Friday، 06 December 2024 | جمعه، 16 آذر 1403
1 2

گیلانیان : عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه کاهش چهار صفر از پول ملی تأثیری مثبتی در اقتصاد ندارد گفت: دولت با ارائه این لایحه که اجرای آن ۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد تنها به دنبال ایجاد یک بار روانی در سطح جامعه است. 

سیدکاظم دلخوش اباتری صبح امروز در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه تغییر واحد پول ملی و کاهش چهار صفر در اقتصاد کشور هیچ تأثیر مثبتی ایجاد نمی کند اظهار داشت: به اعتقاد بنده دولت با ارائه این لایحه به مجلس که باید دقیق مورد بررسی قرار گیرد بیشتر به دنبال ایجاد یک بار روانی در سطح جامعه است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تغییر واحد پول ملی و کاهش چهار صفر تنها تحت شرایط خاصی می تواند تأثیرگذار باشد عنوان کرد: اجرای چنین تصمیماتی در سطح کلان تنها زمانی می تواند برای کشور مثمرثمر واقع شود که یک تفاهمنامه ای با کشورهای طرف مبادله برقرار شده و یا هماهنگی های لازم با آنان انجام شود.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس با اشاره اینکه در تمام دنیا مبادلات تجاری به وسیله یورو و دلار انجام می شود تصریح کرد: یکی از پیش نیازهای تغییر مثبت در اقتصاد ایجاد یک واحد پول منطقه ای بین کشورهایی است که با هم تبادلات تجاری و اقتصادی دارند تا به جای یورو و یا دلار از آن واحد پولی استفاده شود.

دلخوش هماهنگی با کشورهای همسایه، روسیه، چین، ترکیه و نظیر این ها را قبل از اقدام جهت تغییر واحد پول ملی و حذف چهار صفر لازم و ضروری اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه مبادلات تجاری ایران و چین با یوآن انجام می شود بنابراین باید هماهنگی ها به گونه ای باشد تا سایر کشورها پول جدید را در مبادلات از ما قبول کنند.

وی غیرقابل استفاده بودن پول ملی کشورمان در سایر کشورهای دیگر از جمله عراق را به علت کاهش ارزش آن موضوعی نگران کننده و قابل بحث دانست و ابراز داشت: کاهش چهار صفر و تغییر واحد پول ملی از طرفی جمع کردن پول های قدیمی و جایگزینی آن با واحد پول جدید نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیاز کشورمان به یک پول قدرتمند از طرفی دیگر تقویت پایه های پول ملی را دو نکته ضروری در امور اقتصادی خواند و اظهار داشت: تنها کاهش صفرهای پول و تغییر اسم آن اقتصاد را دچار شوک مثبت نمی کند بلکه برای ایجاد یک تغییر در درجه نخست باید زمینه ها و پیش نیازهای آن فراهم شود.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس موضوع طرح بانکداری اسلامی و لزوم اصلاح این حوزه را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: در صورت اجرای این طرح 208 ماده ای علاوه بر اینکه نقش و رسالت بانک مرکزی مشخص و زمینه استقلال این نهاد فراهم می شود برخی قوانین آن مانند سودهای مرکب مورد بازنگری قرار می گیرند.

دلخوش ساماندهی نحوه محاسبه سود و جرایم تسهیلات و سودهای مرکب را از نیازهای اساسی اقتصاد کشورمان دانست و عنوان کرد: امیدواریم در خلال بررسی و تصویب طرح اصلاح بانکداری اسلامی بتوانیم بسیاری از قوانین مضر و ناعادلانه ای که با شعار اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تضاد دارند را حذف کنیم.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان