گیلانیان : اعضای دبیرخانه کارگروه اشتغال استان گیلان با انتقاد از عملکرد بانک های عامل در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی بر تسریع در پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها تأکید کردند.
صبح امروز آخرین عملکرد دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری گیلان در خصوص تسهیلات اشتغال فراگیر، روستایی و عشایری استان با حضور استاندار و اعضای دبیرخانه در شهرستان ها مرور شد.
اغلب اعضای دبیرخانه در این نشست نسبت به پرداخت سلیقه ای و غیر منعطف تسهیلات بانک ها ازجمله بانک های کشاورزی و توسعه تعاون انتقاد کردند که شهرستان های تالش، رشت، بندرانزلی، شفت، فومن، ماسال، رودبار، صومعه سرا، رضوانشهر، رودسر، لنگرود از نمونه های آن ها بود.
تنظیم خاص اجاره نامه های طرح های تسهیلات دهی بانک ها، عدم پرداخت تسهیلات زیر 250 میلیون تومان در شهرستان ها، تأکید بانک ها بر سپرده گذاری 20 درصدی برای پرداخت تسهیلات بوم گردی، تعلل بانک ها در ثبت طرح های اشتغال زا، عدم اعتقاد بانک ها به پرداخت تسهیلات اشتغال زایی، انحراف در اصل پرداخت تسهیلات اشتغال زایی، بی توجهی کارمندان و کارکنان بانک ها به پرونده سازی و عدم تکریم ارباب رجوع و سختگیری ضمانت نامه های بانکی از عمده موانعی بود که فرمانداران به عنوان رئیس دبیرخانه کارگروه اشتغال شهرستان ها موردانتقاد قراردادند.
استاندار گیلان در این نشست با تأکید بر تسریع پرداخت تسهیلات اشتغال اظهار کرد: بانک ها باید با تذکر و پیگیری در شعبات روند تسهیلات دهی را تسریع کنند.
مصطفی سالاری با بیان اینکه نباید عدم انحراف در ایجاد شغل را فدای تسریع در پرداخت تسهیلات کرد افزود: این منابع از صندوق توسعه ملی برای اشتغال برداشته شده و باید با هزینه هر ریال آن شغل ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ضریب اشتغال در واحدهای کوچک نسبت به واحدهای بزرگ بیشتر بوده گفت: مانعی در پرداخت تسهیلات به واحدهای کوچک وجود ندارد اما اگر ضریب اشتغال زایی واحدها کم باشد جزو اولویت ها در سیاست گذاری ما نیست.
استاندار گیلان با اعلام اینکه پرداخت تسهیلات در خدمات بیشتر است خاطرنشان کرد: انحراف تسهیلات در طرح های اشتغال زایی کشاورزی و دامداری زیاد است و درآمد حاصله از هزینه ها بسیار کم بوده و با وسواس حرمت کرده ایم.
*پرداخت تسهیلات ۷۵ درصد طرح اشتغال توسط بانک کشاورزی
مدیرعامل بانک کشاورزی گیلان نیز در این نشست با تأکید بر آمادگی کامل برای پرداخت تسهیلات اشتغال اظهار کرد: ۱۴۳۳ طرح به بانک کشاورزی معرفی شده که ۷۵ درصد آن ها زیر یک ماه پرداخت شده است.
طاهری در پاسخ به عدم پذیرش طرح ها در بانک های کشاورزی افزود: ۷۰۵ فقره تسهیلات زیر ۲۵ میلیون تومان تقاضای وام شده که انتظار داریم طرح های خوب به بانک معرفی شود تا بانک مشتاقانه به طرح ها تسهیلات دهد.
وی نیاوردن سهم متقاضی، جور نکردن ضمانت و انصراف از تسهیلات گیری را از دلایل نگرفتن تسهیلات در شهرستان ها برشمرد و گفت: ریز اطلاعات تسهیلات متقاضیان تسهیلات اشتغال موجود است و آماده ارائه مشکلات آن ها به صورت انفرادی و حل آن ها هستیم.
*رتبه نخست آستانه اشرفیه در خصوص طرح های معرفی شده به بانک در اشتغال روستایی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست سهمیه تعیین شده بانک های عامل در خصوص اشتغال روستایی را ۱۷۰ درصد سهم ابلاغی نام برد و اظهار کرد: بانک توسعه و تعاون با تسهیلات دهی بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان و اشتغال ۴۰۷ نفر و سهم ۲۸ درصدی نسبت به سهم ابلاغی در رتبه نخست و صندوق کارآفرینی امید با تسهیلات دهی بالغ بر پنج میلیارد تومانی و ۳۰۰ شغل جدید در رتبه چهارم را دارد.
عباس علیزاده با اشاره به عملکرد شهرستان ها در خصوص طرح های معرفی شده به بانک در اشتغال روستایی افزود: شهرستان آستانه اشرفیه با جذب بالغ بر هشت میلیارد تومان و ۱۲۵ شغل جدید در رتبه نخست و شهرستان رشت با جذب بالغ بر دو میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و ایجاد ۶۲ شغل در رتبه آخر قرار دارد.
وی عملکرد دستگاه های اجرایی را نیز در خصوص طرح های معرفی شده به بانک را تشریح کرد و گفت: جهاد کشاورزی با ایجاد ۵۶۴ شغل در رتبه نخست و میراث فرهنگی و صنعت و معدن با ایجاد اشتغال به ترتیب دوم و سوم قرار دارند.