محمدباقر نوبخت صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات ساختمان برنامه وبودجه رشت با بیان اینکه تنوع سلایق موجب توسعه و پیشرفت می شود، اظهار کرد: از فضای نقد سازنده در حوزه های مختلف استقبال می کنیم کما اینکه رسانه های گیلان در این حوزه سرآمد هستند.
وی با اشاره به اینکه پسماند درد مشترک بین همه مردم گیلان است، افزود: تجمع پسماند در سراوان موجب ایجاد مشکلاتی برای مردم به ویژه مردم این منطقه شده که این معضل در کل استان وجود دارد.
اعتبار ۸۰ میلیارد تومانی برای حل مشکل پسماند گیلان
معاون رئیس جمهور با اشاره به وضعیت زیست محیطی در استان گیلان گفت: حل وضعیت پسماند در سراوان و رودخانه زرجوب بسیار نامناسب بوده و برای مردم مشکلاتی را ایجاد کرده است ولی برای حل این مشکل ۸۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته بودیم تا این مشکل حل شود.
رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور با اذعان به اینکه برای حل مشکلات زیست محیطی در استان گیلان کارهای کارشناسی انجام شده است، تصریح کرد: برای حل این مشکلات تفکر این بود که با تزریق اعتبار مالی مناسب مشکلات زیست محیطی حل می شود ولی در دولت به این نتیجه رسیدیم که باید کارهای کارشناسی برای حل مشکل زیست محیطی انجام شود .
وی با بیان اینکه با تعدادی از کارشناسان و صاحب نظران درباره حل مشکل پسماند صحبت شده، خاطرنشان کرد: کارشناسان از مدتی پیش در حال فعالیت و مطالعه هستند تا طرح جامع و کاملی را برای حل مشکل پسماند در استان گیلان آماده کنند.
نوبخت با مناسبت دانستن جایگاه استان گیلان به لحاظ شاخص های معتبر در کشور بیان کرد: ما در هر استانی می رویم مردم می گویند وضعیت استان ما بد است زیرا از شاخص ها اطلاعی ندارند ولی بر اساس شاخص های موجود در کشور استان گیلان جزو استان های برتر کشور است.
ایجاد 26 هزار فرصت شغلی در گیلان
رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور با اشاره به وجود برنامه جهت ایجاد 26 هزار فرصت شغلی در استان گیلان گفت: برای ایجاد این مقدار شغل برنامه هایی در زمینه های مسکن، اقتصاد، گردشگری، کشاورزی، صنعتی و غیره در هشت فصل دیده شده و مشخص شده که چقدر هزینه توسط دولت یا اشخاص باید تأمین شود.
معاون رئیس جمهور لازمه توسعه استان را شناسایی ظرفیت های استان گیلان دانست و افزود: رسانه ها باید مشکلات را و ظرفیت های استان برای توسعه و ایجاد اشتغال را شناسایی و آن ها از مسؤولین طلب کنند تا استان با پیشرفت روبه رو شود.
ساختار اقتصادی ایران تورم زا است
وی با اشاره به وجود مشکلات در مسیر راه برای اخذ مالیات خاطرنشان کرد: برای اخذ مالیات وضعیت و مشخصات برخی به صورت دقیق در دسترس نیست و عده ای نیز تا حدود 50 درصد طبق قانون از معافیت های مالیاتی برخوردار هستند.
نوبخت با بیان اینکه مالیات نقش مهمی در اداره کشور دارد، تصریح کرد: ساختار اقتصادی ایران تورم زا است و در کشورهای توسعه یافته سی تا چهل درصد و در کشورهای جهان سوم 20 تا 30 درصد درآمد دولت ها از مالیات است.
رئیس سازمان برنامه وبودجه با اشاره به راهکارهای موجود برای جبران عدم دریافت مالیات از بعضی از نهادها گفت: برای جبران مالیات باید دولت نفت و اوراق بفروشد که بعضی از این هزینه ها صرف پرداخت حقوق و مزایا و بعضی دیگر صرف ساخت پل و راه می شود که در این طریق دارایی خلق می شود. یکسان نبودن درآمد و هزینه های دولتمعاون رئیس جمهور با اعلام یکسان نبودن درآمد و هزینه های دولت افزود: حقوق کارمندان بر اساس نرخ تورم افزایش پیدا می کند که این امر در کنار برابر نبودن هزینه و درآمد در کشور برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده است ولی در تلاشیم این معضلات حل شود.
نوبخت با بیان اینکه قرار نیست آزادراه بسازیم ولی وضعیت کشاورزی و تولیدات مردم را نابود کنیم افزود: آزادراه رشت – تهران با همکاری خود مردم و کشاورزان در حال احداث است و خللی در تولیدات کشاورزان به وجود نمی آید.
وی با تأکید بر اصلاح ساختار بودجه در کشور بیان کرد: یکی از دلایل تورم در کشور برابر نبودن تقاضا و عرضه است که مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده و برای حل این مشکلات باید تمام برنامه ای برای اصلاح ساختار بودجه انجام شده است تا بتوان این مشکل را حل کرد.
شخصاً به منظور حمایت از تولید و کشاورز پیگیر عدم واردات برنج در فصل برداشت هستم
رئیس سازمان برنامه بودجه کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره واردات برنج در فصل برداشت، با قانونی دانستن آن در کشور گفت: کشاورزان برای کاشت و برداشت برنج سختی های بسیار زیادی کشیده اند ولی علیرغم قانونی بودن واردات برنج باید از انجام این کار در موقع عرضه برنج توسط شالی کاران جلوگیری شود.
نوبخت با اشاره به سیاست دولت در قبال واردات برنج در کشور بیان کرد: سیاست دولت حمایت از کشاورز است و از واردات برنج در هنگام عرضه توسط شالی کاران جلوگیری می شود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه شخصاً به منظور حمایت از تولید و کشاورز پیگیر عدم واردات برنج در فصل برداشت هستم، تصریح کرد: ولی بعد از فروش برنج توسط شالیکار و به منظور تنظیم بازار و جبران کسری برنج باید واردات انجام شود تا بتوان نیاز جامعه را برطرف کرد زیرا اکنون که قیمت برنج افزایش پیداکرده ولی به جیب شالی کاران نمی رود.
نیاز به اعتبار 600 میلیاردی برای تکمیل آزادراه رشت - قزوین
وی با اشاره به میزان هزینه انجام شده برای افتتاح آزادراه رشت - قزوین بیان کرد: برای افتتاح این آزادراه هزینه های زیادی انجام شده و فقط ۶۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل و افتتاح آن اعتبار لازم است که ظرف چند ماه آینده افتتاح می شود.
معاون رئیس جمهور با اذعان به اینکه هدف دولت مدیریت اعتبار در حوزه عمرانی است، تصریح کرد: همکاران ما در سازمان برنامه وبودجه می دانند اعتبار داده شده به یک پروژه باید چگونه در آن استان هزینه شود نا بتوان آرامش را در آن جامعه ایجاد و آن پروژه را در زمان مشخص شده افتتاح کرد.
نوبخت از دوخطه کردن قطار رشت به قزوین خبر داد و افزود: تا ماه های آینده یک ساعت از زمان سفر به تهران توسط راه آهن رشت به قزوین کاهش پیدا می کند و برای انجام این کار ۱۱۲ میلیارد تومان برای انجام این کار اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به تکمیل راه آهن رشت به قزوین گفت: در تلاشیم تا این راه آهن تا بندر کاسپین گسترش پیدا کند زیرا بسیار به توسعه استان در حوزه گردشگری کمک می کند.