Sunday، 08 December 2024 | یکشنبه، 18 آذر 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان : شهرداری منطقه1 رشت تا سال 90 هر ساله فیش نوسازی و بهای خدمات پسماند را به درخانه ها ارسال می کرد و شهروندان نیز در فرصت تعیین شده نسبت به پرداخت آن اقدام می کردند.

متاسفانه از ابتدای سال 91 این اقدام شهرداری قطع شد و شهروندان نیز به دلایل مختلف که در این مقوله نمی گنجد منتظر بودند شهرداری هم مثل آب و برق و گاز و تلفن صورتحساب هزینه ها را به درخانه ها ارسال کند.

این انتظار علیرغم پرسش از شهرداران وقت در نشست های خبری همچنان ادامه داشت تا اینکه در بهمن ماه سال 97 چشم شهروندان به جمال فیش بلند بالائی با عناوین : (عوارض سالیانه نوسازی و بهای خدمات پسمان سهم آموزش و پرورش سرانه بهای خدمات ایمنی و آتش نشانی) روشن و بسبب وجود رقم نجومی داخل فیش در آستانه شب عید همگان را دچار برق گرفتگی کرد .

نکته قابل تامل در این فیش ، اخطار شهرداری است که به استناد ماده 11 و 12 قانون نوسازی شهروندان را تهدید به قطع برق و گاز نمود !

ولی شهرداری منطقه1 معلوم نکرد وقتی قانون نوسازی برای شهروندان متمرد جریمه تعیین نموده برای عوامل شهرداری که در ارسال فیش کذایی 7 سال تاخیر داشتند چه جریمه ای تعیین کرده است ؟!

جالب تر اینکه از قدیم الایام گفته می شد "جمع ضدین محال است" ولی ظاهرا شهرداری منطقه1 رشت در این سال های فترت تلاش به خرق عادت نمود و جمع ضدین را (ممکن !) کرد زیرا از یک سو شهروند را بابت دیرکرد نداشته ( ! ) تهدید به جریمه کرد و از سوی دیگر بابت خوش حسابی مبلغی برایش منظور نمود !؟

امید است شهرداری منطقه1 رشت این معما را رمز گشایی کند که چگونه ممکن است شهروند همزمان بابت دیر کرد تهدید به جریمه شود و هم بابت خوش حسابی مورد تشویق قرار گیرد ؟؟!!

رسم شهرداری بر این بود هر ساله فیش نوسازی را به در منازل می فرستاد و اگر شهروندی در پرداخت آن خودداری می کرد طبق قانون نوسازی مشمول جریمه دیر کرد می شد ولی وقتی خود شهرداری فیش مذکور را با تاخیر 7 ساله به در خانه شهروند می فرستد شهروند چگونه مشمول جریمه می شود ؟ در این شرایط جریمه دیر کرد بعهده کیست؟ اصلا چرا شهروند ؟ و چرا مسئول نوسازی نه؟!

وقتی مدعیان کلانشهر رشت از مرکز استان شرقی خود (ساری) عقب هستند و نمی توانند مثل آنان عمل نمایند چگونه می تواند مدعی خدمات رسانی باشد ؟ چرا تاوان ضعف و ناتوانی کارکنان شهرداری منطقه1 رشت را باید شهروند پرداخت نماید ؟

شاید برای شهرداری کلانشهر رشت به ویژه شهرداری منطقه1 مورد توجه باشد که بداند : شهرداری ساری برای جلوگیری از فشار اقتصادی به شهروندان خود فیش نوسازی را فصل به فصل به در منازل ارسال می کند !؟

جای تاسف است برخی از کارکنان منطقه یک شهرداری رشت آزادانه تا ساعت 8 ، 8.5 صبح پشت میز اداری مشغول صرف صبحانه دستجمعی می شوند و مطلقا حاضر نیستند پاسخگوی شهروند باشند ! بدون شک با این رویه کاری علی القاعده باید این حضرات وقتی را هم برای (غذای میان وعده) و به تبع آن (نهار) اختصاص دهند طبیعی است اعتنایی به (ولینعمت) های خود ننماید !

عوامل شهرداری بابت انجام امور شهری از جمله تهیه و تنظیم فیش نوسازی و ابلاغ به موقع آن به شهروند از محل درآمد شهرداری که از جیب شهروند تامین می شود، حقوق دریافت می کند چرا باید وظیفه اش را با تاخیر 7 ساله انجام دهد و سرانجام شهروند را بابت کوتاهی و تاخیر خود جریمه نماید ؟! این عمل شهرداری چگونه قابل توجیه هست ؟

وقتی قیمت کالاهای اساسی ، گوشت ، مرغ و غیره سر بفلک می کشد مشاهده فیش نوسازی 500 ، 700 هزار تومانی، بیشتر و کمتر چه حالی به آدم دست می دهد ؟ عجیب تر اینکه شهرداری اجحاف خود را به (اخطار)ی مزین می کند تا تالم شهروند را دوچندان نماید :

"(اخطار) ، طبق مواد 11 و 12 قانون نوسازی در صورت عدم پرداخت به موقع نسبت به قطع برق و گاز اقدام خواهد شد" !!؟؟

آیا موادی وجود ندارد شهرداری منطقه1 رشت را بابت تاخیر 7 ساله جریمه نماید ، قانون نوسازی دیواری کوتاه تر از شهروند پیدا نکرده است ؟!

فیش ارسالی شهرداری منطقه 1 رشت دارای چند نکته سوال بر انگیز است :

1 – جریمه دیرکرد اعلامی فقط مربوط به سال 97 است یا 7 سال گذشته را نیز شامل می شود ؟

2 – وقتی شهرداری در ارسال فیش کوتاهی کرده آیا شهروند باید جریمه کم کاری عوامل شهرداری را پرداخت نماید ؟

3 – سرانه آموزش و پرورش بعهده شهرداری است یا شهروند ؟ آنهایی که دانش آموز ندارند چه تکلیفی دارند؟ آش نخورده ، دهن سوخته؟!

4 – شهرداری پسماند را با چه حساب و کتابی مشمول ارزش افزوده می کند؟؟ تولید چند کیلو زباله در روز و سال طبیعی است که بیش از آن مشمول زباله می شود ؟

حقیقت این است که شهرداری باید بابت پسماند یا (زباله) به جای اینکه پولی دریافت نماید باید مبلغی به شهروند پرداخت نماید زیرا شهروند زباله های (تر) و (خشک) به تفکیک تحویل شهرداری می نماید که ارزش ریالی قابل توجهی دارد وگرنه اینهمه زباله خشک جمع کن در سطح شهر حضور نداشتند .

از سوی دیگر زباله ها یا قابل بازیافت هستند و یا قابلیت تبدل به کمپوست و کود آلی را دارند که هر قسمت آن دارای ارزش ریالی قابل توجه است ، این ارزش زباله است که از آن بعنوان (طلای کثیف) نام برده می شود و طبق تحقیق صورت گرفته ارزش روزانه زباله تهران دست کم 720 میلیون تومان می باشد !

به تعبیر یکی از اعضای شورای اسلامی شهر رشت: " وضعیت امروز شهر رشت به شهرهای جنگ زده بیشتر شبیه است خبرگزاری مهر - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ " شهرداری این ارقام نجومی را کجا و برای چه کسانی می خواهد هزینه کند !؟

به هر تقدیر چه زباله ارزشی باشد یا نباشد بحث جریمه دیر کرد و رقم نجومی فیش نوسازی و پسماند، سهم آموزش و پرورش و آتش نشانی است که در شرایط اقتصادی موجود ضربه مهلکی به اقتصاد شهروندان است و شورای اسلامی و شهردار باید اولا: جریمه دیر کرد را از عاملان تاخیر ارسال فیش دریافت نماید و یا مشمول بخشودگی نمایند ؛ ثانیا: جهت رفاه حال شهروندان و کمک به اقتصاد رشتوندان رقم نجومی فیش ارسالی را تقسیط و اعلام نمایند .

      

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان