Tuesday، 25 March 2025 | سه شنبه، 05 فروردین 1404
1 2

اختصاصی گیلانیان : جامعه امروز ما برای قرارگیری در مسیر توسعه ، نیازمند داشتن برنامه هایی هدفمند ، مستمر و حاوی رفتارهای مبتنی بر اصول اخلاقی می باشد . تعلل در به ثمر رسیدن برنامه ها ، فرصت های بسیاری را از جامعه و افراد آن سلب می نماید و به نوعی بی احترامی به شعور عمومی افراد جامعه تلقی می شود !

 شناخت کف مطالبات جامعه و ساماندهی به هر یک از آنها بر مبنای برنامه های کارشناسانه در یک بازه زمانی مشخص ، توان پاسخگویی به حجم انبوهی از انتظارات برحق مردم را به دنبال خواهد داشت . برای ایجاد تعادل و حفظ نظام احسن اجتماعی لازم است تا اصول عقلایی و حقوقی برای حل مشکلات و بحران های اجتماعی بکار گرفته شود . خارج شدن از مسیر اعتدال ،  زمینه ساز موجی از افراط و تفریط خواهد شد که با حرکت های رادیکالی  ، جامعه را از راه رسیدن به کمال باز می دارد . خودپسندی و خود رأیی در عمل اجتماعی و سیاسی از جمله عواملی هستند تا بسیاری از همدلی ها و همکاری ها نتیجه ای جز شکست نداشته باشد و باب افراط و تفریط به راحتی گشوده شود و همین خود بزرگ بینی شیطان بود که سبب شد تا میان او و پذیرش حق حجابی پدید آید.

حضرت علی(ع) می فرماید : «من استبد برایه هلک و من شاور الرجال شارکها فی عقولها، هرکه خودرأیی کند هلاک می شود و هر که با دیگران مشورت نماید ، در عقل آنان مشارکت جسته است» "بحارالانوار ،ج75 ، ص104"

از اینرو برای جلو گیری از هرگونه بی نظمی ، عده ای به نمایندگی از طرف مردم ، اداره امور را بر اساس معیارهای قانونی می پذیرند . این عده در نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل ششم قانون اساسی از راه انتخابات ، عهده دار مسئولیت می باشند . انتخابات در تمامی ادوار نیازمند حضوری آگاهانه از سوی اقشار جامعه می باشد تا با گزینش فرد یا افراد اصلح بتوانند جامعه اسلامی ما را به سوی تعالی سوق دهند که لازمه این امر انتخاب واقع بینانه و حق مدارانه مردم در کنار ارائه امکانات و محیط مناسب از سوی دستگاه های اجرایی و نظارتی انتخابات می باشد . در واقع سیستم مردم سالار یک چرخه پیوسته است . یعنی مجموعه اعضایی که در یک چرخه قرار می گیرند باید به صورت قانونی و درست عمل نمایند تادر انتظار یک انتخابات رقابتی مطلوب باشیم .

به طور طبیعی در فضای رقابت برای دستیابی به کرسی های قدرت ، بسیاری از نامزدها و هوادارنشان در عمل غیر از آنچه که می باشند ، سخن به زبان می آورند و نوعاً با عوام فریبی پا به عرصه رقابت می گذارند و در جستجوی آن چیزی هستند که ندارند و به فرموده قرآن کریم : «و لا یحیق المکر السیی إلا بأهله ، این نیرنگها تنها دامن صاحبانش را می گیرد» " سوره مبارکه فاطر / آیه 43"  و به بیان ضرب المثل : چاه مکن بهر کسی اول خودت بعداً کسی!

از طرفی انسان بی ایمان و ظاهرساز ، بازیگری توانا در غیر واقعی جلوه دادن خود و اطرافیانش است و تنها عامل زمان ، حقایق را مشخص خواهد نمود ! افرادی که خود هنجار شکن و کمترین مسائل اخلاقی را مراعات نمی کنند ، حاصلی جز فرصت سوزی ، پایین آمدن از نردبان توسعه و پشت پا زدن به موازین شایسته سالاری برای جامعه خویش نخواهند داشت !

بنابراین در هر زمانی شرایط اجتماعی مطالباتی را اقتضا می کندکه برای پاسخگویی می بایست به ظرفیت های آن دوره توجه نمود و اگر کسی به دور از شناخت نسبت به ظرفیت  های یک شهر یا منطقه سخنی به میان آورد ، ازچشم مردم جز به عنوان فردی (گزافه گو) به شهرت دیگری دست نخواهد یافت !

 این انتظار از نامزدهای نمایندگی می رود تا طرح های خود را به دور از کلی گویی و کلیشه های رایج تبیین نمایند تا عیار هر شخص به میزان سطح تخصص و تجاربش مشخص گردد و در عصر ارتباطات شیوه های قدیمی کسب رضایت از مردم را کنار بگذارند و همچنین کلید واژه ادب را در این میدان رقابت نسبت به برادران دینی خود که دارای گرایش های فکری متضاد می باشند ،  به وادی فراموشی نسپارند تا با چنین فرهنگی گفتمان صحبت را بیش از گذشته در جهت مثبت تقویت نماییم .

اما نامزدهایی که با کمک مراکز قدرت و ثروت خواهان ورود به مجلس می باشند ، هیچگاه نخواهند توانست به شایستگی در صورت ورود به مجلس ، مطابق سوگند نمایندگی از حقوق مردم دفاع کنند و همواره در میان سیل عظیمی ازلابی ها و بده بستان های مالی گرفتار خواهند شد  و به فرموده حضرت امام خمینی (ره) : «آن روزی که –خدای نخواسته – مجلسیان خوی کاخ نشینی پیدا کنند و از این خوی ارزنده کوخ نشینی بیرون بروند ، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم » .

به هر تقدیر سابقه برگزاری انتخابات های گذشته گواه روشنی بر این واقعیت است که فعالیت های انتخاباتی ، بخش قابل توجهی از زندگی مردم و فعالان این حوزه را به خود اختصاص داده و مردم به آگاهی و بصیرت هوشیارانه ای از مسائل و مشکلات جاری در محیط پیرامون خود رسیده اند و زیر بار هر حرفی نخواهند رفت و انشاءالله استان گیلان در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی از اصلح ترین نمایندگان در هر یک از حوزه های انتخاباتی برخوردار باشد تا در فرآیند توسعه تحولات استان افسوسی بر جای نماند!
«قال رسول الله صلى الله علیه و آله : إِذا رَأَیتَ مِن أَخیکَ ثَلاثَ خِصالٍ فَارجُهُ: اَلحَیاءُ وَالمانَهُ وَالصِّدقُ؛هر گاه در برادر (دینى) خود سه صفت دیدى به او امیدوار باش: حیا، امانتدارى و راستگویى»
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان