Saturday، 14 June 2025 | شنبه، 24 خرداد 1404
1 2

گیلانیان : رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر گفت: ۹۰درصد ماهیان خاویاری جهان مختص به دریای خزر است.

مریم فلاحی در حاشیه همایش هم اندیشی فرصت ها و چالشهای دریای خزر در گفت وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه گیلان با اشاره به نام گذاری 21 مرداد ماه مصادف با 12 آگوست به عنوان روز جهانی دریای خزر بر ضرورت اتخاذ وحدت رویه مجموعه دست اندرکاران و بهره برداران این دریا در دو حوزه ملی و منطقه ایی تاکید کرد و گفت: در نشست هم اندیشی امروز راه های حفاظت از منابع و منافع ایران در ابعاد طبیعی، اقلیمی و محیط زیست دریای خزر بررسی شد.

وی ادامه داد: 21 مرداد روزی است که نقطه عطفی در تاریخ همکاری های محیط زیستی دریای خزر به شمار می آید. در سال 1382 پنج کشور حاشیه دریای خزر کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسیون تهران را امضا کردند. این کنوانسیون در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۸۵ لازم الاجرا شد و کشورهای ساحلی این معاهده را به عنوان یک واقعه مهم محیط زیستی جشن گرفتند و از آن پس این روز را "روز دریای خزر" نامیدند.

وی تاکید کرد: نباید فراموش کنیم دریای خزر یا دریای کاسپین بزرگترین پهنه آبی محصور در خشکی جهان، محیطی مناسب برای زندگی و رشد کم نظیر ترین ماهی های اقتصادی جهان یعنی ماهیان خاویاری بوده و ۹۰ درصد صید ماهیان خاویاری جهان مختص به این دریا بوده است و علاوه بر آن فک خزری به عنوان یکی از پستانداران آبزی کمیاب دنیا در دریای خزر نیز زیست می کند.

فلاحی با اشاره به سابقه بالغ بر 30 ساله مرکز ماهیان خاویاری دریای خزر گفت: با توجه به نگرانی که در حوزه ماهیان خاویاری در دریای خزر وجود دارد سازمان شیلات تلاش های زیادی برای حفظ و احیای این گونه با ارزش،آبزی دریای خزر انجام داده است اما زنگ خطر انقراض ماهیان خاویاری در دریای خزر پدیده مشهودی است که به گوش می رسد و این امر ما را برآن داشته تا در روز دریای خزر عمده ترین فرصت ها و چالش های زیست محیطی و اقلیمی دریای خزر را امروز با حضور متولیان امر اساتید، محققین و مدیران دستگاههای اجرایی و پژوهشی مورد بررسی قرار دهیم.

وی گفت: مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر بعنوان متولی تحقیقات ماهیان خاویاری در کشور به این مهم پی برده است که برای حفظ و نگهداری ماهیان خاویاری در دریای خزر نیازمند حمایت و همکاری تمامی دستگاهای مربوطه است و تنها با پرداختن به ابعاد ملی و بین المللی نمی تواند در راستای این مهم گام بردارد.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان