Monday، 16 September 2024 | دوشنبه، 26 شهریور 1403
1 2

گیلانیان : رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه مهاجرت نخبگان کشور روندی صعودی به خود گرفته است گفت: نیم درصد از سهم تولید ناخالص داخلی کشور به حوزه پژوهش و تحقیقات علمی اختصاص پیدا می کند.

احمد رضی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در کشورمان حدود نیم درصد از سهم تولید ناخالص داخلی کشور به حوزه پژوهش و تحقیقات علمی اختصاص پیدا می کند در حالی که در کشورهای توسعه یافته این میزان بیش از 3 تا 4 درصد تخمین زده می شود.

رئیس دانشگاه گیلان عنوان کرد: پژوهش در دنیا موجب افزایش میزان بهره وری اقتصادی و صنعتی می شود به همین علت کشورهای توسعه یافته از دیرباز تاکنون تأکید بسیار ویژه ای بر روی این مسئله دارند و سرمایه گذاری های کلانی را در حوزه پژوهش و تحقیقات علمی انجام می دهند.

رضی تصریح کرد: تنها نیم درصد از تولید ناخالص داخلی کشورمان به حوزه پژوهش های علمی و تحقیقات اختصاص پیدا می کند اما با وجود این ها میزان پیشرفت های نخبگان کشورمان در حوزه های متعدد علمی در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته در سطح قابل قبولی قرار دارد.

وی ابراز داشت: روند مهاجرت نخبگان و کارآفرینان برجسته کشور در سال های اخیر سیری نزولی به خود گرفته بود اما این مسئله مجدداً در حال افزایش است بنابراین برای جلوگیری از افزایش میزان مهاجرت ها باید نسبت به استفاده از ظرفیت های نخبگان علمی اقدامات اساسی انجام شود.

رئیس دانشگاه گیلان بیان داشت: تجلیل از نخبگان برگزیده باید با اهتمام بسیار ویژه تری انجام شود زیرا در صورت عدم توجه به این قسمت از جامعه علمی و پژوهشی آنان برای بارور کردن ایده های خود به خارج کشور سفر می کنند و سایر کشورها از دستاوردهای علمی آنان بهره مند می شود.

رضی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مدل توسعه در بسیاری از کشورهای دنیا تغییر پیدا کرده است به طوری که در این مسیر کشورهای توسعه یافته به جای توجه و تمرکز صرف به استخراج منابع زیرزمینی به امر استفاده بهینه از منابع روی زمینی که مصداق بارز آن نخبگان هستند روی آورده اند.

وی تفاوت های منابع زیرزمینی و روی زمینی را برشمرد و گفت: منابع زیرزمینی در صورت عدم بهره برداری و استفاده از بین نمی روند و باقی می مانند در حالی که منابع روی زمینی و جامعه نخبگان و پژوشگران کشور در صورت عدم حمایت های لازم به سمت سایر کشورهای دیگر روانه می شوند.

رئیس دانشگاه گیلان مهم ترین اهداف ستاد پژوهش را برشمرد و افزود: ترویج فرهنگ پژوهشی و فناوری در استان ها، ارتقاء جایگاه فعالان حوزه پژوهش، تبیین وضعت فناوری، بسترسازی برای تجاری سازی ایده های پژوهشی، برقراری ارتباط بین پژوهشگران و سرمایه گذاران از جمله این اهداف هستند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان