عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس درباره روند اعطای ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات اقلام دارویی گفت: واردات اقلام دارویی هیچ سنخیتی با حوزه پزشکی ندارند.
ذبیح الله نیکفر لیالستانی تخصیص یک درآمد پایدار نظیر درآمدهای ناشی از ارزش افزوده به حوزه بهداشت و درمان کشور را خواستار شد و اظهار داشت: از دولت انتظار داریم برای جلوگیری از ایجاد مشکلات مالی حوزه بهداشت و درمان در لایحه بودجه 99 یک درآمد پایدار به این بخش اختصاص دهد.
عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس نظارت بر نحوه مصرف و مدیریت صحیح هزینه کردهایی که در مجموعه نظام بهداشت و درمان انجام می شود را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: با ایجاد یک زنجیره منسجم و هدفدار نظارتی می توانیم از هدررفت منابع مالی موجود در حوزه بهداشت و درمان جلوگیری به عمل آوریم.
نیکفر لیالستانی درباره بدهی های انباشت شده دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی گیلان و رایزنی هایی که در این مورد انجام شده است نیز تصریح کرد: بنده هم در حضور وزیر بهداشت و هم در سفری که اعضاء کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به گیلان داشتند گفتم که بخشی از این بدهی ها واقعی نیست.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان با بیان اینکه باید مراقب باشیم که در دانشگاه های علوم پزشکی برای ما بدهی های غیرواقعی و مطالباتی از این دست ایجاد نکنند ابراز داشت: ما فقط آن بخشی را جزء بدهی های دانشگاه علوم پزشکی می دانیم که مربوط به حقوق پرسنل، بخش پرستاری، اطبا و مطالبات آن ها در حوزه های مختلف است.
وی ضمن انتقاد از عدم پرداخت به موقع حق و حقوق پرسنل شاغل در حوزه های مختلف بهداشت و درمان و لزوم چاره اندیشی جدی در این مورد را مورد تأکید قرار داد و گفت: علاوه بر این مشکلات، بخشی از پزشکان، متخصصان و اعضاء هیئت های علمی دانشگاه که باید در بیمارستان ها ساعت کار داشته باشند نیز به وظیفه خود عمل نمی کنند.
عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس با اشاره به اینکه عدم حضور این افراد در بیمارستان های دولتی یکی از عوامل عدم ایجاد و کسب درآمدهای کافی است گفت: در حال حاضر اقدامات دردسرساز مختص بیمارستان های دولتی شده در حالی که اقدامات پول ساز به سمت بیمارستان های خصوصی ارجاع داده می شوند.
نیکفر لیالستانی در پاسخ به این پرسش که روند اعطای ارز 4 هزار و 200 تومانی برای واردات اقلام دارویی را چگونه ارزیابی می کند نیز خاطرنشان کرد: متأسفانه در این بخش هم نظارت کافی اعمال نمی شود زیرا گاهی اوقات اقلامی وارد کشور می شود که نه تنها اصلاً نیازی به وجود آن ها نیست بلکه هیچ سنخیتی با حوزه پزشکی هم ندارند.