گیلانیان : عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسیاری از قوانین کسب و کار توسط دولت فعلی و دولت گذشته اجرایی نشده و بیش از ۷۰ درصد قوانین حوزه کسب و کار مسکوت باقی مانده است.
محمود شکری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: آمارهایی که مرکز پژوهش های مجلس از نحوه اجرای قوانین کسب و کار در حوزه تولید و اشتغال ارائه داده بسیار تکان دهنده است به طوری که طبق آن حجم زیادی از این قوانین توسط دولت فعلی و دولت های قبل اجرایی نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به تأکیدات مقام معظم رهبری در مورد ایجاد فضای کسب و کار پویا در کشور اشاره کرد و ابراز داشت: مقام معظم رهبری به مجلس دستور دادند که برای بهبود فضای کسب و کار در کشور ریل گذاری لازم را از طریق وضع قوانین و یا بازنگری در برخی از آن ها انجام دهد.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس با تأکید بر اینکه مجلس به تعهدات خود در راستای وضع و یا اصلاح قوانین کسب و کار عمل کرد بیان داشت: این قوانین پس از مصوب شدن در اختیار دولت قبل و دولت فعلی قرار گرفت اما با این حال بیش از 70 درصد قوانین حوزه کسب و کار مسکوت باقی ماند.
شکری استفاده درست از ابزار مدیریتی را یکی از مؤلفه های اساسی جهت تحقق قوانین موجود و برنامه های تدوین شده دانست و عنوان کرد: اینکه بخشی از قوانین موجود ما در حوزه تولید و اشتغال دچار اشکال است شکی در آن نیست اما دلیل اصلی عدم تحقق آن ها در کشور ضعف مدیریتی است.
وی به قانون رفع موانع تولید که توسط دولت به مجلس جهت بازبینی ارجاع داده شده بود اشاره کرد و گفت: دولت به مجلس اعلام کرده بود که در صورت رفع موانع موجود وضعیت تولید و اشتغال بهبود پیدا می کند اما با وجود اینکه مجلس به تعهد خود عمل کرد هیچ تحولی در این حوزه ایجاد نشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس وجود برخی اشکالات و انحرافات اندک در قوانین را مورد تأیید قرار داد و اظهار داشت: مجلس از یک سو در راستای رفع این اشکالات تلاش می کند از سویی دیگر زمانی که نواقص موجود در قوانین برطرف شد نیز با عدم اجرای درست قوانین توسط دولت مواجه می شود.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس با بیان اینکه اینکه نحوه نظارت مجلس دچار اشکالاتی اساسی است تصریح کرد: مجلس از طریق ابزارهایی نظیر تذکر، سئوال، استیضاح، تحقیق و تفحص و دیوان محاسبات بر حسن اجرای امور نظارت می کند اما این ابزارها کاربرد آن چنانی ندارند.
شکری تعداد بسیار بالای سئوالات نمایندگان مجلس از دولت که ماه ها در صف انتظار رسیدگی قرار می گیرند را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: این شیوه نظارت مجلس بر حسن اجرای برنامه ها و قوانین باید تغییر پیدا کند زیرا قادر نیست تحرک لازم را در مسیر اجرای درست امور ایجاد کند.