گیلانیان : گفته میشود ۵۶۶ واحد راکد در سطح رشت وجود دارند که عمده مشکلات آنها سود جریمه و دیر کرد بانکها و همچنین وضع مالیات های سنگین بر واحدهای تولیدی است.
صبح امروز کار گروه رونق تولید و رفع موانع تولید استان گیلان در سالن اجتماعات فرمانداری رشت با حضور معاون هماهنگی اقتصادی استاندار، چند تن ار مدیران کل و واحد تولیدی، صنعتی و گردشگری برگزار شد.
اعمال جریمه سنگین بر بانکها راهی برای خروج آنها از بنگاه داری
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان در این کارگروه با تاکید بر برسی و نتیجه گیری صحیح از برگزاری جلسات رفع موانع تولید اظهار کرد: باید در این جلسات مشکلات واحدهای صنعتی و خدماتی شهرستان رشت بررسی شده تا تمرکز حل مشکلات از مرکز استان گیلان برداشته شود.
آرش فرزام صفت با اشاره به حضور مسئولان استانی در شهرستان به جهت بررسی مشکلات واحدهای تولیدی افزود: بخش اعظمی از درآمد شهرستان رشت از بخش صنعت تأمین می شود و از این رو اهمیت به این بخش جایگاه ویژه ای دارد.
وی با اشاره به وجود ۵۰۰ واحد تولیدی راکد در سطح شهر صنعتی و شهرک صنعتی سفید رود گفت: این آمار نشان دهنده عدم عملکرد خوب مسئولان مربوطه است و بایستی برای رفع مشکلات آنها یا باید با سرمایه گذاران فعلی همکاری و یا از طریق سرمایه گذاری جدید واحدهای راکد را به فعال تغییر دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با انتقاد از تملک برخی از واحدهای تولیدی توسط بانک ها، تصریح کرد: باید بانک ها از حالت بنگاه داری خارج شوند و راه حل این مشکل اعمال جریمه های سنگین برای بانک ها است.
وجود ۵۶۶ واحد راکد در رشت
فرماندار شهرستان رشت نیز در این کارگروه ایجاد اشتغال و رونق تولید در شهرستان رشت را نیازمند حمایت از تولید کنندگان و سرمایه گذاران برشمرد و اظهار کرد: کارگروه رفع موانع تولید و رونق تولید در رشت تاکنون عملکرد خوبی داشته است.
میرشمس مومنی زاده با ابراز امیدواری از به حرکت درآمدن چرخ اشتغال و تولید در رشت در کارگروه رفع موانع تولید افزود: 566 واحد راکد در شهرستان رشت وجود دارد که 439 واحد از آن متعلق به سازمان صمت، 125واحد مربوط به جهاد کشاورزی و 2 واحد نیز متعلق به میراث فرهنگی شهرستان رشت است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰۰۰ نفر در بخش های اشتغالزای میراث فرهنگی رشت مشغول به کارند، گفت: در بخش اشتغال پایدار روستایی تسهیلات 88 میلیارد تومانی با تعهد اشتغال برای 999 نفر پرداخت شده است.
سود مرکب و مالیات سنگین عمده مشکلات واحدهای تولیدی
در این کار گروه مشکلات مالیاتی شرکت غله، موانع بانکی و سود مرکب یک رستوران و مجموعه گردشگری ، بررسی مالیات شرکت زمزم ، سود مرکب یک شرکت مرغ گوشتی، بدهی شرکت ایران برک بهدمالیات و تامین اجتماعی و مالیات مجتمع فولاد گیلان مطرح شدند و عمده دغدغه واحد های تولیدی تقسیط معوقات بانکی، سود و جرائم و تقسیط مالیات از سوی کارگروه بود که در این راستا بندهایی در جهت بخشش سود بانکی و تقسیط مالیات موئدیان بدون پیش قسط و به شرط حفظ اشتغال موجود به تصویب رسید.
گفتنی است در پایان این کارگروه، مدیران اقتصادی و صنعتی استان از چند شرکت دارای مشکل رشت بازدید کرده و موانع تولید در آنها را نیز بررسی کردند.