گیلانیان : معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: شواهدی مشاهده شده که شهر زیر زمینی در جیرنده رودبار وجود دارد.
وی افزود : شواهدی مبنی بر کشف شهر زیرزمینی در جیرنده رودبار مشاهده شده است که بررسی های اولیه نشان می دهد قدمت آن به سال های اولیه دوره اسلامی بر می گردد.
وی با بیان اینکه این سازه ها شامل راهروهایی است که بصورت زنجیروار کنده شده است افزود: احتمال دارد این راهروها برای معدن یابی، مسیر آبرسانی و سکونت گاه های موقتی کنده شده باشد.
معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه در جوانب این سازه، نورگیرهایی جهت تامین روشنایی مورد نیاز تعبیه شده که در نوع خود جالب توجه است ادامه داد: در اطلاعات محلی و بررسی های صورت گرفته گویای وجود سازه های مشابه و متعدد دیگری در این منطقه است که کاربری های مختلفی همچون مخفی گاه، سکونتگاه فصلی، مکان مذهبی و یا تونل های معدن یابان برای آن مطرح شده که این موارد نیز همچون تاریخگذاری، مساحت و پلان این سازه ها نیازمند بررسی و پژوهش های هدفمند باستان شناسی بوده است.
وی با اشاره به پتانسیل های گردشگری بالای شهر جیرنده خاطرنشان کرد: کشف این سازه زیرزمینی در جیرنده در آینده می تواند این شهر را به مناطق موفق در جذب گردشگر در گیلان و کشور تبدیل شود.
وی همچنین اظهار کرد: تاکنون یک تیم کارشناسی برای بررسی موضوع به جیرنده رودبار اعزام شده و یک تیم دیگر هم به زودی برای تسریع کشفیات به منطقه اعزام خواهد شد.
وی گفت: بررسی ها همچنان ادامه دارد و هنوز نمی توان در خصوص وجود یک شهر زیر زمینی در جیرنده رودبار اظهار نظر قطعی کرد.