گیلانیان : احمد سیاوش پور رییس کل دادگستری گیلان به همراه اعضای شورای قضایی استان در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در سالن شهید بهشتی دادگستری استان برگزار شد حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی دادگستری گیلان، احمد سیاوش پور رییس کل دادگستری استان گیلان در این نشست، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله بهشتی از وی به عنوان بنیانگذار و معمار نظام نوین قضایی کشور نام برد و افزود: تمامی روسای قوه قضائیه از ابتدای انقلاب تاکنون بر مدار عملکردی که ایشان بنیان نهادند عمل کردند.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به اینکه دشمنان در آغاز انقلاب با ترور متفکران و نخبگان جامعه و امروزه با تحریم ها و تهدیدها در صدد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران هستند اذعان داشت: مردم علیرغم سختی ها و فشارهای اقتصادی، مستحکم و پابرجا در پشتیبانی از آرمان های انقلاب ایستاده و دشمن را ناکام گذاشته اند.
وی با اشاره به اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه امین، دلسوز و خیرخواه مردم بوده و طی سالهای گذشته نیز همکاری موثری با دستگاه قضایی استان داشته اند، رسانه را پل ارتباطی مابین مردم و دستگاه ها و نهادهای دولتی و حاکمیتی برشمرد.
این مقام ارشد قضایی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از رونمایی ساختار جدید دستگاه قضایی خبر داد و اظهار داشت: در تحولات جدید دستگاه قضایی شاهد ادغام و تجمیع برخی معاونت ها با هدف کاهش نیروهای ستادی و افزایش نیروهای صف در شعب و محاکم قضایی در راستای ارائه خدمات بیشتر به هموطنان خواهیم بود.
سیاوش پور از رئیس جدید قوه قضائیه به عنوان فردی صاحب تجربه در سطوح مختلف و از بدنه دستگاه قضایی یاد نمود و خاطرنشان کرد: در حال حاضر اولویت دستگاه قضایی، قضاوت عادلانه در کمترین زمان ممکن همراه با دقت و اتقان آرا است.
رئیس کل دادگستری استان توجه به حقوق عامه را از وظایف دستگاه قضایی عنوان نمود و تصریح کرد: عدم ارائه خدمات مورد نیاز مردم در بیمارستان ها و مراکز درمانی، تعرض به حریم سواحل و جنگلها، ساخت و سازهای غیر قانونی و مواردی از این قبیل، توسط دستگاه قضایی پیگیری شده و با متخلفان برخورد قانونی صورت می گیرد.
وی با اشاره به افزایش سنواتی 8 تا 10 درصدی ورودی پرونده در استان گیلان اظهار داشت: در سال 97 حدود 500 هزار پرونده در چرخه رسیدگی قرار گرفته که از این تعداد 280 هزار پرونده ی جدید وارد مراجع قضایی استان شده است.
سیاوش پور همچنین پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف را 135 هزار فقره در سال 97 ذکر کرد و گفت: قریب یک سوم از این پرونده ها با تلاش اعضای شوراهای حل اختلاف به صلح و سازش منجر شده است.
وی میانگین اوقات دادرسی در دادسرا و دادگاه های کیفری را مطلوب و حدود 60 روز و در دادگاه های حقوقی 90 روز اعلام کرد و افزود: تلاش می شود تا روند رسیدگی به پرونده ها در کمترین زمان ممکن صورت پذیرد.
سیاوش پور، امنیت استان را با توجه به حجم بالای مسافران و گردشگران نسبت به سایر استان ها مناسب ارزیابی نمود و ابراز داشت: جرائم خشن در استان کمتر بوده و امنیت و آرامش حاکم بر این خطه ماحصل تلاش و زحمات متولیان دستگاه ها، شورای تامین استان و نهاد های انتظامی، نظامی و اطلاعاتی می باشد.
وی ایراد ضرب و جرح عمدی را دارای بیشترین فراوانی در گیلان نام برد و افزود: سرقت، توهین، تهدید، ایراد صدمه بدنی غیر عمدی مانند سوانح رانندگی، کلاهبرداری، مزاحمت ملکی و خیانت در امانت، به ترتیب ده عنوان مجرمانه دارای بیشترین فراوانی در استان گیلان به شمار می روند.
رئیس شورای قضایی استان با بیان اینکه در سه ماهه اول سال جاری میزان سرقت در جامعه افزایش یافته است اظهار داشت: بیکاری و کاهش سطح اشتغال یکی از عوامل افزایش سرقت است و با وجود برنامه ریزی ها و تلاش های صورت گرفته در کارگروه های مربوطه در زیرمجموعه شورای تامین استان، ضروری است تا مردم نیز در کاهش زمینه های بروز سرقت و حفاظت از اموال خود دقت بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین میرمحمدی معاون قضایی در امور شوراهای حل اختلاف استان در بخش دیگری از این نشست با اشاره به عملکرد کارگروه رسیدگی به زندانیان مالی در شورای حل اختلاف تصریح کرد: به همت و تلاش این کارگروه، 809 نفر از زندانیان در سال گذشته و 150 نفر در سه ماهه اول امسال از زندان آزاد شده اند.
وی همچنین از رهایی 4 نفر از زندانیان قصاص خبرداد که با کوشش شعب ویژه قصاص مستقر در شورای حل اختلاف، موجبات گذشت و رضایت اولیاء دم را فراهم نمودند.
گفتنی است در ادامه این مراسم خبرنگاران حاضر در این نشست به بیان سوالات خود از اعضای شورای قضایی استان پرداختند.