Sunday، 15 December 2024 | یکشنبه، 25 آذر 1403
1 2

گیلانیان : دبیر شورای عالی ترافیک وزارت کشور جمع آوری مسیر «بی آرتی» در رشت سبب عقب ماندن این شهر در اجرای تراموا دانست و گفت: راه اندازی تراموا مستلزم اجرای خطوط بی آرتی و ویژه در این شهر است.

پوریا محمدیان ظهر یکشنبه در نشست با اعضای شورای شهر رشت ضمن قدردانی از تلاش های صورت گرفته از سوی شهرداری این شهر برای راه اندازی قطار شهری، اظهارکرد: اگرچه هنوز شهردار رشت انتخاب نشده اما قبل از تصویب این موضوع در وزارت کشور باید از مسیر و ایستگاه های پیش بینی شده بازدید شود.

محمدیان افزود: در همین راستا جلسات زیادی در شورای عالی ترافیک کشور برگزار شد و برنامه رشت برای سه افق تا ۱۴۱۰ در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه بررسی و سرشماری مجدد جمعیت یکی از ضوابط اجرایی این طرح است، گفت: مسیر مصوب برای رشت «بی آر تی» بوده و آن زمان وضعیت رشت ایرادات اساسی داشت، اتوبوسرانی در بدترین وضعیت خود قرار داشت و تنها ۳ دستگاه فعال جمعیت ۷۰۰ هزار نفری این شهر را جابجا می کرد اما امروز خوشبختانه ۸۰ دستگاه اتوبوس برای جابه جایی شهروندان فعال است.

محمدیان با اشاره به لزوم بازنگری طرح جامع ترافیک کشور برای گنجاندن تراموای رشت، تصریح کرد: با ارتقای این شاخصه ها می توان رشت را به صورت مجزا نگاه کرده تا ترافیک بحرانی رشت کاهش یابد.

وضعیت ترافیک در رشت بحرانی است

دبیر شورای عالی ترافیکی کشور با بیان اینکه متاسفانه وضعیت ترافیک در شهر رشت بسیار بحرانی است، تصریح کرد: در برخی از معابر شهر رشت همانند ترافیک تهران مشاهده می شود رشت عقب ماندگی زیادی دارد و اگر اصلاحات بیشتری در حوزه اتوبوس رخ دهد، می توان مقدمات راه اندازی تراموا را انجام داد.

محمدیان به وجود تاکسی های مازدا در شهر رشت و پیاده راه فرهنگی این شهر نیز اشاره و ادامه داد: نبود مسیرهای دسترسی به پیاده راه فرهنگی، عدم تعبیه پارکینگ و فضای مکث برای عابران پیاده در این محیط از جمله نواقص بزرگ پیاده راه فرهنگی رشت است.

مدیرکل حمل و نقل وزارت کشور تصریح کرد: پیاده راه رشت سمبل پیاده راه سازی در کشور بوده ولی باید نواقص موجود در این طرح برطرف شود.

 عملکرد ضعیف مدیریت شهری رشت در ایجاد ایستگاه ها دوچرخه سواری

وی همچنین با بیان اینکه متاسفانه در حوزه دوچرخه سواری اقدامات بسیار ضعیف است، افزود: اکثر کلانشهرها در محورهای گردشگری ایستگاه دوچرخه دارند ولی رشت در حد صفر است.

محمدیان در ادامه وجود مرکز کنترل ترافیک در رشت را یکی از مزایای این شهر عنوان و تأکیدکرد: باید تعداد دوربین های ترافیکی افزایش یابد. اتاق مونیتورینگ رشت باید چشم شهر باشد.

مدیرکل حمل و نقل وزارت کشور خواستار تخصیص اعتبار برای توسعه کیفی مرکز مونیتورینگ شد و اظهارکرد: پس از بازدید و تکمیل مطالعات تراموا، وزارت کشور نیز بستر ایجاد تراموا را فراهم خواهد کرد اما در ابتدا مسیر باید توسط اتوبوس آزمایش شده و سپس برای تراموا ارتقا یابد.

وی یادآورشد: اجرا و سپس جمع آوری مسیر بی آر تی در شهر رشت سبب عقب ماندن  پروژه تراموا در این شهر شده است.

محمدیان تاکیدکرد: در خوشبینانه ترین حالت پس از تصویب وزارت کشور و عدم مشکل برای واردات قطعات تراموا، ۲۴ تا ۳۶ ماه زمان برای راه اندازی نخستین واگن تراموای رشت نیاز است البته ابتدا باید زیرساخت تراموا یعنی خط بی آر تی اجرایی شود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان