اختصاصی گیلانیان : ایرنا در تاریخ ۹ خرداد ۱۳۹۸ به نقل از محمد ابراهیم محمدی ، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرد : "با تلاش مسؤولان مربوطه برای نخستین بار در استان گیلان مبارزه بیولوژیکی یا کرم ساقه خوار برنج در شالیزارهای چند شهرستان ازجمله فومن، صومعه سرا و شفت آغاز شده است."
به نظر می رسد مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گیلان از سابقه مبارزه بیولوژیکی توسط زنبور تریکو گراما در گیلان مطلقا اطلاعی ندارد زیرا در شرایطی نامبرده از عبارت ( برای اولین بار) ! استفاده می نماید که حد اقل از سال 90 و به بعد تلاش هایی برای جا انداختن مبارزه بیولوژیکی با زنبور تریکو گراما در گیلان جاری بوده است زیرا به جای اینکه زنبور تریکو گراما با کرم ساقه خوار مبارزه کند و آن را بخورد خود توسط پرندگان خورده می شود !؟
بهتر بود جناب معاون قبل از اعلام این خبری به تلاش های مدیران پیشین خود یک عنایتی می کرد و حق آنان را اینگونه نادیده نمی گرفت و سعی نمی کرد خود را در جایگاه فاتح مبارزه بیولوژیکی قرار دهد
جهت مزدی اطلاع این مدیر محترم اعلام می شود :
1 - ایرنا در مورخه 13/3/96 این خبر را در خروجی خود داشت : مدیر جهادکشاورزی لاهیجان ( جلال ملاجعفری ) اعلام کرد: کنترل بیولوژیک آفت ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکوگراما در سطح یک هزار و 700 هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان آغاز شده است .
2 – ایرنا در مورخه 7/4/96 نوشت : (حبیب جهانسوز)، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکو گراما در 20 هزار هکتار شالیزار استان خبر داد.
3 - ( ایرج بنیادی ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان) گفت: امسال مبارزه بیولوژیک در 30 هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان انجام می شود. - مهر ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ -
4 - مدیرجهاد کشاورزی شهرستان لنگرود گفت: طرح مبارزه بیولولوژیک با کرم ساقه خوار برنج در سطح 500 هکتار از شالیزارهای لنگرود انجام شد. - ایسنا ۷ شهریور ۱۳۹۰-
البته نویسنده بعنوان یک برنجکار شاهد است که قبل از سال های اعلام شده بحث زنبور تریکو گراما مطرح بود ولی علیرغم تلاش دست اندرکاران این مبارز نتوانست جایی در دل کشاورزان باز کند .
خوب است مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای ارج گذاشتن به زحمات مدیران پیشین به ارشیو سازمان مراجعه نماید تا اطمینان حاصل نماید که زنبور (تریکو گراما) برای اولین بار در گیلان توسط ایشان معرفی نشده بلکه این تلاش از سال 90 و شاید هم پیش از آن اغاز شده که ایشان در نهایت بی اطلاعی برای نخستین بارش می خواند !!؟؟
متاسفانه این اولین بار نیست که متولیان بخش کشاورزی با شعار می خواهند برنجکاری را به مرز خود کفایی برسانند بلکه سال هاست که شعار در سازمان جهاد کشاورزی استان نهادینه شدهاست.
یک بار شعار وعده خود کفایی برنج تا سه سال است ، یک بار خودکفایی برنج به کشت برنج هیبرید گره می خورد ، وقتی کشت هیبرید با شکست مواجه می شود تمام شعارها متوجه رقم گوهر می شود که الحمد الله هر دو رقم با زیان وارده به برنجکار به تاریخ پیوست و اینک نوبت مبارزه بیولوژیکی با زنبور تریکو گراما پس از 7،8 سال تجربه بی حاصل در گیلان عنوان نخستین بار در گیلان لقب می گیرد !!؟
هردم از این باغ بری می رسد - نغز تر از نغز تری می رسد (یا)
تازه تر از تازه تری می رسد
با توجه به تجارب حاصله در سال های گذشته و طرح های نو به نوی سازمان جهاد کشاوری گیلان از همین ابتدای کشت و کار شالی می توان به رسم سنوات ماضی پیش بینی کرد تولید این محصول بین 4 تا 20 درصد خواهدداشت ، زیرا هر قدر میزان رشد بیشتر اعلام شود پاداشی به قدر مدیر کلی فلان اداره در پی خواهد داشت !!؟؟
خدا عاقبت برنجکاران و برنجکاری گیلان را ختم بخیر فرماید. آمین !.