Thursday، 23 January 2025 | پنجشنبه، 04 بهمن 1403
1 2
گیلانیان : مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه جمع آوری ضربتی کودکان کار معاش آنان را از بین می برد گفت: بیش از ۱۵۰ کودک کار را شناسایی و مرکز حمایتی برای آنان فراهم کردیم.
محمدرضا پارسی پیش از ظهر امروز در دفتر مدیرکل سازمان بهزیستی استان گیلان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به آغاز هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: فرد، خانواده و جامعه از عوامل آسیب پذیر و در معرض تهدید محسوب شده و دولت برای مقابله و کاهش این آسیب، ستادی به عنوان ستاد مبارزه با مواد مخدر را تشکیل داده است.

وی با اشاره به کمیته های مختلف ستاد مبارزه با مواد مخدر ازجمله کمیته فرهنگی پیشگیری، درمانی و حقوقی گفت: ازآنجاکه پیشگیری در اولویت بوده و منجر به عدم رغبت و کاهش تقاضا می شود، کمیته فرهنگی پیشگیری بیشترین فعالیت را در این ستاد داراست.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به مصوبات سومین کمیته فرهنگی و پیشگیری استان تصریح کرد: در جلسه 20 خرداد ادارات کل تعاون و رفاه اجتماعی، کمیته امداد و معاونت بهداشتی دانشگاه مسئولیت برگزاری کارگاه های پیشگیری از اعتیاد باهدف ارتقا سطح آگاهی عموم را بر عهده دارند ازاین رو این ادارات موظف اند در تاریخ سوم وششم تیرماه اقدام به برگزاری این کارگاه کنند.

رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گیلان با اشاره به اقدام بنیاد شهید مبنی بر برگزاری همایش هم اندیشی اساتید حوزه پیشگیری از اعتیاد در تاریخ ششم تیر گفت: همایش هم اندیشی اساتید حوزه پیشگیری از اعتیاد به منظور ایجاد حساسیت و افزایش روحیه مشارکت اساتید و متولیان امر برگزار می شود.

پارسی از برگزاری نمایشگاه سیار پیشگیری از اعتیاد در مرکز استان و در پیاده راه فرهنگی رشت از دوم تا چهارم تیرماه خبر داد و افزود: شهرداری رشت، بهزیستی، نیروی انتظامی هلال احمر و علوم پزشکی مسئولیت اقدام و پیگیری آن را بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه مسابقات مقاله نویسی ویژه مددجویان هلال احمر برگزار و به برترین ها جوایز تعلق می گیرد افزود: مستندسازی اقدامات فرهنگی دستگاه های عضو، توسط رئیس کمیته تهیه و در صورت تأیید از رسانه صداوسیما پخش می شود.

پارسی از برگزاری اختتامیه مسابقات جام رمضان در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر با همکاری معاونت فرهنگی سپاه، شهرداری و اداره ورزش و جوانان خبر داد و افزود: همایش پیاده روی خانوادگی، کوهنوردی بانوان، همایش دوچرخه سواری در صورت تأمین اعتبار در مرکز استان و برخی شهرستان ها برگزار می شود که اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان مسئولیت اقدام و پیگیری آن را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اجرای تئاتر خیابانی در برخی شهرستان ها و نقاشی خیابانی (روی پرده) ویژه کودکان در محلات آسیب خیز گفت: در سومین کمیته فرهنگی پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر مصوب شد تا بیلبوردهایی که در اختیار معاونت فرهنگی سپاه قرار دارد جهت تبلیغات محیطی در اختیار دستگاه های عضو قرار بگیرد.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به فعالیت اداره کل تبلیغات اسلامی در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: مقررشده تا سخنرانان و مبلغین در حوزه مضرات مصرف مواد مخدر و آثار زیان بار آن در کلیه مساجد استان سخنرانی کنند.

وی با اشاره به فعالیت گروه سرود نه بگو توسط آموزش وپرورش در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از ۳۳ برنامه در دستور کار کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گیلان قرار دارد.

*ایجاد حساسیت برای گروه های هدف از دلایل برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر

رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اذعان به اینکه فعالیت مستمر در حوزه پیشگیری و فرهنگ سازی منجر به بیداری وجدان جامعه می شود افزود: هدف از اجرای برنامه های نمادین در هفته جهانی مبارزه با مخدر را ایجاد حساسیت برای گروه های هدف ازجمله خانواده، جوانان و نوجوانان است.

