گیلانیان : در مراسم افتتاح دفتر خانه احزاب گیلان تأکید شد که اعضا آن تلاش کنند با وحدت و همکاری هایی که در بینشان وجود دارد مشارکت های مردمی را افزایش دهند.
صبح امروز دفتر خانه احزاب گیلان که از احزاب قانونی متشکل شده در رشت است با حضور استاندار و احزاب گیلان افتتاح شد.
احزاب نیز زمینه استمرار امنیت در جامعه هستند ارسلان زارع، استاندار گیلان در حاشیه افتتاح دفتر خانه احزاب گیلان در رشت با تأکید بر وحدت و همدلی اظهار کرد: موفقیت ایران اسلامی در راستای وحدت و وفاق ملی است.
وی با اشاره به نگاه دولت ها به احیا یا حذف احزاب در کشور افزود: از زمان شکل گیری انقلاب اسلامی تاکنون نگاه دولت ها به احزاب و گروه های سیاسی متفاوت بوده و بر این اساس است که احزاب پس از دولت اصلاحات چراغش در دولت نهم و دهم خاموش شد و مجدداً در دولت یازدهم و دوازدهم به عنوان یک مؤلفه مؤثر در توسعه به آن نگاه شده است. نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به فعالیت ۱۱۶ حزب دارای پروانه گفت: ۹ جبهه حزبی جدید در گیلان تشکیل و به تائید وزارت کشور نیز رسیده که فعالیت خود را نیز در استان شروع کردند. زارع با بیان اینکه ساماندهی اقتصاد در دولت یازدهم رشد صعودی و مستمری داشت اما با پیروزی ترامپ، آمریکا از پیمان قانونی برجام خارج و بدیهی بود که شوک اقتصادی و سیاسی در کشور ایجاد شود، افزود: با توجه به سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب و دولت، می توانیم باقدرت به حدی پیش برویم که شاخص اقتصادی مثبت شده و به سقف یک میلیون نفر شغل تا پایان سال برسیم. استاندار گیلان پس از تأکید بر تقویت وفاق در بین احزاب و اشاره ای به رد صلاحیت عده ای از داوطلبین یازدهمین دوره انتخابات مجلس که مورد تأکید رئیس جمهور نیز بوده، تصریح کرد: از شورای نگهبان انتظار می رود با تجدیدنظر و باز کردن فضا برای ورود دیگر از افراد به چرخه انتخابات که مورد تأکید دولت و احزاب نیز هستند، موجب افزایش مشارکت مردم در انتخابات شوند.
نماینده عالی دولت در گیلان با ابراز امیدواری از بهبود فضای سیاسی در گیلان گفت: به نظر می رسد برخی از حوزه های انتخابی گیلان به سبب رد صلاحیت عده ای از داوطلبان، فضای رقابتی خود را ازدست داده باشند که لازم است تجدیدنظرها در این خصوص انجام شود.
کار احزاب گدایی صلاحیت نیست یدالله طاهر نژاد، عضو خانه احزاب ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه خانه احزاب در دوران دولت اصلاحات شکل گرفته است، اظهار کرد: این خانه در راستای دور شدن از فضای تنازع احزاب در دولت اصلاحات شکل گرفت و به سمت هدف های مشترک در کشور فعالیت می کرد. عضو هیئت مؤسس خانه احزاب ایران با اشاره به فلسفه ایجاد این خانه در کشور گفت: فلسفه تشکیل خانه احزاب تعامل، همگرایی و خنثی سازی رفتارهایی که موجب می شد انرژی دولت ها به جای پرداختن به امور جاری کشور صرف خنثی سازی کنش های سیاسی شود شکل گرفت.
طاهر نژاد با تأکید بر اینکه توسعه همه جانبه سیاسی اجتماعی فرهنگی در کشور نیازمند داشتن چند حزب قدرتمند است، افزود: در کشور به جای اینکه صدها حزب داشته باشیم لازم است سه تا چهار حزب قدرتمند داشته باشیم تا فعالیت آن ها یکدیگر را خنثی نکنند. وی با بیان این که احزاب دولت ساز هستند، گفت: اعضا، وظیفه عملگی دولت را بر عهده ندارد بلکه برای تشکیل دولت و نقش آفرین در کشور تشکیل می شوند. عضو خانه احزاب ایران با بیان اینکه ما حامی دولت بوده اما به جا از آن انتقاد نیز می کنیم، تصریح کرد: وقتی از ۸۰ میلیون جمعیت ایران ۶۰ میلیون نفر کمک معیشتی می گیرند یعنی اشتباه بزرگی در مدیریت کشور علیرغم داشتن ظرفیت و منابع وجود دارد.
وی همچنین رد صلاحیت عده کثیری از داوطلبین یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را موردنقد خود قرارداد و بیان کرد: احزاب نباید صلاحیت را گدایی کنند چون شورای نگهبان کار قانونی خود را انجام می دهند درنتیجه احزاب باید روند و رویه بررسی صلاحیت های داوطلبین را اصلاح کنند.
طاهر نژاد با اشاره به اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس در روزهای واپسین مجلس نهم گفت: در قانونی که در هفته آخر عمر مجلس نهم اصلاح شده دادستان نیز در هیبت اجرایی حضور دارد و اعضای هیئت اجرایی نیز باید توسط شورای نگهبان تائید شوند درحالی که بنا بر قانون اساسی، قرار بر این است انتخابات همه اش مردمی برگزار شود.
تأکید بر وحدت و حفظ وفاق وجه اشتراک احزاب سیاسی محمود قاسم نژاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نیز در این مراسم با اشاره به نقش مؤثر احزاب در توسعه همه جانبه کشور اظهار کرد: حفظ نظام سیاسی و زمینه تحرک و پویایی بیشتر مردم، آگاهی سیاسی جامعه، اشتغال و رفع محدودیت ها برای قرار گرفتن در کنار یکدیگر وجه مشترک در بین احزاب است و باید با حفظ این رویه گره های کلی کشور به نظام باز شود.
وی با بیان اینکه حفظ کلیت نظام وجه مشترک وارد این میان احزاب است که می تواند بسیاری از مشکلات در جامعه حل کند، افزود: احزاب باید جلوی برخی از رفتارهای استبدادگونه را در کشور بگیرند و مشکلات نظیر کاهش مشارکت مردمی را با وحدت و همکاری هایی که در بینشان وجود دارد، افزایش دهند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان همگرایی و حفظ وحدت را، امروزه حمایت همه جانبه از دولت دانست و گفت: دولت کنونی برخاسته از رأی حدود ۲۴ میلیون نفر ایرانی است و هیچ کس نباید به نفع خواسته جناحی، دولت را سیبل کند بلکه در شرایط کنونی باید در چارچوب نظام اسلامی که همان قانون اساسی و ولایت فقیه است از فعالیت احزاب حمایت کرده و به پویایی جامعه کمک کرد.
شورای نگهبان جایگاه اصلاح طلبان را در مجلس حذف کرده است سهیلا مدارائی، مسؤولین خانه احزاب گیلان در حاشیه افتتاح این خانه با بیان اینکه خانه احزاب گیلان از سال ۸۱ در دولت اصلاحات شکل گرفت و جزو اولین خانه های احزاب در کشور بود، اظهار کرد: در دولت نهم و دهم خانه احزاب هیچ فعالیتی نداشت اما مجدداً در دولت های یازدهم و دوازدهم این خانه فعال شد.
دبیر کل حزب مشارکت های مردمی گیلان با اشاره به ظرفیت های ایجادشده در زمینه خوابگاه برای میهمانان و کلاس های آموزشی برای اعضا افزود: این خانه برای همه احزاب عضو سه فراکسیون فعال اصولگرایان، اصلاح طلبان و مستقلین ایجادشده و بنا دارد محلی برای فعالیت حزبی جریانات سیاسی باشد.
وی بر وحدت و همگرایی در احزاب تأکید کرد و گفت: در تلاشیم احزاب را در کنار یکدیگر و همگرایی با مردم ارتباط دهیم تا اهداف مشترک ملی و استانی در آن دنبال شود.
مسؤولین خانه احزاب گیلان بر لزوم حمایت حاکمیت از احزاب شناسنامه به جهت افزایش مشارکت در عرصه های مهم ازجمله مجلس تأکید کرد و افزود: ما نمایندگان مردم هستیم و در انتخابات پیش روی مجلس، ما که از نمایندگان آن ها هستیم حذف شده ایم درحالی که باید اصلاح طلبان در مجلس جایگاه داشته باشند.
دبیر کل حزب مشارکت های مردمی استان گیلان با بیان اینکه شورای نگهبان عده ای از داوطلبین هم جناحشان را در بررسی صلاحیت ها را رد کرده، گفت: اگر قرار است انقلابی ترین مردم با عنوان اینکه مسلمان نیستند علیرغم اینکه التزام به قانون اساسی و ولایت فقیه دارند کنار گذاشته شوند، صحیح نیست. حفظ وفاق در احزاب موجب کاهش اثرات فشار خارجی و اعتماد مردمی می شود دارابی مجد، نماینده فراکسیون اصولگرایان گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه خانه احزاب متعلق به همه احزاب است و در آن باید به وفاق همه جانبه ملی رسید، اظهار کرد: وحدت احزاب می تواند با توجه به فشارهای خارجی و حوادثی که اخیراً در آستانه انتخابات ایجادشده در جلب اعتماد مردمی اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه احزاب سیاسی حلقه واسطی بین حاکمیت و مردم هستند و هرچقدر به یکدیگر نزدیک باشند حاکمیت بیشتر می داند به مردم خدمت کنند، افزود: احزاب با کادر سازی و روشنگری در حاکمیت می توانند موجب شکوفایی جامعه شوند.
رد صلاحیت اعتدالیون بیانگر از دست رفتن جایگاه آن ها در مجلس است محمدابراهیم نصر، نماینده حزب اعتدال و توسعه و مستقلین گیلان نیز در این مراسم با تقدیر از نگاه دولت روحانی در احیا احزاب اظهار کرد: در دولت روحانی علاوه بر احیا احزاب، حزب های جدیدی نیز تشکیل شده اما جایگاهی ندارد.
وی با انتقاد از شورای نگهبان مبنی بر رد صلاحیت تعدادی از داوطلبین موردحمایت حزبشان در انتخابات مجلس پیش رو افزود: ما سه داوطلب موردحمایت در حزب خود داشتیم که آن ها توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده و بااین حال نمی توان گفت احزاب در کشور جایگاهی دارند.
نصر با بیان اینکه جوانان بیکار هستند و مشکلات اقتصادی در جامعه زیاد است که موجب نارضایتی مردم شده، گفت: رد صلاحیت برخی از داوطلبان نمایندگی مجلس بر نگرانی های مردم به ویژه جوانان افزوده است.
خانه احزاب گیلان به منظور کاهش فاصله بین احزاب ایجادشده و بااینکه یک تشکل مردم نهاد است دولت از آن حمایت می کند.