گیلانیان : مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به سه درصد جذب افراد معلول در دستگاه های دولتی بر مبنای قانون جامع حمایت از معلولین گفت: دستگاه های دولتی موظف اند تا در جذب نیروهای خود به قانون جذب سه درصدی توجه کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدرضا پارسی ظهر امروز در دیدار با اصحاب رسانه در سالن شهید خزائلی اداره کل بهزیستی اظهار کرد: در قانون جامع حمایت از معلولین دولت جهت مناسب سازی بر اساس ماده دو قانون جامع، تکالیف مختلفی را متوجه شهرداری ها، وزارت راه و شهرسازی کرده تا در صدور پروانه ساختمانی عمومی مناسب سازی جهت سهولت آمدوشد معلولان فراهم شده است.
شهرداری دسترسی معلولین به ناوگان عمومی را فراهم کند
وی با بیان اینکه قانون جامع حمایت از معلولان شهرداری ها را مکلف به آسان سازی شرایط دسترسی به ناوگان عمومی را مهیا کنند گفت: فصل سوم قانون پوشش بیمه سلامت افراد دارای معلولیت، وزارت بهداشت را مکلف کرده تا تحت پوشش قرار دادن بیمه ای معلولین به توان بخشی را محقق کند.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به ماده هفت قانون جامع حمایت از معلولین افزود: دولت بهزیستی را مکلف کرده تا برای معلولین شدید، حق پرستاری در نظر بگیرد و ازآنجاکه استان گیلان پیرترین استان کشور محسوب می شود معلولیت در سن پیری بیشتر اتفاق می افتد ازاین رو، ایجاد حق پرستاری برای معلولین شدید اتفاق خوبی در زندگی معلولین رقم میزند.
پارسی با بیان اینکه در ماده ۱۰ قانون جامع حمایت از معلولین وزارت کار و تعاون مکلف به پیش بینی شغل افراد معلول شده است خاطرنشان کرد: در ماده ۱۳ قانون جامع حمایت از معلولین پیش بینی شده تا کارفرمایانی که افراد معلول را استخدام می کنند از پرداخت حق کارفرمایی بیمه معاف خواهند بود.
وی با اشاره به سه درصد جذب افراد معلول در دستگاه های دولتی بر مبنای قانون جامع حمایت از معلولین گفت: دستگاه های دولتی موظف اند تا در جذب نیروهای خود به قانون جذب سه درصدی توجه کنند ازاین رو، مدیرانی که از این دستور تخطی کنند مستحق مجازات ازجمله انفصال از خدمات دولتی خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه معلولین شاغل از یک چهارم ساعت کار معادل 10 ساعت کار در هفته معاف هستند افزود: شاغلینی که دارای همسر و یا فرزند معلولی هستند که مادر ندارد از یک چهارم ساعت کار در هفته معاف هستند.
پارسی با بیان اینکه بر اساس قانون جامع حمایت از معلولین از 14 تیر مستری خانواده های تحت پوشش بهزیستی افزایش پیدا می کند افزود: تعداد مراکز اورژانس اجتماعی دایر شده در سال 96 در هفت شهرستان به علاوه شهرستان ماسال، شفت که از ابتدای امسال به صورت غیررسمی شروع به فعالیت کرده اند دایر شده که در هفته بهزیستی افتتاح ماسال و در هفته دولت در شهرستان شفت و املش افتتاح خواهیم داشت.
پوشش 100 درصدی اورژانس اجتماعی در گیلان
وی با تأکید بر اینکه با افتتاح اورژانس اجتماعی سیاهکل در نیمه دوم امسال، پوشش استان گیلان به 100 درصد می رسد خاطرنشان کرد: عملیات مراکز اورژانس اجتماعی در سال 96 نسبت به سال 95 افزایش داشته که در سال 96، 555 کودک آزاری، 303 همسر آزاری و 444 اقدام به خودکشی در سال 96 ثبت شده است
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به هدف سازمان بهزیستی جهت کمک به ارتقای خدمات روان شناختی به صورت توأمان به کودک و والد تا سن 12 سال تصریح کرد: بانوان غیر شاغل نیز می توانند از خدمات مرکز ارتقای روان شناختی به صورت پاره وقت و در ساعت عادی بهره مند شده و بانوان شاغل نیز که در روزهای پنج شنبه دارای مشکل بودند با ارتباط با این مراکز خدمات رفع مشکل خواهند شد.
پارسی با اشاره به کاهش هزینه ارائه خدمات به خانواده هایی که تمایل دارند به صورت پاره وقت از خدمات استفاده کنند گفت: والدین می توانند در کنار کودکان خود از خدمات مرکز استفاده کنند و کلاس های مشاوره ای در خصوص روش های تربیتی کودکان برگزار می شود.
وی با اشاره به مداخلات بهزیستی به مقوله طلاق با همکاری دادگستری تصریح کرد: پنج هزار و 902 پرونده ارجاعی طلاق در سال 96 ثبت شده که 662 پرونده یعنی به میزان 11 درصد به سازش منتهی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه در مواردی که زوجین برای ادامه زندگی سازش نکرده اند جهت امکان آسیب کمتر به فرزند، اقدام به مداخلات مشاوره ای کرده ایم افزود: بالغ بر 47 درصد سن زوجین در هنگام درخواست طلاق بین 20 تا 30 سال است و 58 درصد متقاضیان طلاق دارای فرزند هستند.
پارسی با اشاره به افتتاح و راه اندازی سامانه جامع طلاق به منظور تسهیل در ارائه خدمات مشاوره ای و مداخلات مؤثر به متقاضیان طلاق تصریح کرد: طی این تفاهم نامه با دادگستری استان اجرای طرح ملاقات طلاق با والدینشان در مکانی غیر از کلانتری مدنظر قرارگرفته که در این طرح تعداد 285 خانواده نیز موردحمایت قرارگرفته اند.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به 10 هزار تماس صدای مشاور در سراسر استان گیلان افزود: 68 مرکز مشاوره حضوری در بخش غیردولتی در حال فعالیت بوده ازاین رو، یارانه پرداختی برای کاهش هزینه ارائه خدمات به خانواده های نیازمند به مبلغ 50 میلیون تومان به مراکز سلامت روان درمان در بخش ها، مناطق حاشیه نشین شهری و نیز دهستان های پرجمعیت در هفت شهرستان رشت، لاهیجان، سیاهکل و انزلی و آستارا، تالش و رودسر تخصیص داده شده است.