گیلانیان : عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه خروجی فعالیت شرکت های دانش بنیان گیلان شفاف نیست گفت: دستاوردها و نتایج فعالیت شرکت های دانش بنیان گیلان در عرصه تولید برنج و بهره وری آن مشخص نیست.
اسدالله عباسی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرکت های دانش بنیانی که در گیلان مشغول فعالیت تحقیقاتی بر روی برنج جهت افزایش بهره وری آن هستند خروجی مشخصی در این زمینه ندارند و هنوز به تمام فرآیندهای تولید این محصول استراتژیک ورود نکرده اند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر اینکه 26 درصد تولید ناخالص ملی کشور به تولیدات کشاورزی وابسته است عنوان کرد: علاوه بر این 26 درصد صادرات غیرنفتی، 23 درصد اشتغال و 80 درصد امنیت غذایی کشورمان به عرصه تولیدات محصولات کشاورزی داخلی تکیه دارد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس عبور از کشاورزی سنتی به زراعت مدرن را لازم و ضروری خواند و تصریح کرد: برای نیل به این هدف مهم جهت افزایش کیفیت و ارتقاء بهره وری در محصولات کشاورزی باید حضور شرکت های دانش بنیان را در این عرصه تقویت کنیم.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس حوزه کشاورزی را بعد از خدمات تأثیرگذارترین بخش از لحاظ میزان تولید و اشتغالزایی دانست و افزود: اگر در تمام این سال ها به جای تکیه به نفت به تقویت تولید و صادرات محصولات کشاورزی اقدام می کردیم اقتصاد کشور تا این حد آسیب پذیر نمی شد.
عباسی استفاده از مسیر تحقیقات علمی برای افزایش تولید برنج را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: به غیر از اقداماتی که در عرصه تجهیز و مکانیزه کردن اراضی شالیکاری گیلان انجام شد تحقیقات علمی هیچ برآیند و خروجی ملموسی در سایر عرصه های تولید و فرآوری این محصول نداشته است.
وی مشارکت دادن شرکت های دانش بنیان در عرصه تولید برنج را به عنوان یک ضرورت بسیار مهم کشور متذکر شد و بیان داشت: برای تثبیت امنیت غذایی کشور، افزایش درآمد کشاورزان و برای جلوگیری از مهاجرت آنان از روستاها باید شرکت های دانش بنیان را در بخش کشاورزی فعال کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس استفاده جهاد کشاورزی گیلان از ظرفیت های دانشگاه ها و مراکز علمی استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: نتیجه فعالیت تمام دستگاه ها و سازمان های دولتی فعال در عرصه تحقیقات علمی کشاورری گیلان باید مانند یک زنجیره کامل به یکدیگر متصل باشد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نتیجه بخش بودن فعالیت های تحقیقاتی در زمینه کاهش ضایعات برنج در گیلان را مورد تأکید قرار داد و افزود: چای و برنج دو محصول استراتژیک گیلان هستند اما تحقیقات علمی تاکنون کمک مثبتی در مسیر افزایش بهره وری این محصولات نداشته است.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با بیان اینکه نتیجه و خروجی فعالیت شرکت های دانش بنیان گیلان به صورت شفاف مشخص نیست تصریح کرد: عملکرد برخی از این شرکت ها در عرصه محصولات کشاورزی مشخص نیست و بخشی دیگر نیز جایی برای عرضه دستاردهایی علمی خود ندارند.
وی با بیان اینکه خام فروشی محصولات و ذخایر طبیعی کشور هیچ گونه بهره وری در بر ندارد اظهار داشت: باید شرکت های دانش بنیان را در تمام حوزه های تولیدی از جمله کشاورزی و صنایع وابسته وارد کنیم زیرا تنها در این صورت میزان وابستگی کشور به درآمدهای نفتی کاهش پیدا می کند.