گیلانیان : نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، گفت: کمیسیون بهداشت و درمان به تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر رای منفی داد.
محمد حسین قربانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح دستور کار امروز ( یک شنبه، 10 شهریورماه ) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، از بررسی موضوع امنیت غذایی با حضور مسئولین وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: امنیت غذایی یکی از بحث های مهم کشور است که در قانون برنامه ششم و پنجم توسعه هم به صراحت اعلام شده و دو وزارت خانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی هم موظف به حفظ امنیت غذایی هستند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امنیت غذایی در حال حاضر دغدغه مردم و افکار عمومی جامعه است چرا که امنیت غذایی می تواند بر امنیت کشور اثرگذار باشد، بر همین اساس هم دبیرخانه ای در وزارت بهداشت و درمان قرار دارد که یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز عضو این دبیرخانه است.
وی با اشاره به سوالات اعضای کمیسیون بهداشت و درمان از متولیان حفظ امنیت غذایی، تصریح کرد: بر اساس ماده 31 و 61 قانون برنامه پنجم و ششم توسعه، میزان سموم مواد غذایی و نوع سم باید کاملاً مشخص و تعیین شده باشد، بنابراین سوالاتی مطرح شد و مسئولان مربوطه نیز گزارشاتی در این خصوص ارائه کردند اما به جهت محدودیت زمان، ادامه بررسی و نتیجه گیری به جلسه دیگری موکول شد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: دستور کار دوم کمیسیون بهداشت تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر و سازمان های تابعه بود چرا که یکی از نمایندگان حدود 4 ماه پیش این موضوع را مورد سوال قرار داد و بر اساس آیین نامه باید در دستور کار کمیسیون بهداشت قرار می گرفت. بر همین اساس از بالاترین مقام مسئول اجرایی آن دستگاه که رئیس جمعیت هلال احمر بود، خواسته شد گزارشاتی را بر اساس سوالات تحقیق و تفحص تهیه و در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان و در حضور نمایندگان سوال کننده، ارائه کند.
رای منفی کمیسیون بهداشت به تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر
قربانی اظهار کرد: سوالات در خصوص هدایای مردمی، بیمارستان های هلال احمر در خارج کشور و تولیدات جمعیت از جمله نساجی و واردات دارو در قالب تعهدات هلال احمر، مطرح شد و رئیس جمعیت نیز به آن ها پاسخ داد اما نمایندگان سوال کننده قانع نشدند، از همین رو طبق آیین نامه در کمیسیون بهداشت و درمان با حضور اکثریت اعضا به رای گذاشته شد و اعضای کمیسیون هم به تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر رای منفی دادند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: موضوع تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر بر اساس آیین نامه و به درخواست نماینده سوال کننده باید به صحن علنی مجلس ارجاع شود. بنابراین ما نیز بر اساس وظیفه خودمان این موضوع را به هیئت رئیسه مجلس ارائه کرده تا در دستور کار صحن علنی قرار دهند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در رابطه با علت مخالفت کمیسیون با تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: ما خواستار شفافیت در همه ابعاد و نه تنها در هلال احمر بلکه در تمام ارکان نظام جمهوری اسلامی مخصوصاً در مبارزه با فساد و رانت هستیم.
قربانی افزود: قوه قضاییه با یک نفر در جمعیت هلال احمر موردی برخورد کرده که آن هم هنوز رای قطعی صادر نشده است. قطعا همکاران بر اساس استدلال ها و آمار و ارقام که در کمیسیون بهداشت توسط نماینده سوال کننده، تحقیق و تفحص شونده و گزارش دهنده اعلام شده است، رای داده اند و به نظر بنده هم پاسخ های رئیس جمعیت هلال احمر قانع کننده بود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، با اشاره به سوال سه خانم مافی و آقایان کولیوند و قاضی پور در خصوص دستگیری مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی، گفت: موضوع در خصوص وارد کردن دارویی به نام گلوکانتیم بود که بر اساس سفارش معاونت بهداشتی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت به هلال احمر داده شده بود و این دارو هم قابل فروش در بازار نیست و اگر هم این دارو وارد شود، باید از طریق معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار بگیرد. بر همین اساس قاضی هم در حال حاضر مدعی شده که داروهای دیگری با ارز دولتی وارد شده و خارج از ضوابط به فروش رسیده است. اما این اتهامات باید اثبات شده و قاضی رای صادر کند تا برای ما هم قابل استناد باشد، در غیر این صورت نمی توانیم قضاوت کنیم چرا که تنها در معرض اتهام قرار دارد