گیلانیان : عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره مقایسه ای اعتبارات حوزه درمان ایران با کشورهای آسیایی و اروپایی از میزان بودجه حداقلی اختصاص یافته دولت به حوزه بهداشت و درمان انتقاد کرد.
منوچهر جمالی با اشاره به وضعیت بودجه بهداشت و درمان در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۸ کل کشور اظهار کرد: سرجمع اعتبارات حوزه بهداشت و درمان طی یک سال که در لایحه بودجه سال ۹۸ کشور تدوین شده بسیار کم است.
کاهش بودجه حوزه بهداشت و درمان در سال آینده در کنار اسراف بودجه در سال های ماضی
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی سال های گذشته نیز اعتبارات حوزه بهداشت و درمان کم بوده و همین اعتبارات کم را نیز درست هزینه نکرده ایم افزود: با مشاهده گزارش های هزینه شده در وزارت بهداشت و درمان مشاهده می شود در برخی بخش ها بسیار بد و در برخی جاها اسراف شده که نشان می دهد اگر اعتبارات حوزه بهداشت و درمان به اندازه دیده نشود مشکلات همچنان پابرجا خواهند ماند.
وی بر ضرورت اجرای صحیح قانون حوزه بهداشت و درمان در کنار افزایش اعتبارات این حوزه تأکید کرد و گفت: صرفه جویی در قوانین حوزه بهداشت مجلس شورای اسلامی نهفته است و در تمامی بخش های نظام ارجاع سلامت این مهم به صورت محسوس دیده می شود.
نظام ارجاع سلامت همچنان اولویت دولت در حفظ و ارتقای سلامت
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استعفای قاضی زاده هاشمی، وزیر سابق بهداشت و درمان کشور و با تأکید بر اینکه با استعفای وزیر نمی توان برنامه مهم یک وزارتخانه را نادیده گرفت خاطرنشان کرد: استعفای وزیر سابق بهداشت و درمان به معنایی که کنار گذاشتن برنامه جامع نظام ارجاع سلامت نیست بلکه باید تمامی قوانین مربوط به حوزه بهداشت و درمان مبتنی بر نظام اجرای سلامت به صورت کامل حفظ و اجرایی شود.
جمالی با اشاره به کمبود اعتبارات حوزه بهداشت و درمان کشور نسبت به کشورهای دور و نزدیک آسیا و اروپا تصریح کرد: آمار اعتبارات حوزه بهداشت و درمان در کشورهای آسیایی و اروپایی نشان می دهد که کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه چندین برابر بودجه حوزه بهداشت درمان ایران در راستای سلامت و ارتقای آن در جامعه هزینه می کنند.
اعتبارات حوزه بهداشت و درمان ژاپن ۲۰ برابر ایران
وی با بیان اینکه ژاپن حدود ۲۰ برابر ایران برای بخش سلامت خود هزینه می کند گفت: کشور ژاپن سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار برای سلامت خود هزینه می کند درحالی که هزینه حوزه سلامت ایران در سال نزدیک به هشت میلیارد دلار است درنتیجه معدود کشورهای هستند که همچون ایران نظام سلامت خود را اداره می کنند و اینکه ایران با این سبقه تاریخی بودجه حوزه بهداشت درمان خود را مبتنی بر کشورهایی که ضعیف و کم برخوردار هستند تنظیم و هماهنگ کند بسیار نامطلوب است.
ناتوانی دولت در دستیابی به اهداف سلامت در جامعه و تحمیل فشار بر مردم با کاهش بودجه درمان
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبعات بسته شدن بودجه حداقلی حوزه بهداشت و درمان کشور برای مردم تصریح کرد: در شرایطی که دولت کمترین توجه را به موضوع بهداشت و درمان داشته باشد و بودجه حداقلی برای آن در نظر بگیرد طبیعی است که مردم برای تأمین تجهیزات موردنیاز خود به چرخه درمان خارج از دولت مراجعه و مشکلاتی را در بیمه و سایر بخش ها حس می کنند و به برنامه هایی که خود تعریف کرده نمی تواند به آن دست یابد.
دفترچه بیمه سلامت یا چک نویس پزشکان؟
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه دفترچه های بیمه سلامت در دست پزشکان به عنوان چک نویس استفاده می شوند گفت: ممکن است برخی از پزشکان و یا مراکز درمانی از بیمه سلامت به عنوان دفترچه تحت پوشش بیمه خود استفاده نکنند اما برخی از پزشکان متخصص و فوق تخصص در کشور هستند که از این دفترچه ها برای نوشتن سی تی اسکن یا آنژیوگرافی ها استفاده و حق خود را از بیمه سلامت می گیرند.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف های بیمه ای و ساختار نامناسب و معیوب آن ها در کشور بیان کرد: بیمه ها باید در پوشش بیمه ای خود نظارت کافی داشته باشند و درجایی که هزینه درمان به صورت صحیح، درست و به جا می شوند را بپردازند.
ضرورت تقویت نظارت ها بر نحوه هزینه کردها در وزارت بهداشت
جمالی با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت و درمان باید بر نوع هزینه کردهای خود نظارت بسیار قوی داشته باشد افزود: وزارت بهداشت باید با تقویت نظارت و بازرسی های خود میزان و چگونگی ارائه خدمات را در مراکز درمانی خودکنترل کند و نسبت به دخل وخرج خود نظارت بیشتری داشته باشد.
جای خالی پرونده الکترونیک در نظام سلامت
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به پرونده الکترونیک سلامت و اثرگذاری آن در کاهش هزینه های درمان خاطرنشان کرد: اگر وزارت بهداشت و درمان دقیقاً قانون نظام ارجاع سلامت را اجرا و پرونده الکترونیک سلامت را به صورت کامل عملیاتی می کرد هیچ گاه یک بیمار در چندین نوبت خدمات یکسانی را دریافت نمی کرد و هزینه های گزاف وزارتخانه تحمیل نمی شد.
افزایش وخامت مرض ها و تحمیل هزینه های گزاف در پی کاهش بودجه وزارت بهداشت و درمان
وی با بیان اینکه اگر بودجه وزارت بهداشت درمان در لایحه سال آینده به اندازه حداقلی افزایش پیدا نکند، کشور در آینده متضرر می شود گفت: اگر بودجه وزارت بهداشت و درمان در سال آینده کاهش پیدا کند، این وزارتخانه ناچارا باید از هزینه کردن در واکسیناسیون، داروهای ضد سرطان، بیماران خاص و یا طرح های مشابه بکاهد، حذف این نوع هزینه هایی مهم و زیربنایی در وزارت بهداشت و درمان می توانند بر وخامت مرض ها بیانجامد و منجر به تحمیل هزینه های گزاف در آینده حوزه بهداشت و درمان باشد.
تلاش نمایندگان گیلان برای گنجاندن مگاهاسپیتال رشت در لایه بودجه
جمالی با اشاره به حذف احداث بیمارستان مگا هاسپیتال رشت از لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور بیان کرد: تلاش های نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بر این است تا احداث مگاهاسپیتال رشت در لایحه پیشنهادی دولت گنجانده شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد ردیف های جدید در لایحه بودجه سال ۹۸ بسیار ضعیف است افزود: انقباضی بسته شدن بودجه سال ۹۸ کل کشور از سوی دولت به دلیل شرایط سخت سال آینده است تا در برابر تحریم ها مقاومت کنند.
مفقود شدن نامه در سازمان برنامه وبودجه بعید است
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه گفته می شود نامه درخواست مجمع نمایندگان گیلان برای احداث مگاهاسپیتال رشت به سازمان برنامه بودجه در معاونت پارلمانی این سازمان مفقودشده و این موضوع دلیلی برای عدم گنجانده شدن بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی رشت از کل بودجه سال ۹۸ کشور بوده گفت: نمی توان در این خصوص قضاوت صحیحی داشت اما مفقود شدن یک نامه از مجمع نمایندگان در سازمان برنامه وبودجه که خود متولی برنامه ریزی و سازمان دهی دخل وخرج کشور است، بعید است.