Tuesday، 14 January 2025 | سه شنبه، 25 دی 1403
1 2

گیلانیان : رئیس کل دادگستری گیلان با اشاره به حقوق عامه و بیت المال گفت: دلیل باقی ماندن کوه ها، دریاها، جنگل ها و مراتع در گیلان اقدامات و اراده قوه قضائیه در برابر متخلفان است.

احمد سیاوش پور صبح امروز در نشست خبری شورای قضایی استان گیلان در رشت با تبریک هفته قوه قضائیه اظهار کرد: دشمن همیشه به دنبال سهم خواهی بود و هست و شهادت شهدای قوه قضائیه و یاران نزدیک امام در راستای انتقام جویی دشمنان از انقلاب اسلامی بود.

وی با اشاره به جنگ تحمیلی در ایران افزود: چون جنس انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب ها متفاوت بود دشمن در همان سال های نخست تلاش کرد تا انقلاب را با جنگ تحمیلی سرنگون کند اما خون شهدا و مقاومت ملت ایران مانع از این تصمیم خصمانه شد.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به ترور و اقدامات مخربانه دشمن در جمهوری اسلامی گفت: دشمن نمی توانست اندیشه انقلاب اسلامی را تحمل کند و همین مهم باعث شد تا شهیدان مطهری، بهشتی و سایر شهدای انقلاب اسلامی را ترور و از صحنه انقلاب حذف کنند.

سیاوش پور با بیان اینکه شهید بهشتی بنیان گذار و معمار اساس و مبنای قضایی در ایران است تصریح کرد: شهید بهشتی با دید و اندیشه باز معتقد بود هرکسی که بتواند انقلاب را حفظ و در مسیر انقلاب اسلامی حرکت کند می تواند در جریان انقلاب اسلامی باشند هرچند عده ای در داخل با اندیشه و عمل شهید بهشتی مخالف بودند.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی دستگاه قضا در مسیر عدالت خواهی حرکت می کند خاطرنشان کرد: سازمان های قوه قضائیه در همه بخش ها اعم از نظارت و تربیت و رسیدگی بر دعاوی در راستای عدالت خواهی حرکت می کند.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به نقش نظارتی دستگاه قضا بیان کرد: دستگاه قضایی باوجود سازمان بازرسی، دیوان عدالت اداری و سایر سازمان های تابعه در هرکجا که انحرافی از مسیر اصلی دستگاه ها ایجاد شود بر خود فرض و واجب می داند وارد شود که این اصل در مسیر تحقق قسط و عدل است.

*میانگین رسیدگی به پرونده ها در مراجع قضایی گیلان ۹۰ روز است

سیاوش پور با بیان اینکه قریب به ۶۰۰ هزار پرونده به دستگاه قضایی در سال ۹۶ واردشده گفت: به طور متوسط به همین مقدار پرونده ها در دستگاه قضایی مختومه شده است.

وی با اشاره به موضوع اطاله دادرسی در گیلان گفت: میانگین رسیدگی به پرونده ها در مراجع قضایی گیلان ۹۰ روز است.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به پرونده های مسن در دستگاه قضایی بیان کرد: پرونده های قبل از سال ۹۵ جز پرونده های مسن هستند و در تلاش هستیم تا اولویت رسیدگی را به آن ها اختصاص دهیم.

سیاوش پور با اشاره به سیاست کاهش زندانی های کیفری خاطرنشان کرد: طبق برنامه ششم توسعه و تأکیدات رهبری در تلاش هستیم تا به جز قاتلین و مخلان امنیتی در زندان های استان افراد دیگری را نگه نداریم.

وی با اشاره به وجود حدود هشت هزار نفر زندانی در استان گفت: بیشترین زندانیان در گیلان از معتادین و درگیران مواد مخدر هستند.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با تأکید بر اینکه رسانه ها باید بیشتر در حوزه مواد مخدر و آگاه بخشی به خانواده ها کار کنند تصریح کرد: رسانه ها باید خانواده ها را نسبت به مواد مخدر آگاه کنند چون کسی که معتاد است نمی تواند در فعالیت های اجتماعی حضور پیدا کنند.

سیاوش پور با اشاره به حقوق عامه و بیت المال افزود: دلیل باقی ماندن کوه ها، دریاها، جنگل ها و مراتع در گیلان اقدامات و اراده قوه قضائیه در برابر متخلفان است.

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی در حفظ انفال و حقوق عامه تأکید دارد اظهار کرد: رسانه ها باید نسبت به حقوق عامه بیشتر اهتمام بورزند و به دستگاه قضایی در حفظ مراتع کمک کنند.

*رشد ۹ درصدی ورود پرونده ها به دستگاه قضایی در سال گذشته

رئیس کل دادگستری استان گیلان با بیان اینکه روند ورود پرونده ها در گیلان رو به افزایش است خاطرنشان کرد: در سال گذشته رشد ۹ درصدی ورود پرونده ها به دستگاه قضایی را شاهد بودیم که لازم است رسانه ها نسبت به آگاهی بخشی و حقوق عامه جامعه را آگاه کنند.

سیاوش پور با بیان اینکه میزان صلح و سازش در گیلان در مجمع های شورای حل اختلاف بالا نیست گفت: مردم گیلان علیرغم روحیات و اقلیمی که دارند کمتر می بخشند که لازم است کار فرهنگی در این رابطه بیشتر انجام بگیرد.

وی با اشاره به برخورد قاطع قوه قضاییه با مفاسد تصریح کرد: دستگاه قضاییه در برخورد با مفاسد ازجمله مفاسد اقتصادی ابتدا با تذکر و توجیه وارد عمل می شود و این در حالی است که سازمان بازرسی به صورت تخصصی در این امر وارد می شود.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به تشکیل چند فقره پرونده قضایی برای دستگاه های اجرایی در سال گذشته در استان بیان کرد: دستگاه قضایی در جریان پیمان مناقصات و انحرافات آن به هیچ وجه ملاحظه نمی کند و این موضوع بدون جاروجنجال دنبال می شود.

*موضوع آب های شرب آلوده در استان پیگیری می شود

سیاوش پور در پاسخ به اینکه در برخی از شهرستان ها آب شرب سالم ندارند درصورتی که دستگاه های متولی اذعان می کنند که آب سالم است گفت: هر جا که حقوق عامه مردم مورد تهدید قرار بگیرد دستگاه قضایی موظف است با آن مقابله کند و موضوع آب های شرب آلوده در استان مورد پیگیری دادستان قرار خواهد گرفت.

وی در پاسخ به نارضایتی برخی از مردم در راهروهای مجامع قضایی و طولانی شدن برخی رسیدگی ها و اینکه چقدر در حوزه های قضایی سرکشی می شود افزود: در طول سال از هر حوزه قضایی دو تا سه بار سرکشی می کنیم و این میزان بازدید در هیچ جای کشور انجام نمی شود.

رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه این نوع سرکشی ها جدای دو نوع دیگر سرکشی از حوزه های قضایی است خاطرنشان کرد: هرکدام از معاونین قضایی نظارت بر حداقل دو حوزه قضایی را در دستور کار خوددارند.

سیاوش پور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در استان گیلان مسئولین بیشتر تخلف می کنند یا مردم بیان کرد: اگر قانون ملاک باشد بهترین مسیر تعالی در کشور طی می شود و هیچ فرقی بین مسئولان و مردم وجود ندارد.

*عزل دوقاضی در گیلان

وی با بیان اینکه دو قاضی در گیلان عزل شده اند تصریح کرد: در دستگاه قضایی اگر یک قاضی هم دچار تخلف شود محاکمه خواهد شد اما هیچ لزومی ندارد که انحرافات در جامعه اعلام و ملتهب شود.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با بیان اینکه زندان های گیلان بسیار فرسوده و قدیمی هستند گفت: زندان های گیلان استاندارد نیستند و برخی از کاربری های زندان های ما برای زندان مناسب نیست.

سیاوش پور با بیان اینکه سرانه استاندارد زندان ۱۵ متر است افزود: با بهره برداری از زندان ضیابر سرانه زندان در گیلان هماهنگ با کشور ه‍شت متر است.

وی در پاسخ به اینکه در پس از بازی ایران مراکش و خوشحالی مردم شادی آن ها دچار سوی نیروی انتظامی سرکوب شده تصریح کرد: ما هیچ گاه با شادی مردم مخالف نیستیم اما برخی ها انتقام جویانه بافرهنگ و خلق وخوی ملت تعارضانه عمل می کنند و برخورد با این نوع افراد دلیلی بر سرکوب شادی مردم نیست.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با تأکید بر اینکه باید حقوق شهروندی در جامعه رعایت شود خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی مسئول ایجاد امنیت و نظم در جامعه است و باید مانعی برابر این گونه تعارض ها باشد.

سیاوش پور با اشاره به کاداستر افزود: این قانون سال ۹۴ ابلاغ شده و تنها دو سال به اتمام آن مانده و تاکنون ۷۴۸ هزار سند کاداستری به مردم ارائه شده است.

وی با اشاره به آرشیو الکترونیکی پرونده های ملکی در گیلان بیان کرد: تاکنون ۱۰ میلیون پرونده الکترونیک را در رشت انجام داده ایم و این پروژه در دو شهر گیلان نیز انجام خواهد شد.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان