گیلانیان : عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: طرحی را در مجلس آوردیم که در سال ۹۹ کنکور کاملاً حذف شده و برگزاری آن به خود دانشگاه ها واگذار شود.
جبار کوچکی نژاد با اشاره به حواشی اخیر با موضوعات پرورشی در آموزش وپرورش اظهار کرد: مجلس، سند تحول بنیادین را پیشروی آموزش وپرورش قرارداده و با سؤال و فشار بر وزارت آموزش وپرورش به اجرای سند تحول بنیادین در آموزش وپرورش تأکید دارد.
آموزش وپرورش تنها به بحث آموزش بسنده کرده است
وی با تأکید بر اینکه هر نوع سند غیر از سند تحول بنیادین سندی باطل است، بیان کرد: این که این رفتار عملاً اجرای سند 2030 باشد نیست به همین دلیل آن ها می گویند سند 2030 اجرا نمی شود اما این یک تفکری است که در فضای آموزشی ما ایجادشده ازاین رو، هر نوع بی بندوباری و هرگونه تخلفی در فضای آموزشی کشور، آموزش وپرورش را به انحراف می کشاند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه هر تخلفی از سند تحول بنیادین با مخالفت جدی مجلس مواجه است، تصریح کرد: برای رفع مسئله پرورشی در آموزش وپرورش، مربیان پرورشی و مشاور در مدارس به اندازه کافی وجود ندارد بنابراین، آموزش وپرورش بر اساس مشکلات موجود و منابع مالی، فعالیت خود را به چند قسمت تقسیم کرده که اولویت نخست و اصلی خود را تنها به امر آموزش محدود کرده، یعنی کلاس داری، اولویت های بعدی مانند پرورشی، مشاوره در نظام آموزشی کشور مسکوت مانده و می گویند پرورشی، مشاوره و مقوله های دیگر اولویت آموزش وپرورش نیست.
وی تربیت آموزشی و پرورشی را دو بالی دانست که اگر یک از آن بریده شود بال دیگر از پرواز جا می ماند و گفت: بحران ها و حواشی که در فضای آموزش وپرورش دیده می شود ناشی از خلآی است که در این مجموعه وجود دارد، آموزش وپرورش به عنوان یک اصلی است برای تربیت منابع و نیروی انسانی کشور که نمی توان به راحتی از آن گذر کرد.
کوچکی نژاد با اشاره به نظر دولت مبنی بر واگذاری آموزش وپرورش به بخش خصوصی بیان کرد: دولت طی صحبت هایی که در صحن مجلس در سال ۹۸ داشت خواستار واگذاری آموزش وپرورش بود که بارأی دوبه دو نمایندگان مواجه شد.
شکل گیری یک جریان انحرافی در داخل آموزش وپرورش و دولت علیه نظام آموزشی کشور
کوچکی نژاد تفکر واگذاری آموزش وپرورش را یک جریان انحرافی دانست که در داخل آموزش وپرورش دیده می شود و گفت: یک جریان انحرافی در داخل آموزش وپرورش و دولت علیه نظام آموزشی کشور شکل گرفته به این معنی که انگار این وزارتخانه روی دست دولت مانده و باید آن را به حراج بگذارد، نتیجه حراج گذاشتن و تفکری که دولت دارد این مسائلی است که هر از چند گاهی به چشم می خورد، متأسفانه باید بگوییم که ممکن است شاهد حواشی و اتفاقات بدتری نیز باشیم.
وی با اشاره به تذکرات پی درپی مجلس به وزیر آموزش وپرورش و اعطای کارت زرد به وی افزود: آموزش وپرورش در جواب سؤال نمایندگان می گوید منابع زیادی در اختیار ندارد از طرفی دولت هم حمایت نمی کند بنابراین با توجه به منابع محدود تنها به مقوله کلاس داری خود را محدود می کند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چگونگی نظارت مجلس بر عملکرد آموزش وپرورش خاطرنشان کرد: مجلس سند تحول را به عنوان سند مادر، الگوی آموزش وپرورش قرارداد اما باوجود این که امروز در یک شرایط جنگی به سر می بریم گاهی اوقات مجلس خود را درگیر دعواهایی ازاین دست با دولت نمی کند و متأسفانه دولت نیز از این فضا به سوءاستفاده کرده و مسیر خود را می رود.
تغییر زمان کنکور سراسری در مجلس رأی نیاورده است
کوچکی نژاد با اشاره به خواسته برخی از داوطلبان مبنی بر تغییر زمان کنکور سراسری تصریح کرد: تغییر زمان کنکور در مجلس رأی نیاورده است، اگر کنکور ارشد به تعویق افتاد به دلیل درگیری داوطلبین در سیل و یا امدادرسانی برخی از داوطلبین به سیل زدگان بود ولی امروز سیلی در کشور دیده نمی شود لذا ضرورتی به عقب انداختن آن نیست اما برای مشکلات پیش آمده در مناطق سیل زده، ضریبی برای داوطلبین مناطق آسیب دیده در نظر گرفتیم تا حقی از آن ها ضایع نشود لذا ضرورتی به ایجاد اضطراب و استرس برای خانواده ها داوطلبین سراسر کشور دیده نمی شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوادث مختلف مانند زلزله بم، رودبار کرمان، کرمانشاه و یا حتی زمان جنگ کنکور به تعویق نمی افتاد، گفت: در مناطقی آسیب دیده ضریب قرار دادیم البته این ضریب با سهمیه متفاوت است ازاین رو، شورای عالی فرهنگی مصوبه ای برای حل این مشکلات دارد که می توان برای حل مشکل داوطلبین آسیب دیده از سیل اخیر به کاربرد.
مافیای کنکور بانفوذ در سازمان سنجش، دولت و وزارت علوم مانع حذف کامل کنکور شدند
وی با اشاره به تأثیر معدل روی کنکور و در مرحله بعدی حذف کامل کنکور بیان کرد: قرار بود در سال ۹۷ کنکور حذف شود الآن که سال ۹۸ است هنوز کنکور برجاست چراکه مافیای کنکور بانفوذ در سازمان سنجش، دولت و وزارت علوم مانع حذف کامل کنکور شدند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت علوم، عدم بسترهای لازم برای برگزاری آزمون های برابر در آموزش وپرورش را بهانه ای برای پابرجایی کنکور می داند اظهار کرد: آموزش وپرورش ادعا می کند که آزمون ها را به خوبی برگزار می کند بنابراین طرحی را در مجلس آوردیم که در سال ۹۹ کنکور کاملاً حذف شده و برگزاری آن به خود دانشگاه ها واگذار شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد از داوطلبین بدون کنکور وارد دانشگاه ها می شوند گفت: در چنین شرایطی برگزاری کنکور بی معناست، بنابراین برای برخی دانشگاه های معتبر که داوطلبین برای حضور در آن رقابت دارند کنکور مستقلی با نظارت سنجش و تأثیر معدل، توسط دانشگاه های مربوطه برگزار می شود و این گونه مافیای کنکور نیز از بین می رود./ منبع : فارس