مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان با اشاره به اینکه ۲.۳ درصد راه های شریانی کشور در این استان است، گفت: با نصب دوربین های کنترل سرعت ۳۰ درصد تصادفات کاهش یافته است.
محمدرضا نازک کار شامگاه یکشنبه در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به وضعیت حمل و نقل باری و مسافربری، اظهارکرد: استان گیلان در شاخص های حمل و نقل از جایگاه خوبی در کشور برخوردار است.
نازک کار به فعالیت ۱۴ پایانه باری و مسافربری در استان گیلان اشاره کرد و افزود: این پایانه ها به وسیله شهرداری ها ساخته و مدیریت داخلی آن برعهده راهداری و حمل و نقل جاده ای است.
وی با بیان اینکه گیلان دارای ۸۵۰ کیلومتر راه شریانی است که بیش از ۸۰ درصد ترددها در همین راه های شریانی انجام می شود، گفت: این میزان معادل ۲.۳ درصد راه های شریانی کشور است. استانی که ۱۴ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد با این میزان تراکم راه دارای شاخص های بالا در سطح کشور است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان با بیان اینکه از این میزان ۶۱۶ کیلومتر در حوزه راه های ترانزیتی بوده که معادل ۲.۵ درصد راه های ترانزیتی کشور است، ادامه داد: با وجود همه این شاخص زیرساخت های موجود برای حمل و نقل استان گیلان کافی نیست.
عدم پاسخگویی زیرساخت های حوزه راه گیلان برای زمان پیک ترافیک و مسافر
وی با اشاره به اینکه زیرساخت های موجود در زمان پیک ترافیک و مسافرت پاسخگو نیست، تصریح کرد: البته در ترافیک عادی با بهسازی های صورت گرفته از دهه ۷۰ تاکنون شرایط مناسب است. در تلاش هستیم که با همکاری راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور سطح سرویس راه های موجود استان را افزایش داده و نقاطی که نیاز به احداث راه جدید بوده ساخته شود.
نازک کار به زیرساخت های حوزه حمل و نقل بین المللی در استان گیلان نیز اشاره کرد و ادامه داد: ۴ شرکت بین المللی حمل و نقل کالا و مسافر به ثبت رسیده است. در حوزه حمل و نقل بین المللی نیز استان گیلان دارای جایگاه خوبی است.
وی با بیان اینکه در هشت ماه نخست سال جاری بیش از ۷۹ هزار و ۴۱۷ تن کالا توسط ناوگان بین اللملی استان گیلان جابه جا شده که همه این کالاها از مرز زمینی آستارا خارج شده اند، افزود: در سال گذشته شاهد کاهش ۴۰ درصد واردات کالا بودیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان با اشاره به اینکه ۳۲۸ هزار و ۷۷۱ تن کالا از استان گیلان صادر شده است، گفت: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۴۰ درصدی روبه رو بوده که نشان دهنده رونق صادر است.
کاهش ۱۴ درصدی ترانزیت ورودی کالا از استان گیلان
وی به ترانزیت ۳۵۳ هزار تن کالا اشاره و تصریح کرد: بیش از ۲۹۱ هزار تن این کالاها از مرز آستارا و بیش از ۶۱ هزار تن از مرز آبی انزلی ترانزیت شده است. در این مدت ترانزیت ورودی بیش از ۱۵۲ هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه ۱۴ درصد کاهش داشته است. همچنین بیش از ۲۰۰ هزار تن کالا در بخش ترانزیت خروجی بوده که کاهش ۹ درصدی داشته ایم.
نازک کار با اشاره به پیگیری ها انجام شده در زمینه حل مشکلات کامیونداران، اظهار کرد: نرخ حمل، بیمه تکمیلی و قیمت بالای لوازم یدکی خودروهای این صنف از جمله مواری بود که مسئولان این صنف به ما انتقال دادند. بعد از بررسی های انجام شده و جلسات متعدد بیمه تکمیلی حل و درخواست کاهش ۵۰ درصدی بیمه اجتماعی نیز اجرایی و بیش از ۴ هزار حلقه لاستیک در میان این صنف توزیع شد.
وی با بیان اینکه طی یک بازده سه ساله با همکاری کارشناسان راهداری و پلیس راه استان گیلان و رصدهای صورت گرفته ۱۲۰ نقطه به عنوان نقاط حادثه خیز شناسایی شد، افزود: با ارجاع این نقاط به ستاد در کشور ۹۷ نقطه تایید شد که در طول یک سال گذشته مرحله آشکار سازی آنها انجام شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان با اشاره به برنامه ریزی های بلند مدت برای اصلاح این نقاط و مطالعات لازم انجام شده، ۱۰ نقطه با اولویت بالا هدفگذاری و اقدامات فیزیکی و مهندسی در دست انجام است، گفت: با اعتبار ۳ میلیارد تومان سه نقطه با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
وی به نصب دوربین های کنترل سرعت در معابر و راه های استان گیلان ۵۳ نقطه اشاره کرد و از نصب ۱۵ دستگاه دیگر در آینده نزدیک خبرداد و گفت: براساس آمارهای پلیس راه حدود ۳۰ درصد از تعداد تصادفات کاهش یافته است.