تعدادی از کارگران و کارفرمایان استان گیلان پیش از ظهر امروز به مناسب هفته کارگر با نماینده ولی فقیه در گیلان دیدار کردند.
عدم نظارت کافی دولت در ورود و خروج کالاها
نماینده ولی فقیه در گیلان در این دیدار با اشاره به اینکه کسی حرف کارگران را نمی شنود، اظهار کرد: مدیران شرکت ها نیز مشکلات خاص خود را دارند.
آیت الله رسول فلاحتی با اشاره به اینکه دولت تلاش خود را برای برجام بی حاصل صرف کرد، افزود: تلاش ها برای برجام بی حاصل بود و بنده بارها تأکید کردم که اروپایی ها نیز از پشت خنجر می زنند.
وی با بیان اینکه به مسؤولان استان تأکید کرده ام که اجازه خرید به غارتگران را ندهند، گفت: دولت در تراز بودجه و ورود و خروج کالاها نظارت کافی ندارد.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه 40 درصد چوب کشور را گیلان تولید می کند، افزود: با توجه به این رقم تولید اما سودجویان چوب را به غارت می برند.
فلاحتی با اشاره به اینکه مسئله احداث بیمارستان جدید در گیلان را با وزیر بهداشت مطرح کرده ام، بیان کرد: گیلان عقب مانده ترین استان کشور در زمینه بیمارستان است و به عنوان مثال وضعیت بیمارستان حشمت اصلاً قابل بیان نیست.
وی با بیان اینکه مدیران و مسؤولان در کنار کارگران قرار بگیرند، گفت: مسؤولان باید در کنار کارگران باشند و از نزدیک مشکلات آن ها را مشاهده کنند، درد کارگران را بشنوند تا کارگر احساس کند که مسؤولان در کنارشان هستند.
کارگر رزمنده خط مقدم اقتصاد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان نیز در این دیدار با بیان اینکه کارگران باوفاترین قشر این جامعه هستند، اظهار کرد: این قشر باوفا پیش از انقلاب رژیم طاغوت را زمین گیر کردند و در سال های سخت دفاع مقدس نیز رشادت های فراوان کردند.
عباس علیزاده با اشاره به اینکه 14 هزار شهید کارگری تقدیم این مرزوبوم شد، افزود: امروز کارگران با تمام مشکلات موجود به عنوان رزمندگان خط مقدم اقتصاد هستند.
وی کارگران و کارفرمایان لازم و ملزوم هم هستند،گفت: هرچقدر دولت مردان تلاش کنند نمی توانند تمامی مشکلات کارگران را برطرف کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان با بیان اینکه دولت امسال حقوق کارگران را 36 درصد افزایش داد، تصریح کرد: کارگران مدافعان انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد هستند، بیش از 313 هزار کارگر در گیلان داریم و قشر عظیمی از استان را کارگران تشکیل می دهند.
علیزاده با اشاره به اینکه تقریباً 50 درصد جمعیت استان گیلان از خانواده کارگری هستند، بیان کرد: در سال گذشته در بخش تسهیلات فراگیر بیش از 90 میلیارد تومان تسهیلات و بیش از 22 میلیارد تومان وام مشاغل خانگی پرداخت کردیم.
وی با بیان اینکه دولت به طور غیرمستقیم در ایجاد اشتغال فعال است، افزود: دشمنان ما در تلاش هستند که مردم ما را دچار چالش کنند اما مردم ما استوار ایستاده اند و ما نیز تلاش می کنیم تا مشکلات کمتر شود.
تعطیلی کارخانه از دست دادن سنگر اقتصادی
رئیس سازمان بسیج کارگری استان گیلان نیز در این دیدار با بیان اینکه 418 شهید کارگری در گیلان داریم، اظهار کرد: اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و دشمنان ما در تلاش هستند که از طریق تحریم و فشار اقتصادی، مردم ما را تحت فشار قرار دهند.
بهرام صدیقی با اشاره به اینکه کارگران در نوک پیکان نبرد اقتصادی هستند، افزود: تعطیلی یک کارخانه به مانند از دست دادن یک سنگر و خاک ریز است.
وی با بیان اینکه باید برای توسعه اشتغال در گیلان تلاش کنیم، گفت: باید فرهنگ استفاده از کالای ایرانی را در جامعه نهادینه کنیم و در همین راستا امسال طرح حضور دانش آموزان در واحدهای صنعتی در برنامه داریم.
وضعیت نامطلوب اشتغال در گیلان
دبیرِ خانه کارگران استان گیلان نیز با بیان اینکه کارگران همیشه با دولت بوده اند و در تمامی صحنه ها وفادارترین قشر بودند، اظهار کرد: کارگران زیادی در دوران دفاع مقدس جان فشانی کردند.
حسن ایزدی با اشاره به اینکه کارگران در دفاع مقدس هم سنگر تولید را حفظ می کردند، افزود: کارگران در میدان نبرد حق علیه باطل عضو مؤثری نیز بودند، نمایندگان مجلس گیلان باید بیشتر به فکر کارگران باشند.
وی با بیان اینکه نخستین دغدغه کارگران کشور امنیت شغلی کارگران است، گفت: از مجلس و دولت تقاضا کمک داریم تا به داد کارگران برسند.
دبیرِ خانه کارگران استان گیلان با اشاره به اینکه افزایش 36 درصدی حقوق کارگران درحالی که قسمت اجناس سر به فلک کشیده، هیچ دردی از کارگران درمان نمی کند، بیان کرد: وضعیت اشتغال خوبی در استان وجود ندارد و وضعیت معیشتی کارگران نیز مناسب نیست.
ایزدی با بیان اینکه 40 درصد بازنشستگان سهام عدالت ندارند، گفت: من یک سؤال از 13 نماینده استان و استاندار گیلان دارم که آیا یک بیمارستان جوابگوی یک میلیون و 250 هزار دفترچه بیمه کارگری استان را دارد.
وی با اشاره به اینکه در گیلان واگذاری سهام کارخانجات دولتی بیداد می کند، افزود: تاراج بیت المال در گیلان بیداد می کند و کارخانجات بزرگ ما را تاراج کردند و 30 هزار نفر از کارگران را از کارخانجات اخراج کردند.
افزایش سرسام آور قیمت ها و مشکلات کارگران
مسؤول کانون کارفرمایان استان گیلان نیز با بیان اینکه استان گیلان زمانی مهد نساجی بود، اظهار کرد: زمانی کارخانه صنایع پوشش بیش از دو هزار و 500 کارگر و فومنات بیش از یک هزار کارگر داشت اما همان صنایع پوشش امروز به چه روزی افتاده است.
رسول سماکچی با اشاره به اینکه باید جلوی کالاهای قاچاق را گرفت، افزود: افزایش سرسام آور قیمت ها کارگران را دچار مشکلات فراوانی کرده است.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور را دولت و مدیران بی تدبیر به وجود آورده اند و باید خودشان حل کنند، گفت: کارخانجات ما را چند سال است که سیل برده است و کارخانجات ما به کما رفته اند و باید فکری شود.
شرکت های خدماتی معضل جامعه کارگری
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان گیلان نیز با اشاره به اینکه تمامی کارگران انقلابی هستند، اظهار کرد: هرسال در هفته کارگر برنامه می گیریم و تقدیر می کنیم و بعدازآن کلاً فراموش می شود.
غلامرضا خوالگر با بیان اینکه مدیران گزارش دهند که در طول سال برای کارگران چه کردند، گفت: بیشترین فرار از قانون را در شرکت های دولتی داریم و مدیران کل هم هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس پاسخ دهند که در طول این چند سال برای مردم چه کردند، بیان کرد: شرکت های خدماتی یکی مشکلات جامعه کارگری است و مسؤولان باید جوابگو باشند.