فرماندار شهرستان رشت با تأکید لزوم جبران عقب ماندگی شهرستان رشت در جذب تسهیلات اشتغال روستایی گفت: باید با ایجاد راهکارهایی عقب ماندگی رشت را در جذب اعتبار روستایی جبران کنیم.
میر شمس مؤمنی زاده عصر امروز در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گزاری شهرستان رشت در سالن اجتماعات فرمانداری با بیان اینکه اشتغال مهم ترین دغدغه جوانان جامعه است، اظهار کرد: اگر جامعه می خواهد روبه پیشرفت و توسعه برود باید سرمایه گزار در شهر و استان جذب شود تا بتوان از این طریق اشتغال را در جامعه ایجاد کرد.
وی با تأکید بر نقش ویژه حمایت از تولیدکننده در ایجاد اشتغال گفت: تولیدکننده انجام کار و فعالیت خود باید بدون دغدغه به کار خود پرداخته تا بتواند اشتغال ایجاد کند لذا برای انجام این کار باید از تولیدکننده در حوزه های مختلف حمایت شود.
فرماندار شهرستان رشت با درخواست از بانک ها برای کمک به ایجاد اشتغال روستایی در جامعه افزود: یکی از مهم ترین راه ها برای ایجاد اشتغال و کمک به رونق تولید، توجه به اشتغال روستایی و پرداخت تسهیلات روستایی است که توجه به آن بسیاری از مشکلات استان را حل می کند.
مؤمنی زاده با اذعان به اینکه در مرحله دوم تسهیلات اشتغال روستایی باید عقب ماندگی شهرستان رشت جبران شود، تصریح کرد: به دلیل اینکه شهرستان رشت در مرکز توجه است نیاز به توجه بیشتر دارد و به همین دلیل سعی داریم با ایجاد راهکارهایی عقب ماندگی رشت را در جذب اعتبار روستایی جبران کنیم.
وی با بیان اینکه مسؤولان باید از حق مردم در عرصه های مختلف دفاع کنند، گفت: مردم ما در عرصه های مختلف حضوری فعال داشته و وظیفه ما به عنوان مسؤول دفاع از حقوق مردم در حوزه های مختلف است و برای انجام این کار از هیچ تلاشی نباید دریغ شود .
معاون عمرانی فرمانداری رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه سهم کل اعتبار استان گیلان در مرحله دوم اشتغال روستایی ۴۷۰ میلیارد تومان است، اظهار کرد: سهم مرحله دوم اشتغال روستایی به بانک ها اعلام شد که سهم استان گیلان ۶۵۱ میلیارد تومان است از این مقدار ۱۸۰ میلیارد تومان آن اعتبار متمرکز برای اجرایی شدن طرح ملی در کشور ذخیره شده است.
محمدعلی ویشکاهی با اشاره میزان اعتبار نهادهای حمایتی گفت: نهادهای حمایتی کشور و استان گیلان ظرفیت بسیار زیادی در ایجاد توسعه و اشتغال دارند که توجه به آن بسیاری از مشکلات جامعه را حل می کند و به همین منظور از ۴۷۰ میلیارد تومان ۱۲۲ میلیارد تومان به این نهادها ازجمله کمیته امداد و بهزیستی تعلق گرفت.
وی بیشترین درصد پرداخت وام های اشتغال روستایی را متعلق به بانک کشاورزی دانست و تصریح کرد: اگر ۱۲۲ میلیارد تومان را از سهم استان کم کنیم میزان اعتبار استان گیلان در حوزه اشتغال روستایی به ۳۴۷ میلیارد تومان می رسد که از این مقدار ۳۰.۴۵ درصد به شهرستان رشت با مبلغ ۱۰۵ میلیارد تومان تعلق گرفته که ۵۰ درصد آن مربوط به بانک کشاورزی است.
معاون عمرانی فرمانداری رشت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه اشتغال روستایی و فراگیر در گیلان بیان کرد: با تلاش مسؤولان ۲۴۱ میلیارد تومان طرح آماده و به بانک ها معرفی شد که ۵۶ میلیارد تومان آن تصویب و با ۵۲ میلیارد تومان آن قرارداد بسته شد.
ویشکاهی با اعلام میزان مبلغ پرداخت شده توسط بانک ها به مردم تصریح کرد: سهم شهرستان رشت از کل تسهیلات استان ۳۱۵ میلیارد تومان بوده که ۲۲۲ میلیارد تومان آن اشتغال فراگیر و مابقی به اشتغال روستایی تعلق دارد که از این مقدار ۱۲ میلیارد تومان توسط بانک توسعه تعاون، ۱۸ میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی، ۱۳ میلیارد تومان توسط بانک پست بانک پرداخت شد.
وی با اشاره به ایجاد اشتغال مناسب در شهرستان رشت افزود: با تلاش دستگاه های مربوطه تاکنون برای ۳۶۷ نفر در رشت و ۷۵۸ نفر در روستاها شغل ایجادشده که امیدوارم این روند ادامه پیدا کند.
معاون عمرانی فرمانداری رشت با اذعان به اینکه برخی از شهرستان ها سهم بیشتری نسبت به شهرستان رشت جذب کرده اند، گفت: باید از ظرفیت های شهرستان رشت در عرصه های مختلف به درستی استفاده شود اما در مرحله قبلی پرداخت، تسهیلات روستایی برخی شهرستان ها نسبت به شهرستان رشت بیشتر بود.