گیلانیان : نخستین سمپوزیوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گیلان در راستای حرمت دانشگاه علوم پزشکی در مرزهای دانش در رشت برگزار شد.
نخستین سمپوزیوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گیلان صبح امروز در دانشکده پرستاری و مامایی رشت برگزار شد.
دهمین پیوند کبد کبد در دانشگاه علوم پزشکی گیلان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در این سمپوزیوم با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ابتدا تاکنون دغدغه ای جز درمان نداشت اظهار کرد: مشکلات مالی حاکم در دانشگاه انتظار خدمات روزمرگی را از ما داشته اما این دانشگاه چشم انداز توسعه ۱۰ ساله را برای خود تدوین کرده است.
شاهرخ یوسف زاده چابک مرجعیت علمی در دانشگاه را یکی از رویکردهای مندرج در چشم انداز برشمرد و افزود: دستیابی به این مهم نیازمند حرکت در مرزهای دانش است.
وی با اشاره به خدمات درمانی بالینی در دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان افتخار دارد که دهمین پیوند کبد را انجام داده و پیوند مغز استخوان و ریه در دستور کار بعدی دانشگاه قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر اینکه دانشگاه بر پایه های علم آینده مسیر خود را در پیش گرفته بیان کرد: سلول های بنیادی، نورون، ژن، آیتی و مولکول ازجمله علم هایی است که دانشگاه علوم پزشکی به عنوان پایه های علمی خود در آینده برنامه ریزی کرده است.
یوسف زاده تحقق عملی علوم پایه در دانشگاه را ملزم به صرف هزینه دانست و تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی در تلاش است تا در این نقطه شروع با شتابی که در پیش گرفتن حداقل در تولید مقاله پیشگام باشد چون این علوم در کشور جز علوم پایه است.
وی با بیان اینکه یک هسته فناور در سطح دانشگاه فعال است افزود: مسیر در پیش گرفته شده در دانشگاه برای دنیا نیز تارگی دارد و این اعتماد به دانشگاه داده می شود که کام برداشتم در این مسیر پژوهشی و مطالعاتی حداقل دستاورد علمی برای دانشگاه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه نباید به دستاوردهای فعلی دانشگاه خوش بین بود گفت: دستاوردهای به دست آمده در سطح علوم مختلف پایه و همچنین موانع موجود نباید از شتاب علمی پروژه های علمی بکاهد و هرچقدر انگیزه دانشگاه بیشتر باشد توسعه علمی دانشگاه نیز بیشتر خواهد شد.
یوسف زاده با بیان اینکه دانشگاه نباید خود را به سطح فعالیت های داخل کشور هماهنگ کند تصریح کرد: دانشگاه های ما باهم قابل رقابت نیستند بلکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مرز دانش پرحرکت است و باید خود را با آن اهداف بزرگ هماهنگ کند.
وی با بیان اینکه موافقت ساخت مگاهاسپیتال از سوی سازمان برنامه وبودجه داده شده گفت: با احداث و راه اندازی مگاهاسپیتال در سایت لاکان علاوه بر اینکه توسعه درمانی و هم زمان را شاهد خواهیم بود توسعه علمی و پژوهشی نیز در سطح دانشگاه رقم خواهد خورد.
دبیر شورای توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان گیلان نیز در این سمپوزیوم با تأکید بر لزوم آمادگی مراکز پژوهشی و درمانی اظهار کرد: طی چند سال آینده انتظار مردم از پزشکی بازساختی تغییر خواهد کرد و مسؤولان باید آمادگی های لازم را داشته باشد.
لزوم حرکت دانشگله علوم پزشکی گیلان در راستای علم، فناوری و توسعه
مهیار حبیبی رود کنار با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دانشگاه نسل یک را سرلوحه خود قرارداده افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان باید در راستای علم و فناوری و در راستای توسعه، چرخه ایده تا محصول را با رویکرد تولید ثروت و کارآفرینی گام بردارد.
وی با تأکید بر اینکه باید زیرساخت های لازم نظیر اتاق های تمیز و تجهیزات آزمایشگاهی حداقلی را برای توسعه علمی پژوهشی در دانشگاه فراهم کرد گفت: باید تأکید و تمرکز بر روی ترجمان دانش و هدفمند کردن علم و دانش بنیان کردن تربیت نیروهای متخصص را مدنظر قرارداد.
دبیر شورای توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گیلان با اشاره به چشم اندازهای تبیین شده دانشگاه در بازار جهانی تصریح کرد: بر اساس سند ملی سلول های بنیادی، کشور مکلف شده که سهمی ۵۰۰ میلیارد دلاری را طی سال های نه چندان دور در حوزه پزشکی بازساختی به دست آورد که استان ما نیز نباید از این بازار غفلت کند.