گیلانیان : رئیس اداره اورژانس هوایی گفت: سالانه افزون بر ۹ هزار حادثه پرتلفات در کشور اتفاق می افتد که در همه این حوادث، مداخله چند دستگاه آمبولانس به طور همزمان مورد نیاز است.
محمد سرور روز دوشنبه در کارگاره اورژانس هوایی در رشت با بیان این که در زمان حاضر، دو هزار و ۷۰۰ پایگاه اورژانس در جاده های کشور فعال است، افزود: افزون بر ۱۴ هزار نیرو با شش هزار دستگاه آمبولانس کار ارائه خدمات فوریت های پزشکی را در کشور بر عهده دارند که با اجرای طرح پوشش فراگیر در جاده های اصلی در هر ۴۰ کیلومتر یک پایگاه زمینی اورژانس فعال است.
وی تعداد ماموریت های سالانه اورژانس در جاده های کشور (به صورت زمینی) را سه میلیون و ۵۰۰ هزار مورد عنوان و اظهار کرد: ایران با برخورداری از حدود ۲۶ هزار کیلومتر جاده اصلی و بزرگراه، از نظر حوادث ترافیکی در ردیف کشورهای پرحادثه قرار دارد.
سرور با تشریح ضرورت راه اندازی اورژانس هوایی و بیان اینکه ایران به لحاظ حوادث غیرمترقبه بین ۱۰ کشور اول جهان و شش کشور اول آسیاست، خاطر نشان کرد: در حوزه حوادث ترافیکی سالانه بین ۱۶ تا ۱۷ هزار نفر در کشور جانشان را از دست می دهند که هزینه های ایجاد شده در حوادث ترافیکی معادل هفت درصد درآمد ناخالص ملی کشور است.
رئیس اداره اورژانس هوایی کشور ادامه داد: سال گذشته ۶۲۰ هزار نفر در حوادث ترافیکی مجروح و به مراکز درمانی منتقل شدند؛ برخی از این مجروحان به زندگی برگشتند و برخی دیگر دچار معلولیت شده یا فوت کردند، بنابراین برخورداری از اورژانس هوایی در همه استان ها به منظور انتقال سریع تر بیماران و انتقال نیروهای متخصص بر بالین بیمار ضرورت دارد.
وی بیان داشت: زندگی عشایری و کوچ نشینی در غالب استان های کشور، مشکل دسترسی به بیماران و مجروحان در روستا، جاده های فرعی و روستایی به دلیل پراکندگی بسیار وسیع و تنگ بودن بافت جمعیتی ضرورت فعالیت اورژانس هوایی را بیش از پیش آشکار می کند بر همین اساس وزارت بهداشت نسبت به ورود بالگردهای جدید و با برخورداری از تجهیزات پیشرفته از کشور آلمان اقدام کرده و در زمان حاضر هشت فروند از این بالگردها در کشور در حال فعالیت هستند.
سرور تعداد بالگردهای فعال در پایگاه های اورژانس هوایی کشور را ۴۲ فروند عنوان و اضافه کرد: از سال ۹۳ سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر توسعه خدمات اورژانس هوایی قرار گرفته به طوری که به عنوان یکی از بسته های طرح تحول سلامت مطرح شد.
اولین کارگاه آموزشی دو روزه اورژانس هوایی از صبح امروز (دوشنبه) توسط مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی گیلان با همکاری اداره اورژانس هوایی سازمان اورژانس کشور در رشت گشایش یافت. در این کارگاه آموزشی مباحث مرتبط با لزوم و اهمیت اورژانس هوایی ، دستورالعمل آمبولانس های هوایی و مباحث ایمنی در عملیات اورژانس هوایی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی گیلان دارای ۴۷۴ نیرو، ۱۲۲ دستگاه آمبولانس، دو دستگاه موتور لانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس است.