گیلانیان : عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نواقص طرح های هادی مانع توسعه روستاها در گیلان است گفت : اصلاح فوری طرح های هادی باید در دستور کار دستگاه های ذی ربط قرار گیرد.
اسدالله عباسی اظهار داشت: در بسیاری از مناطق روستایی استان گیلان وجود نواقص فراوان در طرح های هادی مانعی جدی در مسیر رشد و توسعه روستاها ایجاد کرده است و دستگاه های متولی نظیر بنیاد مسکن باید برای برطرف کردن نواقص آن فوراً اقدام کنند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ایجاد صنایع تبدیلی در روستاها افزود: برای ارتقاء سطح اقتصادی مناطق روستایی گیلان باید صنایع تبدیلی متناسب با ظرفیت های هر منطقه ایجاد شوند تا در کنار افزایش سطح معیشت کشاورزان، مهاجرت آن ها به سو ی شهرها به حداقل برسد.
عضو هیئت رئیسه مجلس تأمین آب زراعی برای انجام فعالیت های کشاورزی را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: در صورت ایجاد امنیت خاطر در مورد تأمین منابع آبی و فراهم آوردن یکسری امکانات برای رفاه نسبی خانوارهای روستایی در سراسر گیلان می توان از خالی شدن روستاها جلوگیری کرد.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تولید انواع مرکبات، گردو و فندق در کنار چای و برنج از جمله مزیت های کشاورزی در شهرستان های رودسر و املش است که می توان با استقرار واحدهای فرآوری محصول به ارتقاء و افزایش ارزش افزوده محصولات تولید شده کمک کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ترویج و حمایت از سایر رسته های شغلی مربوط به بخش کشاورزی را متذکر شد و عنوان کرد: یکی از مهم ترین دلایل نارضایتی کشاورزان و مهاجرت آنان به سمت حاشیه شهرها درآمد بسیار کم و عدم حمایت مسئولان از حرفه آنان است.
عباسی اجرای طرح های گازرسانی، آب آشامیدنی و دیگر زیرساخت های مورد نیاز در روستاها را ضروری اعلام کرد و گفت: بسیاری از مناطق رودسر و املش در حوزه ساخت و تجهیز مراکز درمانی و اورژانس، پروژه های راه سازی، طرح های مخابراتی و IT با محرومیت های زیادی روبه رو هستند.
وی وجود نواقص بسیار در طرح های هادی و لزوم اصلاح مشکلات ساختاری آن ها را ضروری دانست و تصریح کرد: این مشکل نه تنها در شهرستان های رودسر و املش بلکه در بسیاری از مناطق روستایی گیلان قابل مشاهده است و مسئولان استان باید نسبت به برطرف کردن آن اهتمام بیشتری داشته باشند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس استفاده از اعتبارات ملی به جای منابع استانی برای اجرای پروژه آسفالت راه های روستایی را متذکر شد و ابراز داشت: امسال و در مرحله نخست حدود 3 هزار تن قیر رایگان به گیلان برای آسفالت و بهسازی راه های روستایی استان اختصاص پیدا کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه رفع محرومیت از چهره مناطق روستایی گیلان باید با جدیت ادامه پیدا کند عنوان کرد: پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب اسلامی خدمات بسیار شایانی در مناطق روستایی ارائه شد اما این برنامه ها برای برطرف کردن کامل محرومیت باید همچنان تداوم پیدا کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حمایت از کشاورزان برنجکار و چایکار گیلانی را نیز از اولویت های مهم مسئولان استان خواند و بیان کرد: امیدواریم با حمایت مؤثر از این دو محصول استراتژیک استان زمینه رغبت و انگیزه بیشتر برای ادامه فعالیت ها کشاورزی ایجاد شود.