Tuesday، 14 January 2025 | سه شنبه، 25 دی 1403
1 2

گیلانیان : تحمیل طرح تفصیلی به رشت، بدهی ۷۳۳ میلیارد تومانی شهرداری رشت و خلف وعده دولت درباره دستگاه زباله سوز رشت از جمله مهمترین مباحثی بود که در در چهل و دومین جلسه علنی شورای رشت مطرح شد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت عصر امروز در چهل و دومین جلسه علنی شورای شهر رشت با گرامیداشت روز اهدای عضو اظهار کرد: گیلانیان همواره مظهر فرهنگ و تمدن بوده و یقیناً جایگاه ویژه ای در مقوله اهدای عضو داشتند و امیدوارم این اقدام حسنه نهادینه شود.

سید امیرحسین علوی با اشاره به برگزاری نشستی با معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در هفته گذشته با معاون معماری و شهرسازی وزیر راه نشستی برگزار و طی آن قول هایی مساعدی درباره رفع مشکلات طرح تفصیلی رشت که احساس می شود به شهر تحمیل شده دادند.

وی با اشاره به پروژه های بازآفرینی شهر رشت بیان کرد: قرار است از ظرفیت وزارتخانه راه و شهرسازی در پروژه های بازآفرینی شهر رشت نیز استفاده کنیم.

علوی به ارائه طرحی با عنوان کمیسیون گردشگری توسط یکی از اعضای شورای شهر اشاره کرد و افزود: مبحث گردشگری می تواند به عنوان منبع درآمد بسیار خوبی مطرح شده و در دنیای امروز که بسیاری از رویدادها و مقاصد اقتصادی کشور پیرامون حوزه گردشگری در حال انجام است باید بر روی این موضوع به طور ویژه اقدام کرد.

وی با پیشنهاد نام گذاری طرح گردشگری افزود: طرح ارائه شده با عنوان کمیسیون گردشگری مطرح شده و بنده پیشنهاد عنوان کمیسیون گردشگری و اقتصادی را برای این طرح دارم.

این طرح به صورت یک فوریتی مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت و قرار شد در کمیسیون های مربوطه شورا بررسی و سپس درباره تشکیل این کمیسیون تصمیم گیری شود.

علوی با مخاطب قرار دادن شهردار رشت نسبت به عدم اجرای پروژه های عمرانی شهر گفت: طی چند ماه اخیر در حوزه عملیاتی پروژه های عمرانی اقدامی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه اعضای شورا همواره از شهردار رشت حمایت کرده اند تصریح کرد: انتظار داریم زمان مشخصی توسط شهردار رشت به منظور آغاز عملیات اجرایی پروژه های عمرانی اعلام و نگرانی هایی که از این بابت مطرح شده را برطرف کند.

رئیس شورای رشت با بیان اینکه یقیناً عملکرد شورا و شهرداری رشت مورد قضاوت شهروندان است افزود: آب نمای میدان شهدای ذهاب رشت تبدیل به لجنزار شده و انتظار داریم مقیاس قضاوت مردم درباره چنین مباحثی موردتوجه باشد.

وی با اشاره به پرداخت ۱۸۴ میلیارد تومان بدهی توسط شهرداری رشت بیان کرد: حوزه برنامه ریزی شهرداری رشت باید قلب تپنده شهرداری باشد ولی عملاً در این حوزه شاهد اقدام خاصی نبوده و از معاونت های شهرداری رشت که بازوی اجرایی شهردار هستند خروجی مناسبی مشاهده نمی شود.

رئیس شورای اسلامی رشت با بیان اینکه در تقسیم پاداش ها به پرسنل شهرداری نیز توجه شود افزود: در پرداخت پاداش ها باید به پرسنل شهرداری رشت نیز توجه شود و در این دوره از فعالیت شورا و شهرداری رشت همه مباحث به طورجدی و شفاف بررسی شده و این خواسته همه اعضای شورا است.

عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده پیرامون جذب سرمایه گذار به منظور مشارکت در پروژه های عمرانی شهرداری رشت اظهار کرد: تفاهم نامه های متعددی در این سازمان منعقدشده و باید نسبت به انجام فراخوان اقدام شود.

جلال الدین محمد شکریه به فراخوان جذب سرمایه گذار به منظور اجرای پروژه فیبر نوری در رشت اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۶ پروژه برای فراخوان آماده شده است.

وی با اشاره به ترمیم و بهسازی ساختمان ساعت شهرداری رشت بیان کرد: انتظار داریم شهردار رشت در اسرع وقت نسبت به بهسازی این ساختمان اقدام کند و ساختمان ساعت شهرداری بخشی از هویت این شهر است.

عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت در جلسه امشب شورا با بیان اینکه متأسفانه شهر رشت فاقد زیرساخت اقتصادی پویا و پایدار است اظهار کرد: در شورای چهارم رشت بودجه غیر نقدی برای شهرداری رشت مطرح و شهر با یک بدهی بزرگ به شورای پنجم رشت تحویل داده شد.

رضا رسولی با اشاره به اینکه با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات بر جا مانده از گذشته تاکنون تلاش فراوانی انجام شده است گفت: یکی از مشکلات مهم درگذشته انجام تهاترهای عجیب وغریب در شهرداری رشت بود.

وی با اشاره به پرداخت ۱۸۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بدهی شهرداری رشت تصریح کرد: بدهی شهرداری رشت ۷۳۳ میلیارد تومان برآورد شده و در شرایطی که شهرداری های کشور دوران اقتصادی بسیار نامناسبی را سپری می کنند بسترسازی و آرام سازی امور در شهرداری رشت یک گام بسیار مناسب بوده و در پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل شهرداری رشت نیز اتفاقات خوبی رقم خورده است.

رسولی خرید سهام بانک شهر را یکی از اقدامات بسیار بنیادی و اساسی در شورای پنجم رشت دانست و گفت: بانک شهر حامی شهرداری ها بوده و خدمات خوبی به شهرداری ها ارائه می کند و در حال حاضر ۳ و نیم درصد از کل سهام بانک شهر کشور را در اختیار داریم.

وی به راه اندازی تراموای شهری رشت اشاره کرد و گفت: در طرح جامع حمل ونقل و ترافیک شهر رشت راه اندازی تراموا حذف شده بود و با تلاش ها و پیگیری اعضای شورا این مهم در طرح قرار گرفت.

رسولی با اشاره به پارک جنگلی ۴۵۰ هکتاری سراوان افزود: با ملحق شدن پارک ۴۵۰ هکتاری سراوان فضای سبز رشت افزایش چشمگیری پیدا می کند.

احمد رمضان پور دیگر عضو شورای رشت در چهل و دومین جلسه شورای رشت با بیان اینکه با اقدامات انجام شده امیدواریم در سال جاری پنج پروژه عمرانی بزرگ در رشت اجرایی شود اظهار کرد: مبحث رودخانه ها، زباله سراوان و غیره نیازمند همراهی و تلاش همگانی بوده و تاکنون برای احداث زباله سوز ده میلیارد تومان در رشت پرداخت شده و این در حالی است که در شهر ساری ۱۶۰ میلیارد بابت زباله سوز جذب کردند.

رئیس کمیسیون حمل ونقل و ترافیک شورای رشت نیز در جلسه امشب شورا اظهار کرد: در حال حاضر شهر رشت نیازمند ۱۲۰ دستگاه اتوبوس فعال بوده و تحقق این امر به دلیل وضعیت مالی شهرداری رشت امکان پذیر نیست.

اسماعیل حاجی پور با اشاره به اعلام آمادگی یکی از شرکت های خصوصی به منظور خرید اتوبوس موردنیاز شهر بیان کرد: شرکت (ایده نوین تجارت آویژه) موضوع خرید ۵۰ الی یک صد دستگاه اتوبوس نو را مطرح کرده و این مهم در قالب یک لایحه از شهرداری رشت به شورا ارسال شده است.

لایحه خرید اتوبوس های نو با مشارکت بخش خصوصی برای رشت به صورت یک فوریتی مورد موافقت اعضای شورا واقع و مقرر شد در کمیسیون های مربوطه بررسی و تصمیم گیری شود.

عضو شورای اسلامی رشت نیز با اشاره به اینکه شهردار رشت با علم و آگاهی مدیریت شهر را پذیرفت اظهار کرد: تمامی شهرداری های کشور بدهی دارند و این مشکل مختص شهر رشت نیست.

فاطمه شیرزاد با بیان اینکه به رخ کشیدن بدهی شهرداری رشت و تأخیر در اجرای پروژه های عمرانی کار صحیحی نیست گفت: قرار نیست از یکدیگر فقط تعریف کرده و تا زمانی که منافع شهروندان و شهر تأمین شود از شهردار حمایت می کنیم.

وی با ابراز گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت رشت تصریح کرد: دست های پشت پرده ای وجود دارد که در مسیر اجرای آسفالت رشت سنگ اندازی کرده و نمی خواهند اجازه بدهند کارخانه آسفالت شهرداری رشت در این حوزه فعالیت کند.

وی به عدم انجام تعهدات دولت پیرامون دستگاه زباله سوز رشت اشاره کرد و گفت: وضعیت زباله در سراوان بسیار نامناسب بوده و این در حالی است که دولت نسبت به انجام تعهدات خود پیرامون خرید دستگاه زباله سوز برای رشت خلف وعده کرده است.

شیرزاد با انتقاد از عملکرد مدیرکل اداره مالیاتی گیلان در قبال شهرداری رشت افزود: انوری باید سیاست های خود را نسبت به شهرداری رشت تغییر داده و به عنوان یک مدیر غیربومی برای ماندن در این استان تعاملات بیشتری از خود نشان بدهد.