وی با بیان اینکه ترغیب و ایجاد بسیج مردمی یکی از سیاست های اصلی مبارزه با مواد مخدر است تصریح کرد: ۵۷ مرکز درمان اقامتی و ۷۳ مرکز سرپایی در استان مشغول به فعالیت است که در سال گذشته حدود ۲۸ هزار نفر به این مراکز مراجعه کرده اند ازاین رو، استمرار درمان برای مبتلایان بعد از پاکی نیز برای ما بسیار مهم است، چراکه این درمان درمانی نسبی است و برای کاهش فشارهای محیطی می بایست فرد آسیب دیده تا آخر عمر تحت مراقبت قرار بگیرد.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان شایع ترین نوع مصرف مواد مخدر را تریاک با بیش از ۵۱ درصد مصرف عنوان کرد و گفت: آمارها نشان می دهند که هر چه سن مصرف کنندگان پایین تر باشد ترغیب به مصرف مواد صنعتی بیشتر می شود.

*نسبت مصرف مواد مخدر در میان مردان و زنان تقریباً ۱۲ به یک است

وی با اذعان به اینکه نسبت مصرف مواد مخدر در میان مردان و زنان تقریباً ۱۲ به یک است بیان کرد: مصرف مواد مخدر در سنین جوانی بانوان را بیشتر در معرض آسیب قرار داده است

 وی با بیان اینکه برخی از مواد مخدر خطرات کمتری نسبت به برخی دیگر دارد افزود: مصرف مواد کم خطر راه را برای استفاده از مواد پرخطر باز می کند ازاین رو، کم خطر بودن برخی از مواد نباید مجوزی برای مصرف آن محسوب شود

رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گیلان با بیان اینکه برخلاف تفکر عموم همه موادهای مخدر موجب اضمحلال جسم نمی شود اظهار کرد: آسیب مواد مخدر گاها به جای آسیب رسانی به جسم روان افراد را آسیب می زند لذا بر خی از جوانان به اشتباه و به دلیل عدم آسیب جسمانی در مبتلایان به آن، اقدام به مصرف کرده و روان خود را مورد آسیب قرار می دهند.

*کودکان کار در معرض آسیب مواد مخدر هستند

مدیرکل بهزیستی استان گیلان در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر چگونگی برنامه اداره کل بهزیستی برای کاهش آسیب کودکان کاری که در معرض آسیب مواد مخدر قرار دارند گفت: کار کودکان یکی از معضلات کلان شهرها بوده و در شهرستان ها کمتر دیده می شود.

وی با بیان اینکه این مشکل اغلب مربوط به حاشیه نشینی بوده و افراد در معرض آسیب در حاشیه شهرها هستند تصریح کرد: این کودکان به دلیل مشکلات اقتصادی و ناتوانی در تأمین معاش ناگزیر هستند به صورت داوطلبانه یا اجبار کار کنند و متأسفانه یکی از آسیب های پیش روی این کودکان این است که داوطلبانه یا ناگزیر در باندهای اعتیاد، به خدمت گرفته می شوند که نقش نیروی انتظامی در این مقوله حائز اهمیت است.

* سرپرست اغلب کودکان کار بیمار یا معنا هستند

مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اذعان به این پدران این کودکان اغلب دچار بیماری یا اعتیاد هستند بیان کرد: برای کودکان به دلیل نظاره بر الگوهای خود بستر آشنایی با این مواد فراهم بوده و در هنگام کار در خیابان ها و مواجهه با مصرف کنندگان پتانسیل سرخوردگی آنان فراهم بوده و ناگزیر به اعتیاد روی می آورند .

وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ کودک کار را شناسایی و مرکز حمایتی برای آنان فراهم کردیم گفت: بسیاری از این کودکان و خانواده هایشان همکاری نمی کند به عنوان مثال در سال گذشته برنامه ای برای این کودکان برگزار کردیم که از این ۱۵۰ تنها 30 خانواده در همایش شرکت و از برنامه های فرهنگی ما بهره بردند.

پارسی با اذعان به اینکه در این همایش به خانواده های کودکان کار کمک نقدی صورت گرفت بیان کرد: خانواده ها را تشویق کرده تا کودکان خود را برای کار در خیابان ها نفرستاده تا کودکان امکان ادامه تحصیل را از دست ندهند

*جمع آوری ضربتی کودکان کار معاش آنان را از بین می برد

مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه جمع آوری ضربتی این کودکان معاش آنان را از بین می برد گفت: رفع این مسئله نیازمند اقدام بین دستگاهی است و می طلبد برای رفع نیاز اقتصادی کمیته امداد نیز خانواده های کودکان کار را تحت پوشش قرار دهد.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان