گیلانیان : مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با تأکید برلزوم تغییر نگاه به صنعت گردشگری در این استان، گفت: سند توسعه گردشگری گیلان در حال تدوین است.
شهرود امیرانتخابی بعدازظهر در نشست و دیدار با اعضای شورای شهر رشت اظهارکرد: نوع نگاه ما در صنعت گردشگری گیلان نگاه فرهنگی است
امیر انتخابی برلزوم احیای بافت های تاریخی گیلان تاکید و از تلاش برای ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد ورود گردشگران خارجی به گیلان بسیار اندک است و باید نوع نگاهمان به در حوزه گردشگری تغییر را دهیم.
وی تصریح کرد: سند توسعه گردشگری در گیلان در حال تدوین است و به زودی به دیگر ادارات ابلاغ می شود.
انتخابی با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه ها درباره خانه ابتهاج، ادامه داد: در دیدار با نائب رئیس شورای اسلامی شهر رشت اعلام شد مقرر است شهرداری این خانه را خریداری کند. امروز با مالک دیداری داشتیم و ایشان گفتند قصد فروش ملک خود را ندارد. اما از آنجا که این یک مطالبه عمومی است، ساختمان جدید نیز می تواند به عنوان یک مکان رویداد ثبت شود. پیگیری های قانونی در این زمینه با میراث کشور صورت گرفته است.
وی به گردش ثبتی بنا اشاره و بیان کرد: مالک ملک مذکور عنوان می کند که این خانه ابتهاج نبوده و حرف رسانه ها نشر اکاذیب است. البته این مورد نیازمند بررسی بیشتر بوده و در صورت حل مشکل انتساب این ساختمان به عنوان یک مطالبه عمومی برای ثبت آن اقدام می کنیم.
انتخابی افزود: در روزهای آینده هیئتی از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور برای بررسی انتساب خانه ابتهاج به گیلان سفر می کنند.
وجود حدود ۴۰ بنای تاریخی در رشت
معاون اداره کل میراث فرهنگی گیلان نیز در ادامه این نشست ضمن تقدیر از تغییر نگاه مدیریت شهری در احیای بناهای میراثی شهر رشت، اظهارکرد: ۱۱۰ بنای میراثی در کل گیلان وجود دارد که حدود ۴۰ بنا در رشت است. لیست امکان تاریخی هفته آینده به مدیریت شهری رشت ارسال می شود.
ولی جهانی افزود: قدمت برخی از بناها همانند مدرسه فروغ به ۱۲۰ سال می رسد که ۵۰۰ میلیارد برای مرمت آن هزینه شده است.
جهانی با اشاره به مرمت حمام حاجی از تعیین تکلیف این بناها تا نوروز سال آینده خبر داد و گفت: براساس برنامه ششم توسعه اداراتی که در بناها تاریخی مستقر هستند خود باید برای مرمت بنا اقدام کنند.