گیلانیان : عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس، در مورد اعتراض دانشجویان پزشکی مناطق محروم که به دنبال کسب مجوز احداث مطب و شرکت در آزمون تخصصی هستند گفت: اگر این دانشجویان برخلاف تضمین کتبی خود برای ماندگاری در این مناطق درخواست کنند باید اعمال سهمیه آنها لغو شود.
محمد حسین قربانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت . در مورد اعتراض تعدادی از دانشجویان پزشکی سهمیه مناطق محروم مبنی بر نبود پاسخگویی به سوال های آنها پیرامون نحوه اخذ مجوز احداث مطب، شرکت در آزمون تخصصی و تعداد سال هایی که تعهد خدمت دارند، گفت: مجلس در سال 74 برای اینکه نیازهای مناطق محروم از نظر وجود نیروی پزشک تامین شود، قانونی را تصویب کرد که در پی آن 30 درصد مازاد بر ظرفیت دانشگاه های این مناطق به منظور ماندگاری پزشکان جذب شوند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: افرادی که از این سهمیه استفاده می کنند باید سه برابر سال هایی که تحصیل می کنند در مناطق محروم به ارائه خدمات بپردازند و حق ادامه تحصیل یا جابجایی یا احداث مطب ندارند.
دانشجویان پزشکی سهمیه 30 درصدی مناطق محروم در رقابت های آزاد قبول نشده اند وی تصریح کرد: این دانشجویان این موارد را به صورت مکتوب و محضری امضا کرده و در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دادند، ضمن اینکه آنها حد نصاب نمره رقابت های آزاد را کسب نکرده بودند و این امتیازی بود که دولت برای آنها قائل شد و در مقابل از این افراد تعهدات خاصی گرفته شد.
قربانی افزود: دانشجویان پزشکی که از این سهمیه استفاده می کنند باید ترجیحا از بومیان مناطق محرومی که در آن تحصیل کرده و تعهد خدمت دارند، باشند تا ماندگاری در این مناطق برای آنها سخت نباشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد: تصویب قانون برای ایجاد این سهمیه به دلیل بروز مشکلات سال های قبل بود که افراد بعد از اتمام تحصیلات و قبول شدن در آزمون تخصصی تعهد خدمت خود را می فروختند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: آنچه مسلم است این دانشجویان برای ماندگاری در مناطق محروم با امضای تعهدنامه کتبی، تضمین داده اند، بنابراین اگر بخواهند با اعتراض های گسترده خواستار تغییر این رویه شوند باید مسئولان مربوطه اعمال سهمیه 30 درصدی مناطق محروم را لغو کنند.