Saturday، 07 December 2024 | شنبه، 17 آذر 1403
1 2

گیلانیان : خانواده جهاد کشاورزی از مجمع نمایندگان گیلان بر ضرورت توجه به کمبود نیروی انسانی، حمایت از چای، توجه به بهداشت در دامپزشکی و هم چنین مقوله کاداستر اراضی ملی تأکید کردند.

نشست مدیران و معاونین سازمان جهاد کشاورزی گیلان با مجمع نمایندگان استان  عصر امروز در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی گیلان برگزار شد.

سهمیه جذب استخدام در سازمان جهاد کشاورزی گیلان متناسب با نیاز استان در نظر گرفته شود

قائم مقام وزیر و رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این نشست با بیان اینکه گیلان یک درصد از خاک کشاورزی کشور را داراست اظهار کرد: سه درصد تولیدات محصولات کشاورزی کشور در استان گیلان انجام می شود.

علی درجانی با اشاره به مازاد تولید گوشت سفید در گیلان افزود: گیلان حدود ۳۰ درصد مرغ پایتخت را تولید می کند.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در سازمان های زیرمجموعه جهاد کشاورزی گفت: ۱۶۷ هزار نفر از جهادی های سابق در سازمان جهاد کشاورزی بازنشسته شده اند درحالی که تعداد بهره برداران این بخش بسیار زیاد هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه سهم گیلان در جذب استخدام نسبت به استان های کشور ناچیز بوده خاطرنشان کرد: از هشت هزار استخدام در کشور سهم ما بسیار اندک و به میزان استان های کوچک کشور بوده است.

درجانی بر ضرورت گرفتن سهمیه استخدام در سازمان جهاد کشاورزی گیلان طی ابلاغ مجوز استخدام از سوی سازمان امور استخدامی تأکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیتی که نمایندگان گیلانی در مجلس شورای اسلامی دارند انتظار می رود از ۲۰۰۰ نفر استخدام کشور سهم گیلان متناسب با نیاز آن لحاظ شود.

وی با اشاره به عملکرد سازمان جهاد کشاورزی گیلان در تصحیح اراضی گفت: گیلان در بین سه استان شمالی در تصحیح اراضی استان برتر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تأمین بذر کشاورزان تصریح کرد: توزیع بذر اصلاح شده، دومین سال است که در حال انجام است و امسال یک هزار و ۲۰۰ تن بذر گواهی شده جهت خزانه گیری کشاورزان گیلانی آماده شده است.

ضرورت افزایش سرمایه صندوق حمایت از چای و حمایت تقنینی برای چای کاری در حاشیه جنگل ها

رئیس سازمان چای کشور نیز در این نشست هم اندیشی با بیان اینکه ۸۰ درصد اقتصاد چای کاران در شهرستان های چای کار، وابسته به این محصول است اظهار کرد: با برنامه ریزی صحیح و هدفمند می توان ۵۰ درصد نیاز چای داخلی را تأمین کرد.

حبیب الله جهان ساز با بیان اینکه طی سال گذشته ۱۶ هزار تن چای صادر و ۶۲ هزار تن از آن وارد کرده ایم افزود: ۲۵ هزار تن ظرفیت تولید چای در داخل داریم و با توجه به وضعیت ارز، قاچاق چای نیز غیرممکن است.

وی با بیان اینکه بازار چای خارجی با توجه به میزان تولید، صادرات و واردات نباید بیش از ۳۰ هزار تومان باشد گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ هزار تن چای خارجی در داخل کشور وجود دارد که باید با ساماندهی ارز وضعیت چای مجدداً به حالت قبلی خود برگردد.

رئیس سازمان چای کشور با تأکید بر ضرورت افزایش سرمایه صندوق حمایت از چای تصریح کرد: اگر سرمایه صندوق حمایت از چای را به ۵۴۰ میلیارد تومان که پیش بینی شده برساند وضعیت چای می تواند رونق مطلوبی به خود بگیرد.

جهان ساز با اشاره به نقش چای در گردشگری و کنترل سیلاب در منطقه گفت: نتایج ارزیابی ها و تجارب نشان می دهد که چای نقش به سزایی در سیلاب های اخیر داشته و لازم است مجلس و دولت با همکاری یکدیگر کشت و زراعت چای را در حاشیه جنگل های مخروبه را بدهند.

عدم تأمین منابع کافی برای پوشش خدمات بهداشتی

مدیرکل دامپزشکی استان گیلان نیز در این نشست با اشاره به وجود تنگناها در عرصه دامپزشکی اظهار کرد: عدم تأمین منابع برای پوشش خدمات بهداشتی یکی از ضعف ها در حوزه دامپزشکی است چون اعتبارات استانی در قالب اسناد هزینه یکی از تنگناهایی است که دامپزشکی با آن روبروست.

سهراب عاقبتی با اشاره به عدم قوانین کافی در مبارزه با بیماری ها و همچنین در نظر نگرفتن منابع کافی در حوزه سلامت افزود: با این که دامپزشکی در حوزه بهداشت بسیار فعال است و جلوی شیوع بسیاری از بیماری ها را می گیرد، متأسفانه اعتباری در حوزه سلامت به آن تعلق نگرفته و لازم است نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشند.

اجرای طرح کاداستر در گیلان ضرورت دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان نیز در این نشست هم اندیشی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه آبخیزداری اظهار کرد: بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان در حوزه آبخیزداری گیلان طی سال گذشته هزینه شده است که نتیجه این اقدام ارزشمند کنترل سیلاب ها توی بارش های اخیر بوده است.

یوسف پور بر ضرورت اجرای طرح نقشه برداری کاداستر تأکید کرد و افزود: اگر کاداستر در گیلان اجرایی شود مشکل ما با قشر عظیمی از مردم حل می شود.

وی با اشاره به تعارض مستثنیات با اراضی ملی گفت: اجرای کاداستر در گیلان نیازمند ۵ تا ۶ میلیارد تومان اعتبار است.

مسکوت ماندن حق بیمه صیادان

مدیرکل شیلات استان گیلان نیز در این نشست هم اندیشی با بیان اینکه ۱۳۰ میلیون قطعه ماهیان گرمابی طی سال گذشته در آب های گیلان رهاشده اظهار کرد: گیلان در حوزه شیلات سال گذشته دو تن خاویار تولید و در کنار آن ۸۵۰۰ تن ماهیان استخوانی تولید داشته است.

درویشی بر ضرورت جذب نیروی انسانی در سطح اداره کل شیلات استان تأکید کرد و گفت: جذب نیرو در شیلات گیلان کاملاً صفر است و طی دو سال گذشته هیچ جذبی در این اداره کل صورت نگرفته است.

وی با تأکید بر این که قرار بود ۱۰ درصد از حق بیمه پره داران از محل هدفمندی یارانه ها پرداخت شود افزود: دو میلیارد تومان از حق بیمه صیادان در قالب طرح هدفمندی یارانه ها پرداخت شد اما بقیه ماه ها همچنان مسکوت باقی مانده است.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان