مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه وزارت ارشاد، از برگزاری اولین دوره آموزش روزنامه نگاری آسیب های اجتماعی خبر داد و گفت: به دنبال وقوع سیل در کشور در حال طراحی و برنامه ریزی برگزاری دوره آموزش روزنامه نگاری بحران به عنوان یک حوزه تخصصی هستیم.
حمید ضیایی پرور در آیین تجلیل از برگزیدگان جشنواره آسیب های اجتماعی در رسانه ها و کاریکاتور آسیب های اجتماعی که در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت برگزار شد، با بیان اینکه در برنامه ششم مقوله آسیب های اجتماعی به شورای اجتماعی وزارت کشور واگذار شده است، اظهار کرد: این شورا متشکل از هشت دستگاه می باشد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از آنهاست.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های متعدد بین وزارت کشور و وزارت ارشاد در راستای استفاده از ظرفیت فرهنگ و هنر و رسانه برای کاهش آسیب های اجتماعی، افزود: از سال گذشته تاکنون در چهار حوزه «رسانه و مطبوعات»، «بازی های رایانه ای»، «رسانه دیجیتال» و «کانون های فرهنگی و هنری مساجد» تفاهم نامه منعقد کردیم.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه وزارت ارشاد با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت رسانه برای کاهش آسیب های اجتماعی، ادامه داد: با همکاری بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیز به دنبال کاهش آسیب های اجتماعی هستیم و برای این کار بودجه اختصاص داده شده است.
این مقام مسئول همکاری با خانه های مطبوعات سراسر کشور را یکی از ماموریت های معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد دانست و گفت: مکلف به تولید سه هزار و 600 محتوا شدیم که باید از طریق شبکه سراسری خانه مطبوعات منتشر شود.
وی از تولید یک هزار محتوا از سه هزار و 600 محتوا خبر داد که در حال حاضر در اختیار خانه های مطبوعات است و عنوان کرد: به زودی اولین دوره آموزش روزنامه نگاری آسیب های اجتماعی برگزار خواهد شد. همچنین به دنبال وقوع سیل در کشور در حال طراحی و برنامه ریزی برگزاری دوره آموزش روزنامه نگاری بحران به عنوان یک حوزه تخصصی هستیم.
ضیایی پرور با بیان اینکه کتاب آموزشی روزنامه نگاری آسیب های اجتماعی تا پایان تیرماه امسال آماده چاپ می شود، اضافه کرد: آمادگی داریم کلیه آثار برگزیده در جشنواره های استانی آسیب های اجتماعی در رسانه ها و کاریکاتور آسیب های اجتماعی را در قالب کتاب چاپ کنیم تا به عنوان الگو و منبع در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه وزارت ارشاد همچنین از تدوین پروتکل بین المللی آسیب های اجتماعی برای نخستین بار خبر داد و اظهار کرد: برای کاهش آسیب های اجتماعی باید محتواهای تولید شده جوان پسند و با زبان و ادبیات جوانان باشد، زیرا اگر مخاطب محتوا را به درستی دریافت نکند، عملا پیام ما منتقل نخواهد شد.
وی یادآور شد: امروز زبان فیلم، کاریکاتور و اینفوگرافیک قوی ترین زبانی است که جامعه و به ویژه جوانان و نوجوانان می توانند با آن ارتباط برقرار کنند و لذا از رسانه ها و هنرمندان می خواهیم تولید محتوا را به این سمت ببرند. محتواهای مورد نظر از طریق سامانه دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل دسترسی است.