گیلانیان : مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان با اشاره به سهم 40 درصدی گیلان در تولید برنج گفت: خودکفایی در برنج با حمایت از کشاورزان و بهبود تغذیه برنج ممکن است.
سرهنگ غلامرضا ملک علی پور عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه گیلان جز استان های کوچک در کشور اما در تولید چند محصول زبان زد همگان است اظهار کرد: استان گیلان ۹۰ درصد سهم چای کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به مشکلات حوزه چای و ضایعات فراوان در آن افزود: در فرایند تولید چای ۵۰ درصد ضایعات وجود دارد که البته قابل استفاده است اما سازمان دارو پس از گذشت سه سال اجازه استفاده مجدد از چای را نمی دهد درحالی که همین چای با فراوری در خارج مجدداً به کشور باقیمت گران تر برمی گردد.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان گیلان با اشاره به سهم 40 درصدی گیلان در تولید برنج گفت: در حال حاضر 40 درصد برنج کل کشور در گیلان تولید می شود که با حمایت از کشاورزان و بهبود تغذیه برنج می توان این میزان از تولید را افزایش داد و به خودکفایی رسید.
ملک علی پور همچنین گفت که ۸۰ درصد گل گاوزبان، ۶۵ درصد تولید فندق، ۳۰ درصد ماهیان دریا و ۲۵ درصد ماهی های پرورشی کشور در استان گیلان تولید می شوند.
وی با اشاره به سهم بالای گیلان در تولید مرکبات افزود: در سنوات گذشته با احداث کارخانه جات آبمیوه گیری مشکلات مرکبات کاران حل شد و در کنار آن نیز 250 شغل ایجاد شد اما اکنون کارخانه ها با مشکلات روبرو شده اند و این مسئله اقتصاد مقاومتی را تهدید می کند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان گیلان به راه اندازی سیستم ثبت روزانه تولیدات کشاورزی خبر داد و گفت: طبق این سیستم همه کشاورزان میزان تولیدات سالانه خود را ثبت می کنند و پس از هر میزان تولید و رسیدن به خودکفایی برای صادرات خود را محیا می کند.
ملک علی پور با انتقاد از فقدان پایش کنترل محصول در کشور گفت: علیرغم اینکه رژیم صهیونیستی در آذربایجان آزمایش کنترل محصولی را طراحی کرده اما استان های شمالی حتی یک مرکز کنترل محصول ندارند.
وی با بیان اینکه شخم زمستانه در گیلان مرسوم شده افزود: با تقویت ترویج شخم زمستانه در کنار جهاد کشاورزی اکنون بالای ۶۰ درصد کل اراضی گیلان شخم زمستانه می خورند و به اندازه یک سد منجیل در مصرف آب صرفه جویی می شود.