال 1970 میلادی، بر اساس پیمانی که میان حکومت آن زمان عراق و رهبران کرد، بسته شد، ایجاد گردید. پس از جنگ کویت و عراق، در سال 1991 میلادی، کردهای عراق در عمل توانستند، با حل اختلاف گروه های داخلی، حکومت خود را تعیین کنند.

برخی از رهبران مشهور کردستان عبارتند از : جلال طالبانی( که به تازگی از دنیا رفته است)، فؤاد معصوم، مسعود بارزانی، هوشیار زیباری، نچیروان بارزانی، که این آخری، دارای دکترای علوم سیاسی از کمبریج انگلستان است که نشان «شوالیه جوان» را نیز از ملکه بریتانیا، دریافت کرده و یک انگلیسی تمام عیار می باشد.

درآمدهای مختلف

اقلیم کردستان، دارای درآمدهای مالی مختلفی است نظیر: صادرات نفت، گاز و فلزات. این منطقه در بخش گردشگری تفریحی و سلامت، موفقیت خوبی داشته و بازدیدکنندگان از آنجا نیز هر ساله رو به افزایش است.

زمزمه جدایی از عراق

زمزمه جدایی کردستان از عراق، سابقه ای طولانی و پرفراز و نشیب داشته و از مخالفین و موافقین زیادی برخوردار است. اما سرانجام رفراندوم استقلال کردستان عراق، در سوم مهر   1396شمسی[= 25 سپتامبر 2017 میلادی] برگزار شد. ولی با مخالفت شدید دولت عراق و همسایگان آن ـ ایران، ترکیه و سوریه ـ مواجه گردید.

کردستان و اسرائیل

اسرائیل از دهه 1960 میلادی، با کردستان عراق، روابط تجاری، اطلاعاتی و نظامی آشکار و پنهانی دارد تا بتواند از کردها، در جهت اهدافش استفاده نموده و اگر بتواند، این منطقه را به اسرائیل دوم، تبدیل کند.

به همین دلیل هم نتانیاهو ـ نخست وزیر اسرائیل ـ از این همه پرسی، حمایت کرده و آن را حق طبیعی کردها برشمرده است. زیرا به عقیده وی و سایر رهبران اسرائیل، کردها و یهودی ها، از نظر ژنتیکی، بیشترین شباهت را به همدیگر داشته و پدران یکسان آن ها، در جنوب شرقی ترکیه و شمال عراق، زندگی می کردند.

سابقه روابط کردی ـ یهودی

سابقه روابط کردی ـ یهودی، به بیش از چند قرن قبل می رسد و بر همین اساس، یهودیان، آنان را به عنوان متحدان استراتژیک و قابل اعتماد خود در منطقه، می شناسند یا حداقل در ظاهر، چنین وانمود می نمایند.

در سال 1948 میلادی، با تشکیل کشور اشغالی رژیم صهیونیستی، فعالیت آژانس یهود در رابطه با جذب کردها ـ به خصوص کردهای عراق ـ به اسرائیل، شروع شده و اکنون بیش از 150 هزار نفر کرد در آنجا ساکن بوده و برخی از آن ها نیز مقامات مهمی دارند.

به همین دلیل، در جریان پیش آمدن حمله داعش به عراق، در سال 2014 میلادی، نخست وزیر اسرائیل به طور رسمی از تشکیل کشور کردستان، هواداری نمود. جالب آن که نیروهای نظامی کردستان، توسط رژیم صهیونیستی، آموزش داده شده و از زمان اشغال عراق توسط آمریکا، اسرائیل در این منطقه، به شدت فعال است.

کردهای عراق از دیدگاه صهیونیزم

بر اساس دیدگاه صهیونیزم، کردهای عراق می توانند سد محکمی در مسیر جلوگیری از حملات اسلام گرایان رادیکال در منطقه باشند. چون آن ها در طول سال های گذشته، جذب افکار ضداسرائیلی و ضدصهیونیستی نشده و روابط خوب خود را با ملت یهود و اسرائیل، حفظ کرده اند.

بر اساس نظر بنگیو؛ نویسنده کتاب «کردهای عراق؛ تشکیل دولتی در دل دولت»، سال ها قبل، مصطفی بارزانی، عازم فلسطین اشغالی شده و پسرش مسعود بارزانی که اکنون ریاست اقلیم کردستان عراق را بر عهده دارد، به آنجا سفر کرده و در مقابل، تعدادی از مسئولان اسرائیلی نیز به کردستان عراق، رفتند.

حکومت لائیک 

به عقیده وی، که همان اعتقاد رهبران اسرائیل است، مهم ترین مسئله برای رژیم اشغالگر قدس، تشکیل منطقه ای حائل، علیه تندروها است و حکومت کردستان عراق، که بر پایه لائیک، میانه روی و قبول دیگران بنا نهاده شده، یک عنصر مثبت در منطقه ای است که افراط گرایی در حال افزایش بوده و فاقد ثبات و امنیت است.

نکته قابل دقت این است که افراط گرایی، به دست آمریکا و اسرائیل، بنا نهاده و به پیشرفته ترین سلاح های نظامی، جذاب ترین و فراگیرترین تبلیغات رسانه ای، مجهز شد تا یک میدان فعالیت منفی در مقابل کشورهای ایران، ترکیه و سوریه و نیز مقاومت کنندگان عراقی، ایجاد گردیده و از تحقق اتحاد در کشورهای یاد شده، ممانعت گردد.

پروژه های اسرائیلی

بدین خاطر، گسترش فعالیت های اقتصادی و بازرگانی و همچنین اجرای پروژه های مربوط به ساخت و ساز در شمال عراق، در دستور کار اسرائیل قرار گرفته که در این باره، می توان به اجرای چندین کار عمده در شهر اربیل، از جمله احداث یک مرکز بازرگانی بزرگ، با هزینه ای حدود ۵۰۰ میلیون دلار، اشاره کرد.

حضور در بازار عراق

به دلیل وجود مشکلات اقتصادی متعدد در اسرائیل، این کشور کالاهای خود را از طریق اقلیم کردستان و تغییر برچسب ها، با خیال آسوده در بازار مصرفی عراق حضور یافته، تولیدات خود را به فروش رسانده و جلوی ورشکستگی شرکت هایش را می گیرد.

برنامه طولانی مدت

افزون بر این فعالیت ها، اسرائیل بر اساس یک برنامه طولانی مدت، زمین های وسیعی را در اطراف اربیل و کرکوک، به چند برابر ارزش واقعی، خریداری نموده تا برای اجرای اهداف بعدی خود، مورد بهره برداری قرار دهد.

اجرای سیاست های اسرائیل

با توجه به نکات یاد شده، جدایی طلبی رهبران کردستان عراق، در راستای اجرای سیاست های دولت اسرائیل، جهت ایجاد فاصله میان دولت های اسلامی و گذاشتن یک استخوان لای زخم است تا مسلمانان هرگز نتوانند با یکدیگر متحد شده، در آرامش زندگی کرده و هر روز شاهد جنگ های تازه، آوارگی های جدید و ویرانی های بیشتر باشند.

هوشیاری دولت های اسلامی

به همین دلیل، دولت های اسلامی باید هوشیار بوده، به طور یکپارچه عمل نموده و جلوی این فتنه جدید را بگیرند و همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با اردوغان رییس جمهور ترکیه، خطاب به وی فرمودند، ادامه برگزاری همه پرسی جدایی طلبی در کردستان عراق، خیانت به منطقه و تهدید آینده آن است.

مقابله با این حادثه

بر اساس نظر مقام عظمای ولایت، ایران و ترکیه باید در مقابله با این حادثه، هر اقدام ممکن را انجام داده و دولت عراق نیز باید در این قضیه، به صورت جدی، تصمیم گیری و اقدام کند. زیرا از دیدگاه ولی فقیه، نگاه آمریکا و دولت های اروپایی به این موضوع، با نگاه ایران و ترکیه کاملا متفاوت است و آمریکا مایل است که همواره یک عامل ایذایی علیه ایران و ترکیه در اختیار داشته باشد.

اسرائیل جدید

بنا بر تجربیات تاریخی نزدیک به چهل سال در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دیدگاه خردمندانه رهبری معظم، به آمریکایی ها و اروپایی ها و مواضع آن ها، به هیچ وجه نمی توان اعتماد کرد. زیرا در این حادثه، اول رژیم صهیونیستی و دوم آمریکایی ها سود می برند. چون آن ها به دنبال ایجاد یک «اسرائیل جدید» در منطقه و در صدد به وجود آوردن وسیله ای برای اختلاف و نزاع دایمی میان برادران ایمانی هستند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان