Sunday، 15 December 2024 | یکشنبه، 25 آذر 1403
1 2

گیلانیان : نشست بررسی مشکلات حوزه رسانه و خبرنگاران گیلان برگزار و جمعی از اصحاب رسانه نبود سواد رسانه ای در میان مدیران و سکوت در برابر مشکلات این استان را برخی دغدغه های خود عنوان کردند.

بعد از ظهر یکشنبه با حضور معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد گیلان و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه نشستی با محوریت بررسی مشکلات حوزه رسانه در دفتر خبرگزاری فارس استان گیلان برگزار شد.

خبرنگاران با خانه مطبوعات ارتباط ندارند

معاون فرهنگی و مطبوعاتی ارشاد گیلان در این نشست با تأکید بر اینکه در حوزه خبرنگاران دیدگاه سیاسی نداریم، اظهار کرد: ۱۰۹ خبرنگار در خانه مطبوعات عضو هستند که جدی نگرفتن فعالیت های صنفی، عدم استفاده از ظرفیت خانه مطبوعات توسط خبرنگاران از جمله نقاط ضعف حوزه خبرنگاران است.

حسین ابراهیمیان با اشاره به ایجاد امکانات رفاهی و تسهیلات در حوزه رسانه و برای خبرنگاران، گفت: تشکیل صندوق مشترک برای پرداخت وام های اندک، هماهنگی با مکان های تفریحی و ورزشی به آسانی قابل انجام است و تنها نیاز به بررسی کارشناسی دارد.

وی با بیان اینکه ظرفیت فضای مجازی باید جدی گرفته شود، افزود: تولید محتوا، برگزاری دوره های سواد رسانه ای و بالا بودن سطح اطلاعات و سواد خبرنگاران سبب جدی تر گرفتن رسانه و قشر خبرنگاران می شود.

ابراهیمیان با اشاره به اینکه خانه مطبوعات صندوق قرض الحسنه ای ندارد که از طریق آن برخی از مشکلات خبرنگاران را مرتفع کند، افزود: نقش فضای مجازی را نباید نادیده گرفت.

معاون فرهنگی و مطبوعاتی ارشاد گیلان با بیان اینکه جوانان توجه چندانی به فضای مکتوب ندارند و به همین دلیل باید در فضای مجازی برای آن ها برنامه ریزی مناسب انجام شود، ادامه داد: باید بودجه مشخصی برای بخش فضای مجازی در نظر گرفت.

وی در ادامه به موضوع بیمه خبرنگاران نیز اشاره کرد و گفت: مدیران نشریات باید خود را مدیر تشکل صنفی بدانند و حق بیمه فعالان حوزه رسانه ۲۷ درصد است که این مسئله از دیگر مشکلات حوزه رسانه است.

ابراهیمیان با اشاره به برگزاری دوره آموزش خبرنگاری در سال گذشته، بیان کرد: سعی می کنیم دوره های آموزشی  را بیشتر برگزار کرده و برای سواد رسانه ای برنامه ریزی کنیم زیرا برخی از مدیران به این بخش توجه نکرده اند.

معاون فرهنگی و مطبوعاتی ارشاد گیلان با بیان اینکه معیار مدونی برای ارزیابی نشریات الکترونیکی و مجازی وجود ندارد، گفت: ارزیابی درست رسانه ها سبب ارتقای سطح کیفی آن ها و توزیع عادلانه یارانه مطبوعاتی می شود.

افزایش برگزاری دوره های آموزش خبرنگاری

رئیس گروه امور فرهنگی اداره کل ارشاد گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه خانه مطبوعات یک تشکلی صنفی است، اظهار کرد: خبرنگاران ارتباط چندانی با خانه مطبوعات ندارند و این یکی از دغدغه های ما است.

محمد نیک بخش با اشاره به برگزاری دوره های آموزش خبرنگاری، گفت: رسانه ها می توانند پیشنهادها و انتقادات خود را از طرق مختلف به ما منتقل می کنند.

سکوت و خنثی بودن خبرنگاران سبب آسیب به نسل های آینده می شود

مدیر خبرگزاری فارس گیلان با تأکید بر اینکه نگاه به خبرنگاری نباید صرف خبرنویسی باشد، اظهار کرد: خانه مطبوعات باید همگن و برنامه محور باشد و خبرنگاران باید اطلاعات خود را در حوزه های مختلف بیشتر کنند تا از طریق پرسشگری به مطالبه گری برسند.

ابراهیم افشاری با انتقاد از سکوت رسانه ای در حوزه های اولویت دار استان از جمله موضوع بایوجمی و بهداشت و درمان، گفت: برخی از چالش ها از جمله بایوجمی تا نسل ها سلامت مردم گیلان را تحت شعاع قرار می دهد ولی با سکوت رسانه ای یا خنثی بودن اصحاب رسانه مواجه هستیم.

افشاری با تأکید بر موضوع سواد رسانه ای در رده پایه و خانواده ها، بیان کرد: پرسشگری در ذات کودکان است و خانواده ها برای پاسخگویی به سؤالات فرزندانشان مجبور به مطالعه در موضوعات مختلف هستند که این موضوع سبب افزایش آگاهی والدین می شود.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز باید روی مسئله سواد رسانه در مدارس بیشتر تلاش کنند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان