گیلانیان : عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: خودکفایی برنج با تسطیح اراضی زمین های زیر کشت، ارائه بذر اصلاح شده به کشاورز و هدفمندسازی تبدیل شالی به برنج ممکن است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدصادق حسنی ظهر امروز در کمیته تخصصی برنج در سالن شهید انصاری استانداری گیلان تشکیل کارگروه تخصصی برنج را بیانگر هدفمند بودن اقدامات استاندار در گیلان نام برد و اظهار کرد: با توجه به اینکه برنج اصلی ترین فعالیت اقتصادی مردم گیلان به شمار می رود بیشترین وقت نمایندگان در این حوزه در مجلس صرف می شود.
وی با انتقاد از سرعت ناکافی اجرای تسطیح اراضی در رشت افزود: تسطیح اراضی در سطح شهرستان رشت هنوز به 10 درصد نرسیده درحالی که این پروژه در صرفه جویی آب و افزایش بهره وری بسیار مؤثر است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تحقیقات انجام شده در حوزه محصولات کشاورزی و نتیجه نامطلوب از صرف هزینه در آن گفت: هنوز مراکز تحقیقاتی و علمی نتوانسته اند به کشاورزان ما اعلام کنند که کدام نوع از ارقام برنج در گیلان ازنظر کیفی و کمی مطلوب تر هست و هر دوره یک برنجی را به کشاورزان معرفی می کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تاکنون هر نتیجه ای که از مراکز تحقیقاتی استخراج و منتشرشده در بازار نتیجه نداده و می توان گفت کاری در این حوزه انجام نشده است.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان با اشاره به افزایش تولید برنج در گیلان با تسطیح اراضی خاطرنشان کرد: با تسطیح اراضی کشاورزی می توان حداقل 10 درصد افزایش تولید را شاهد بود و این در حالی هست که سایر نهاده ها همچون افزایش برداشت در راتون نیز می تواند به خودکفایی در آن کمک کند.
حسنی به ضرورت در اختیار گذاشتن بذر اصلاح شده به کشاورزان تاکید کرد و گفت: اگر بذر اصلاح شده را به کشاورز تحویل دهیم می توان 7 تا 10 درصد افزایش را در تولید برنج با زمین زیر کشت فعلی شاهد بود.
وی با اشاره به خرد شدن 20 تا 35 درصدی برنج در کارخانه های شالی کوبی افزود: می توان با هدفمند عمل کردن در تبدیل شالی به برنج خودکفا شد در حالی هم هیچ نیازی به تکنولوژی خاصی نداشت.