گیلانیان : احمد سیاوش پور صبح امروز در گردهمایی فصلی روسای دادگستری ها و دادستان های استان اظهار داشت: باید آموزه های قرآن و احادیث را چراغ راه خود قرار داده و از مسیر خدمت و راه سعادت منحرف نشویم تا با توجه به حساسیت شغلی خود پیش خدا و مردم سربلند باشیم.
رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به محاسن و معایب افزایش وسایل ارتباطجمعی و نزدیکی فرهنگ ها گفت: رصد همه دنیا با موبایل و بدون سفر فیزیکی از محاسن فضای مجازی است اما سقوط اخلاقی، معنوی و حتی سیاسی افراد با سابقه درخشان و ایمان قوی از معایب این فضا است.
سیاوش پور با بیان اینکه فضای مجازی حیای انسان ها را کم کرده است افزود: متاسفانه جامعه مانند گذشته نمی تواند خودش را کنترل کند و حیا و فرهنگ اجتماعی و شناخت های قومی و قبیله ای که بهترین روش کنترل جامعه بود امروزه توسط فضای مجازی از بین رفته است و این مسئله نگران کننده است.
وی با بیان اینکه این گرفتاری امروزه همه گیر شده است خاطرنشان کرد: از بین رفتن بافت های اجتماعی توسط فضای مجازی مشکل ساز شده است و افراد بدون آنکه کسی از نیت واقعی آن ها باخبر شود هر حرفی را مطرح می کنند و این گونه حجب و حیای انسان ها در فضای مجازی برداشته می شود.
رئیس کل دادگستری گیلان با توصیه به روسای دادگستری ها و مسئولان مبنی بر اینکه به زیر مجموعه خود نگاه پدرانه و دلسوزانه داشته باشند افزود: مسئولان باید از امور جاری اطراف خود مراقبت و صیانت کنند زیرا اگر حادثه ای در یک مجموعه اتفاق بیفتد نکته منفی برای مدیر آن مجموعه محسوب می شود.
سیاوش پور با اشاره به اینکه انقلاب با وجود همه فراز و نشیب ها به 40 سالگی رسیده است گفت: با وجود دشمن لجوج و انتقام جویی که با تمام قوا و امکانات درصدد ضربه زدن به نظام بود این انقلاب به خاطر لطف الهی و خون پاک شهدا با صلابت و عظمت حفظ شد و ما بابت این نعمت خدا را شاکر هستیم.
وی با اشاره به صبر و پایداری مردم در این 40 سال و عوامل بیرونی و درونی نابه سامانی اقتصادی افزود: متاسفانه برخی از مسئولان و دستگاه ها هنوز وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند و دولت باید تدابیری را اتخاذ کند و تحریم ها نیز به عنوان عامل بیرونی آشفتگی اقتصادی در این قضیه سهم به سزایی دارند.
سیاوش پور با توصیه به درک مردم توسط مسئولان به خاطر شرایط بد اقتصادی گفت: مردم به خاطر مشکلات معیشتی و اقتصادی روحیه خوبی ندارند و از این رو ممکن است با ما وارد بحث و جدل شوند اما این رفتارها مغرضانه نیست و من از روسای دادگستری ها می خواهم که شرایط زمانی را درک کنند.
رئیس کل دادگستری گیلان با اشاره به حجم سنگین پرونده های قضایی خاطرنشان کرد: پیگیری حدود 200 پرونده در ماه کار بسیار سختی است اما تحمل این سختی ها باعث آسایش بیشتر مردم می شود و ما باید بدانیم با عنایت خداوند در آخرت نتیجه تلاش هایمان را خواهیم گرفت.
سیاوش پور با توصیه بر کنار گذاشتن بحث و اختلاف و ایجاد تعامل با سایر دستگاه ها تصریح کرد: مردم حوصله گوش دادن به اختلافات ما را ندارند و باید بر محور قانون با نهادهای انقلابی و دستگاه های انتظامی و سایر نهادها، تعامل لازم را برای حل مشکلات مردم داشته باشیم.
رئیس کل دادگستری گیلان با توصیه به شرکت در جلسات مربوط به امنیت و اقتصاد جامعه و مردم اظهار داشت: با جدیت و دقت در این جلسات شرکت کنید و اگر به طور مثال قانونی بر خلاف مصالح مردم تصویب شد با لحن درست به آن اعتراض کنید تا مشکلات بیشتر نشود.
سیاوش پور با اشاره به دو شیوه نامه در حوزه اقتصاد، کشاورزی و عمران افزود: ساماندهی آب بندان ها و تالاب ها برای ذخیره سازی آب فصل کشاورزی مردم و ساماندهی رودخانه های استان گیلان و استفاده درست از مصالح ساختمانی از بندهای این شیوه نامه است.
رئیس کل دادگستری گیلان خاطرنشان کرد: در این شیوه نامه اصل را بر ساماندهی رودخانه ها گذاشتیم و پس از آن مقاوم سازی مصالح ساختمانی و همچنین رودخانه هایی که باید حتماً لایروبی شوند مشخص شده و طبق ضوابط باید به امور آن رسیدگی شود.
سیاوش پور با اشاره به جاری شدن سیلاب ها در فصول آبی رودخانه ها گفت: برای رسیدگی به این مشکل باید کارگروهی متشکل از رئیس دادگستری و دستگاه های نظارتی تشکیل شود تا از طریق عوامل محلی، رودخانه ها را از نظر مقاوم سازی ساماندهی کرده و از مصالح استفاده کنند.
وی با اشاره به کاهش 30 هزار پرونده در پایان سال 95 افزود: به همه این پرونده ها با شفافیت و سرعت رسیدگی شد اما متاسفانه از آغاز سال 96 با اضافه شدن حدود 20 هزار پرونده آمار ما به 96 هزار و 564 پرونده رسید که با وجود تلاش همکاران ما انتظارات برآورده نشد.
رئیس کل دادگستری گیلان با توصیه بر رعایت کیفیت در رسیدگی به پرونده ها و توجه به حقوق مردم افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید جهادی کار کنیم؛ متاسفانه در حال حاضر مسئولان ما سرعت عمل کافی ندارند و این یک ایراد مدیریتی است زیرا مدیر باید پیشتاز و پیشرو باشد.
سیاوش پور با گله مندی از رفتار بعضی از مسئولان در حوزه قضایی گفت: از خداوند می خواهم مدیرانی را در رأس امور قرار دهد که دغدغه رفع مشکلات مردم و رسیدگی به امور را داشته باشند؛ اگر کسی توانایی کار مدیریتی در حوزه قضایی را ندارد باید خودش اعلام کند تا ما در این مورد تصمیم گیری کنیم.