گیلانیان : مدیرکل کمیته امداد استان گیلان گفت : امسال ۱۵۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به حدود ۷ هزار و ۳۰۰ مددجوی کمیته امداد گیلان پرداخت می شود.
علیرضا محمدی اظهار داشت: کمیته امداد استان گیلان در راستای ادامه برنامه های جامع خود جهت اشتغالزایی و توانمندسازی، امسال 155 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به حدود 7 هزار و 300 مددجوی تحت پوشش خود پرداخت می کند.
مدیرکل کمیته امداد گیلان رویکرد اصلی این نهاد در کشور را اشتغالزایی عنوان کرد و افزود: فرآیند ایجاد اشتغال در کمیته امداد تابع یک مدل توانمندسازی اقتصادی است یعنی تسهیلات اشتغالزایی بر اساس یکسری قواعد و دستورالعمل های کارشناسی شده به مددجویان تعلق می گیرد.
محمدی نیازسنجی فضای کسب و کار را نخستین مرحله از فرآیند اشتغالزایی و دریافت تسهیلات اعلام کرد و ابراز داشت: کارشناسان فنی کمیته امداد در هر کدام از شهرستان های استان گیلان زمینه های ایجاد شغل مورد نظر مددجو را بررسی کرده و توجیه اقتصادی آن را مشخص می کنند.
وی استعدادسنجی و انجام مشاوره های شغلی را دومین مرحله از فرآیند اشتغالزایی مددجویان دانست و عنوان کرد: در این بخش استعداد متقاضی دریافت تسهیلات برای راه اندازی کسب و کار بررسی شده و سپس در صورت نیاز، آموزش های شغلی و مهارتی به صورت رایگان به وی ارائه می شود.
مدیرکل کمیته امداد گیلان آموزش های مهارتی را بر دو گونه تقسیم بندی کرد و ابراز داشت: در آموزش های عمومی مسائلی نظیر بازاریابی و ایجاد فضای انگیزشی برای راه اندازی کسب و کار مدنظر است و آموزش های تخصصی نیز بر مبنای حرفه مورد نظر مددجو ارائه می شوند.
محمدی در مورد تعاملات مشترک بین کمیته امداد و سایر دستگاه ها و سازمان ها نیز تصریح کرد: کمیته امداد گیلان برای ارائه آموزش های مهارتی با مراکزی نظیر اداره کل فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی ، جهاد کشاورزی و دستگاه هایی از این دست همکاری های دو جانبه مفیدی دارد.
وی ویژگی بازار محوری بودن آموزش های شغلی ارائه شده به مددجویان را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: برای موفقیت در برنامه های توانمندسازی مددجویان و ترغیب آنان به سمت اشتغال پایدار باید مجموعه آموزش های ارائه شده بر مبنای نیازهای روز بازار تدوین و به آنان منتقل شود.
مدیرکل کمیته امداد گیلان با ابراز این نکته که کمیته امداد گیلان از سه منبع اعتباری برای اعطای تسهیلات به مددجویان استفاده می کند افزود: صندوق اشتغال نیازمندان کمیته امداد، معرفی مددجویان به بانک های عامل و استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی از جمله این منابع هستند.
محمدی ضمن توصیه به همه مددجویان جهت کسب مهارت های شغلی و استفاده از تسهیلات اشتغالزایی عنوان کرد: تمام تلاش مجموعه کمیته امداد گیلان این است که بسترها و زمینه های لازم جهت اشتغال پایدار و ورود مؤثر مددجویان به بازار کار را به نحو مطلوبی فراهم کند.