Friday، 23 May 2025 | جمعه، 02 خرداد 1404
1 2

گیلانیان به گزارش تابناک  : ناوچه دماوند که ۱۸ روز پیش دچار حادثه شده و مسئولان نیروی دریایی بر جزئی بودن خسارت وارد آمده به آن تاکید داشتند، بالاخره غرق شد؛ اتفاقی شوم که ظاهرا قرار نیست به رقم خوردن تغییراتی در عملکرد مسئولان در حوزه اطلاع رسانی منجر شود!

ناوچه دماوند که ۱۸ روز پیش دچار حادثه شده و مسئولان نیروی دریایی بر جزئی بودن خسارت وارد آمده به آن تاکید داشتند، بالاخره غرق شد؛ اتفاقی شوم که ظاهرا قرار نیست به رقم خوردن تغییراتی در عملکرد مسئولان در حوزه اطلاع رسانی منجر شود!
ناوچه دماوند که دومین کشتی جنگی "کلاس موج" کشورمان بعد از «جماران» بود و رسما از هجدهم اسفندماه سال ۹۳ به خدمت به ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در آمده بود، در پی حادثه ای که حدود سه هفته پیش برایش رخ داد، ساعاتی پیش غرق شد. رویدادی که بدترین پایان برای این کشتی گران قیمت، آن هم پیش از پایان بردن سومین سال خدمت به شمار می آید.
ناوچه دماوند ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ طی مراسمی با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت ایران در بندر انزلی تحت عنوان «جماران۲» به آب انداخته شد و دو سال بعد با سپری کردن آزمایش هایی رسما به ناوگان دریایی کشورمان پیوست و بزرگترین کشتی جنگی ایران در منطقه دریایی شمال لقب گرفت. این ناوچه ابتدا «ولایت» نام داشت.
ناوچه دماوند ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ طی مراسمی با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت ایران در بندر انزلی تحت عنوان «جماران۲» به آب انداخته شد و دو سال بعد با سپری کردن آزمایش هایی رسما به ناوگان دریایی کشورمان پیوست و بزرگترین کشتی جنگی ایران در منطقه دریایی شمال لقب گرفت. این ناوچه ابتدا «ولایت» نام داشت. ماجرا از آنجایی شروع شد که برخی اخبار از برخورد این کشتی جنگی با یکی از موج شکن های نزدیک بندرگاه انزلی خبر می دادند. اخباری تایید نشده که با انتشار تصاویری از آن در رسانه های بیگانه ، رنگ و بوی متفاوتی یافت، اما باز نتوانست به تشریح وضعیت واقعی این ناوچه منجر شود. ناوچه ای که برخی از مسئولان آن را «ناوشکن» می خوانند، اما بر اساس تعاریف رایج در جهان، ناوچه محسوب می شود. آن گونه که تصاویر منتشر شده نشان می داد، دماوند در حالی در کنار موج شکن متوقف شده بود که بخش های زیادی از آن زیرآب رفته بود. تصاویری که به رغم انتشار آن، مسئولان نیروی دریایی کشورمان از جزئی بودن آسیب های وارد آمده به این کشتی جنگی ۱۰۰ متری خبر می دادند و مدعی بودند آسیب های وارد آمده قابل جبران است. از جمله این مسئولان، امیر دریادار «امیر رستگاری»، رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع بود که می گفت: به دلیل شرایط طوفانی دریای شمال، ناوشکن دماوند از کنترل خارج شد و به موج شکن برخورد کرد و در حال حاضر نیرو های مربوطه در مرحله رهاسازی و ارسال آن به رده تعمیراتی هستند. این ناوشکن فعلاً در فاز جابه جایی قرار دارد. آسیب های وارد آمده به آن تا حدودی جدی مشاهده شده و بیشتر بدنه این ناوشکن صدمه دیده است. این توضیحات در حالی بیان می شد که اخبار رسیده حکایت از شدت بالای برخورد این ناوچه با موج شکن داشت به گونه ای که گفته می شد بر اثر بخورد ۶ تن از سرنشینان دماوند به دریا پرتاب شده اند و تنها چهار تن از ایشان با حضور نیرو های امدادی نجات یافتند. اتفاقی که در نهایت به شهادت دو سرنشین مفقود شده در آن حادثه، یعنی تکاوران «بیژن زارع» و «امیر باصره» منجر شد.
عجیب تر آنکه در روز های اخیر اخباری منتشر می شد که حکایت از شدت گرفتن آسیب های دماوند داشت به گونه که گفته می شد بر اثر برخورد های مداوم این ناوچه با موج شکن در پس هر موجی که از راه می رسد، بسیاری از تجهیزات آن از دست رفته و عملا دماوند در حال دو تکه شدن است. اتفاقاتی که ثابت می کرد پیش بینی رسانه های بیگانه در خصوص فرجام این کشتی دور از انتظار نیست و احتمالا محقق خواهد شد!
اتفاقی که بالاخره رخ داد؛ با گزارش هایی که از غرق شدن این ناوچه بر اثر افزایش ارتفاع موج ها و بالا آمدن سطح آب خبر می دادند. خبری که هنوز واکنش رسمی مسئولان را به دنبال نداشته تا ثابت شود که نه شهادت دو تن از پرسنل دماوند و نه از دست رفتن این کشتی مدرن و گران قیمت پس از ۱۸ روز، هیچ کدام نمی توانند تغییری در سیاست های مسئولان مربوطه در خصوص اطلاع رسانی به وجود آورند!
«ناوشکن» دماوند پس از ۱۸ روز پرالتهاب غرق شد!«ناوشکن» دماوند پس از ۱۸ روز پرالتهاب غرق شد!
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان