معمعاون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اذعان به اینکه تکیه اساسی برای منابع انرژی فسیلی از قبیل زغال، نفت، گاز و درنهایت آزاد شدن مواد ناشی از احتراق این مواد، فراورده های مضر و زیان بخشی را به همراه دارد گفت: این مسئله حیات موجودات زنده به ویژه انسان ها را مورد تهدید قرار می دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمد عباسی ظهر امروز در همایش روز ملی هوای پاک در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه گیلان با اشاره به اهداف همایش هوای پاک در ایران اظهار کرد: به منظور اهمیت کیفیت هوا بین اقشار مختلف جامعه، از سال ۱۳۷۴ روز ۲۹ دی ماه به عنوان روز ملی هوای پاک اعلام شده است.
وی هدف از اعلام روز ملی هوای پاک را ایجاد حساسیت در جامعه دانست و افزود: ازآنجاکه کلید اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بین بخشی است، این روز می تواند عامل مهمی در ایجاد این مشارکت و هماهنگی بین بخشی باشد.
معاون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان به اینکه آلودگی هوا به معنی حضور مخلوطی از آلوده کننده های مختلف در هوای آزاد است بیان کرد: پدیده آلودگی هوا در مناطق شهری یکی از ره آوردهای انقلاب صنعتی است که از ۳۰۰ سال پیش شروع و با توسعه صنعتی و زیادشدن شهرها بر میزان و شدت آن روزبه روز افزوده شده است.
عباسی با اشاره به اینکه آلودگی هوا حیات موجودات زنده به ویژه انسان ها را تهدید می کند گفت: تکیه اساسی بر منابع انرژی فسیلی از قبیل زغال، نفت، گاز و درنهایت آزاد شدن مواد ناشی از احتراق این مواد، فراورده های مضر و زیان بخشی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه باید همه باهم به سوی هوای پاک قدم برداریم تصریح کرد: می توان با انجام دادن برخی از عوامل ازجمله معاینه فنی خودرو، کاشتن درخت، استفاده از انرژی های تجدید پذیر، جدا کردن زباله خشک و تر، نسوزاندن کاه و کلوش، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، نکشیدن سیگار، کمتر استفاده کردن از سموم و حشره کش ها و حتی استفاده کردن از اسپری های دوستدار اوزون گامی مؤثر در کاهش آلودگی هوا برداشت.
عباسی به پدیده ریزگردها اشاره کرد و افزود: ریزگردها کیفیت هوا و عمق دید را کاهش می دهند و ممکن است اثرات سوئی برای انسان ازجمله مشکلات تنفسی ایجاد کند.
معاون معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان متداول ترین نشانه هایی که طی پدیده گردوغبار برای انسان ایجاد می شود را تحریک چشم ها و راه های هوایی فوقانی دانست و بیان کرد: نوزادان، کودکان، نوجوانان، سالخوردگان و افراد مبتلابه بیماری های تنفسی مانند آسم، برونشیت، آمفیزم و بیماران قلبی در معرض آسیب بیشتری از این اتفاق خواهند بود.
وی تصریح کرد: قرار گرفتن افراد فوق در معرض ریزگرد ممکن است واکنش های حساسیتی و حملات آسم را تشدید کند و مشکلات تنفسی حادی را برای افراد به وجود بیاورد بنابراین این مسئله در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی مؤثر بوده و طول عمر را کاهش می دهد.