وی وضعیت خودروهای شهرداری رشت را نامطلوب دانست و گفت: تمامی خودروهای شهرداری رشت مستهلک شده و نیازمند بازنگری هستند.

عضو دیگر شورای رشت نیز در این جلسه با ابراز گلایه از نحوه فعالیت برخی از مدیران شهرداری رشت اظهار کرد: مدیران شهرداری رشت در قلیان سراها دیده می شوند.

محمدحسن علیپور با اعتراض به هزینه کردهای شهرداری رشت در همایش های متعدد خارج از استان تصریح کرد: شهردار رشت درباره هزینه های بیهوده و میلیونی شهرداری رشت در همایش هایی خارج از گیلان باید پاسخگو باشد و بی توجهی به مراسم جشن روز کارگر در مقایسه با هزینه های هنگفت همایش های بیهوده قابل توجیه نیست.

وی با تأکید بر ارائه گزارش ماهیانه توسط واحد مالی شهرداری رشت به اعضای شورا بیان کرد: وقتی به مدیران شهرداری رشت بابت مشکلات و نواقص کاری مراجعه می کنیم می گویند ما منتصب فلان عضو شورا بوده و به مابقی اعضا پاسخگو نیستیم.

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی رشت نیز با بیان اینکه شهردار نیویورک نیز قادر به رفع مشکلات رشت نیست اظهار کرد: اگر موضوعی را به عنوان مشکل مطرح می کنیم نباید فقط از دیدگاه انتقادی باشد و باید برای رفع آن تلاش کنیم.

فرهام زاهد با اشاره به اینکه شهردار رشت عملکرد خوبی داشته است گفت: در بیان مطالب به سمتی حرکت کنیم که در مسیر چرخه توسعه رشت مشکل و خللی ایجاد نشود.

شهردار رشت نیز با حضور در جلسه امشب شورای با بیان اینکه در تمامی شهرداری های کشور زمانیکه شرایط اقتصادی مناسب حاکم است طرح های مطالعاتی متعددی مهیا می شود اظهار کرد: برای اجرای پروژه های مورد نیاز شهر رشت طرحی وجود ندارد و در زمان تصویب بودجه سال ۹۷ به ناچار مطالعه و طراحی پروژه ها نیز انجام شد.

مسعود نصرتی با اشاره به اینکه بودجه رشت با آرمان و اهداف بزرگ برای سال جاری تصویب شده است بیان کرد: با تمامی گرفتاریها و مشکلات مالی که در شهرداری رشت وجود دارد تمامی شهرداری های مناطق رشت امورات خود را انجام و برای پروزه های بزرگ رشت نیز ۲۰ مدیر پروژه معرفی شده و مشغول فعالیت هستند.

وی به اطلاع رسانی به موقع و تحلیل صحیح وضعیت اقتصادی شهر رشت اشاره کرد و افزود: طرح تفصیلی شهر رشت با ۵۱ مشکل برای معاون عمرانی استاندار ارسال شده و در تلاشیم تا بتوانیم مبحث صدور پروانه را در شهر آغاز کنیم.

شهردار رشت با اشاره به وضعیت بازگشایی معابر، خرید دستگاه زباله سوز و غیره تصریح کرد: در شرایطی که وضعیت اقتصادی کشور مناسب بود باید نسبت به خرید دستگاه زباله سوز، بازگشایی معابر و غیره در رشت اقدام می شد و در شرایط فعلی و مشکلات اقتصادی باید مباحث مهم و اولویت دار ازجمله آسفالت، ایجاد فضای سبز و غیره را که برای شهروندان بسیار حائز اهمیت است انجام بدهیم.

نصرتی به عدم تفریق بودجه شهر رشت طی هفت سال گذشته اشاره کرد و افزود: شهر رشت طی هفت سال اخیر تفریق بودجه نداشته و در تلاشیم تا این موضوع را به گونه ای در وزارت کشور خاتمه بدهیم.

وی رشت را آبستن مشکلاتی ازجمله عدم پرداخت حقوق به موقع پرسنل در گذشته دانست و بیان کرد: در گذشته پرسنل شهرداری رشت حقوق خود را با تأخیر پنج ماهه دریافت می کردند و در حال حاضر فقط ۱۰۲ میلیارد تومان به اداره مالیات بدهکار بوده و ۷۳۰ میلیارد تومان بدهی مستند برای شهرداری رشت وجود دارد.

شهردار رشت با تأکید بر حفظ اتحاد مابین شورا و شهرداری رشت گفت: درزمانی که این مسئولیت را پذیرفتم وضعیت بسیار نامناسب و در روزهایی جلوی درب ورودی شهرداری رشت به علت مشکلات مالی و بدهی ها امکان بروز درگیری فیزیکی وجود داشته که خوشبختانه با اتفاقات اخیر این مشکلات برطرف و فضایی توأم با آرامش و همدلی حاکم شده است./ منبع : فارس

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان