Wednesday، 04 December 2024 | چهارشنبه، 14 آذر 1403
1 2

گیلانیان به گزارش الف : تروریستی اعلام شدن سپاه و عدم واکنش کشورهای اروپایی، رونمایی از کانال بی اثر اینستکس، موضع گیری آلمان درباره برنامه موشکی و سیاست منطقه ای ایران، توئیت های جنجالی سفیر فرانسه در آمریکا و صحبت های گاه و بیگاه مقامات کاخ الیزه بیانگر استراتژی واقعی اروپا در قبال برجام و ایران است.

بعد از گذشت حدود یک سال از خروج آمریکا از برجام، مذاکرات مداوم و راه اندازی کانال اینستکس می توان قضاوتی واقع بینانه از تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ توافق هسته ای داشت.

در حالی که قرار بود دو هفته بعد از خروج ترامپ از توافق هسته ای، اتحادیه اروپا گام های عملی در قبال تعهد ایران نسبت به برجام را بردارد، اما کشورهای اروپایی بجای تامین منافع ایران فقط وقت کشی کردند و ظاهرا تمایل و اراده ای برای انجام تعهدات خود ندارند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ۲۵ فروردین ماه عنوان می کند: تعلل اروپایی ها در عملیاتی شدن سازوکار مالی اروپا با ایران غیرقابل قبول است و اعلام راه اندازی اینستکس توسط اروپا یک اقدام مقدماتی بود. وی می گوید: اروپایی ها بسیار عقب هستند و نباید این طور تصور کنند که جمهوری اسلامی ایران منتظر آنها می ماند.

فراتر از بی عملی که وزیر خارجه به آن اشاره دارد به نظر می رسد اروپایی ها در روزهای اخیر با صراحت بیشتری از سیاست واقعی خود در قبال ایران و برجام رونمایی کردند.

در این راستا آنها به صراحت از تغییر برجام، امضای برجام های ۲ و ۳ و... سخن می گویند.

به همین دلیل است که هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان می گوید دستور کار نشست وزاری امور خارجه گروه جی ۷ در فرانسه درباره برنامه های اتمی و موشکی ایران و نقش آن در سوریه است.

مقامات فرانسوی و انگلیسی نیز بارها صحبت از لزوم بازنگری در برجام و مذاکرات موشکی و تغییر سیاست منطقه ای ایران سخن گفته اند.

این موضوع بخصوص در اوائل این هفته در توییت های جنجالی سفیر فرانسه در آمریکا انعکاس پیدا کرد؛ جایی که ژرار آرو درباره بندهای غروب و فعالیت های هسته ای ایران سخن گفته بود. اگر چه بلافاصله بعد از این اقدام، سفیر فرانسه در ایران به وزارتخارجه فراخوانده شد، اما با توجه به واقعیات اخیر به واقع باید گفت این موضع گیری ها سیاست واقعی فرانسه در قبال ایران است.

بر این اساس پاریس که در مذاکرات هسته ای نقش پلیس بد را داشت، به پیروی از آمریکایی ها خواستار محدودیت های دائمی بر برنامه هسته ای و قدرت دفاعی ایران شده است.

موضع گیری کشورهای اروپایی برخواسته از اشتراک منافع آنها با آمریکایی ها جهت محدود و از بین بردن مولفه های قدرت ایران است.

رونمایی کشورهای اروپایی از سیاست واقعی شان در قبال ایران در حالی است که حسن روحانی، بعد از خروج آمریکا از برجام با خشنودی عنوان کرده بود "یک موجود مزاحم از برجام رفت" اما به نظر می رسد اگر رئیس جمهور امروز می توانست موضع گیری کند، حتماً در سخنان آن روز خود تجدید نظر می کرد.

خبرهایی هم در ماه های اخیر مطرح شده که آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی این هستند تا با فشار آوردن به آژانس بین المللی انرژی اتمی، پرونده های قبلی مانند ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران را دوباره در دستور کار قرار دهند؛ اتفاقی که تاکنون موفق به آنجام نشده اند.

به این مسائل می باید به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران توسط آمریکا و عدم موضع گیری جدی کشورهای اروپایی اشاره کرد؛ در حالی که تروریستی نامیدن سپاه پاسداران به عنوان نیروی رسمی و قانونی جمهوری اسلامی صد در صد مغایر با موازین و قوانین بین المللی است.

اما عجیب ترین موضع گیری اروپایی ها، عدم خریداری نفت توسط یونان و ایتالیا با وجود معافیت های شش ماهه آمریکا به آنها بوده است.

بر این اساس به نظر می رسد بعد از گذشت یک سال از خروج ترامپ از برجام، کشورهای اروپایی که قرار بود در قبال تعهد و پاینبدی ایران به برجام، منافع تهران را تامین کنند، اینک با واشنگتن، رژیم صهیونیستی و عربستان همراه شدند و در مقابل ایران صف آرایی کرده اند.

با توجه به سیاست فشار حداکثری آمریکا و همراهی اروپایی ها حالا با قاطعیت می توان گفت سیاست اروپایی ها همان هدفی است که چند روز قبل مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به آن اشاره کرد.

پمپئو گفته بود: «در حال اعمال فشار حداکثری هستیم تا اصل ماهیت جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهیم».

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان