گیلانیان : مدیر کل تامین اجتماعی استان گیلان از پرداخت هرماه بیش از 10 میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری افزون بر 195 میلیارد تومان مستمری در گیلان خبر داد.
جمیل حق پرست عصر امروز در نشست خبری در اداره کل تأمین اجتماعی استان، با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگ ترین سازمان بیمه گر کشور می تواند آرامش خاطر را در محیط کسب وکار برای افراد شاغل فراهم کند، اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی یک نهاد غیردولتی است که بخش عمده منابع مالی آن از محل اخذ حق بیمه با مشارکت بیمه شده و کارفرما تأمین می شود.
وی مأموریت اصلی این سازمان را پوشش کارگران مزدبگیر و حقوق بگیر به صورت اجباری و اختیاری دانست و افزود: تکیه گاه اصلی تأمین اجتماعی، مشارکت سه جانبه کارفرمایان، بیمه شدگان و دولت در عرصه های مختلف سیاست گزاری، تصمیم گیری های کلان و تأمین منابع مالی است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان گیلان با بیان اینکه استان گیلان دارای 28 شعبه، هفت شعبه اقماری و هفت کارگزاری است، گفت: چهار شعبه تیپ یک ممتاز، دو شعبه تیپ دو، 9 شعبه تیپ سه، 10 شعبه تیپ چهار و سه شعبه تیپ پنج هستند.
حق پرست با اشاره به رشد هفت درصدی تعداد مستمری بگیران استان گیلان در سال 97 افزود: بر اساس آمار به طور متوسط ماهانه هر 700 نفر به جرگه مستمری بگیران استان افزوده می شود لذا بیش از 131 هزار و 560 نفر، مستمری بگیر در آمار این اداره کل ثبت شده است.
وی با بیان اینکه تأمین اجتماعی، بستر و ابزار توسعه و محور تحقق عدالت اجتماعی است، گفت: ضریب پوشش بیمه ای استان گیلان 5/48 درصد و ضریب پشتیبانی یا نسبت وابستگی 3/3 است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان گیلان از رشد 30 درصدی بیمه زنان خانه دار در استان گیلان خبر داد و افزود: مقرری بگیران رشد 10 و نیم درصدی را به خود اختصاص داده است.
حق پرست با اشاره به اینکه گیلان 39 هزار کارگاه فعال دارد، تصریح کرد: 33 هزار و 400 کارگاه نیمه فعال در سال 97 در آمار ثبت شده که این آمار نشان از رشد هشت درصدی کارگاه های نیمه فعال نسبت به سال گذشته دارد.
وی با بیان اینکه پنج هزار و 680 کارگاه جدید در استان شناسایی شده است، افزود: بیش از 6 هزار میلیارد ریال بدهی به سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد که در تلاشیم تا با تعامل حق بیمه ها را اخذ کنیم.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان گیلان با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 38 هزار دفترچه درمانی جدید صادرشده است، گفت: 604 هزار و 650 دفترچه تجدیدی صادر و هشت هزار و 331 فقره دفترچه المثنی در سال 97 صادر و 941 هزار دفترچه نیز تأمین اعتبارشده است.
حق پرست با اشاره به اهم اقدامات تأمین اجتماعی بیان کرد: اجرای میز خدمت به خصوص در این اداره کل و طراحی نرم افزار استانی که موردتوجه مرکز قرارگرفته از آن برای استان های دیگر نیز بهره گرفته شد.
وی از افتتاح پروژه ساختمان اداری در انزلی خبر داد و تصریح کرد: انتخاب و تقدیر از کارفرمایان و مستمری بگیران نمونه، نوبت دهی الکترونیک، اعزام جمعی از مستمری بگیران به مشهد مقدس از اقدامات مهم این اداره است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان گیلان با بیان اینکه میانگین در یک روز 33 حکم برای مستمری بگیر در استان صادر می شود، بیان کرد: با ثبت نام در طرح ملی دکتر نوربخش بدون مراجعه به شعب تأمین اجتماعی تعهدات سازمان ارائه می شود.
حق پرست با اذعان به اینکه در سال 97 بیش از سه هزار و 200 میلیارد تومان انواع تعهدات توسط تأمین اجتماعی استان گیلان ارائه شده است، تصریح کرد: بیش از دو هزار و 600 میلیارد تومان انواع تعهدات سال گذشته تأمین اجتماعی استان در بخش بیمه ای و مربوط به انواع مستمری ها غرامت ها، کمک هزینه ها و مقرری بیمه بیکاری بوده است.
وی از پرداخت هرماه بیش از 10 میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری افزون بر 195 میلیارد تومان مستمری در گیلان خبر داد و گفت: حدود دو هزار و 350 میلیارد تومان از تعهدات تأمین اجتماعی گیلان در سال 97 بابت مستمری های بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان بوده است. ازاین رو، پرداخت میزان تعهدات این اداره کل معادل پروژه ای به میزان 8 میلیارد تومان در هرروز تنها در بخش بیمه ای انجام می پذیرد.
وی با اشاره به اهم دستاوردها و موفقیت های سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: ارتقای تیپ شعبه بندر انزلی به یک ممتاز کشوری، تیپ شعبه سنگر به تیپ چهر، کسب رتبه پنجم و ششم اداره کل استان در رتبه بندی و ارزیابی امور استان های سازمان، رشد سی درصدی بیمه شدگان گروه زنان خانه دار، جذب هزار و 500 کارگر ساختمانی جدید (افزایش پنج درصدی افراد تحت پوشش) و کسب عنوان دستگاه برتر در مدیریت الگوی مصرف از سوی شرکت آب و فاضلاب استان از مهم ترین دستاوردهای استان در سال 97 بوده است.