Saturday، 15 February 2025 | شنبه، 27 بهمن 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان: کشاورزی جهت خرید کود شیمیایی بعنوان یکی از ضروری ترین نیاز کشاورزی در تاریخ 14 بهمن 98 مثل سایر کشاورزان به شرکت تعاونی روستایی جلالیه کیسم مراجعه کرد.

خانم متصدی بدون هیچ توضیح و تذکری براساس جدولی که در اختیار داشت مقدار کود مورد نیاز کشاورز را بر مبنای سطح زیر کشت اعلام و کل قیمت آن را پس از محاسبه اعلام و قیمت مقطوع اعلامی را تمام کمال از طریق (پز) موجود دریافت کرد پس از این مراحل حواله انبار را نیز صادر کرد.

ولی گفته شد کود شیمیایی در انبار موجود نیست باید منتظر بمانی تا برسد آن وقت شخص شما یا راننده با ارائه این حواله می تواند کود خریداری شده را دریافت نماید.

حدود یک ماه بعد کود رسید و راننده برای دریافت کود مراجعه نمود ولی چون قیمت کود خریداری شده شرکت تعاونی افزایش یافته بود و از جهت دیگر صاحب حواله هم در محل حضور نداشت مسئول انبار برای دریافت ما به التفاوت قیمت افزوده علی الرأس 50 کیلو از کود فروخته شده را کسر و بهایی که در روز 14 بهمن پرداخت شده بود پس از کسر افزایش بهای مقادیر کود شیمیایی تحویل شده، مازاد پول را به راننده مسترد نمود!؟

البته این مورد تنها اختصاص به کشاورز مورد نظر ندارد بلکه از همه کشاورزانی که قبل از ورود کود به انبار در تاریخ های کوتاه تر و بلندتر کود را نقدی و به صورت مقطوع خریداری نموده بودند از همه آنان ما به التفاوت ارزش بها دریافت نمودند.

با توجه به اینکه خریدار کود شیمیایی قریب سه دهه عضو این شرکت تعاونی روستایی و دارای سرمایه سهام در این تعاونی است و حتی چند سال قبل نیز بطور اجباری از وی ارزش سرمایه دریافت نمودند و طی دو دهه گذشته تنها یک بار چند تومانی بابت سود سهام به وی پرداخت نموده اند، شرکت تعاونی می توانست برای عدم کسر سهمیه تعیین شده ما به التفاوت قیمت را از سرمایه کشاورز کسر نماید!

کشاورز متضرر جهت اعتراض به عمل غیر اصولی شرکت تعاونی روستایی جلالیه به این تعاونی مراجعه و درخواست توضیح در مورد کسر سهمیه اعلامی و فاکتور فروش شد که پاسخ شنید : اولا فاکتور همان حواله انبار است؟! دوما: در ذیل حواله انبار و در داخل کادر مطلبی نوشته شده باید به آن توجه شود. متن مورد نظر خانم متصدی چنین است : "مبلغ دریافتی علی الحساب بوده هرگونه افزایش یاکاهش در قیمت کود شمیایی در موقع تحویل مجددا محاسبه می گردد".

1 – متصدی فروش باید قبل از دریافت وجه مقطوع موضوع (علی الحساب) را به خریدار اعلام می کرد که نکرد!

2 –حواله انبار پس از دریافت قیمت مقطوع صادر شد، یعنی معامله صورت گرفته بود و پول آن نیز دریافت شده بود بنابراین موضوع کادر پایین نتوانست نظر خریدار را جلب نماید و تصور می شد این عبارت تذکراتی در مورد حفظ حواله انبار است.

3 – وقتی کالایی موجود نباشد آیا می توان قیمت مقطوع آن را اعلام و دریافت و حواله انبار صادر کرد؟ حواله انبار برای کالای غیر موجود قانونی است؟!

4 - با توجه به اینکه (علی الحساب) در عرف بازار و حتی در فرهنگ ها تعریف خاصی دارد (بخشی از پرداخت یا دریافت بدهی، مزد و مانند فرهنگ معین) وقتی شرکت تعاونی روستایی جلالیه کیسم تمام کمال بهای کالا را دریافت می نماید می توان این نوع معامله را (علی الحساب) تلقی کرد ؟

5 – با توجه به شرح ماجرا می توان توضیح پای حواله شرکت تعاونی جلایه کیسم را قانونی تلقی کرد؟

6 – از آنجایی که حواله انبار شرکت تعاونی جلالیه تحویل انبار می شود و عملا سند و مدرکی در دست خریدار یا عضو وجود نخواهد داشت آیا این شرکت بابت کالایی که می فروشد و بهای آن را دریافت می نماید، نباید فاکتور صادر نماید؟

7 - خانم متصدی اعتقادی به فاکتور ندارد و اصرار دارد حواله انبار فاکتور تلقی شود آیا این عمل وی اصولی است؟

8 – خانم متصدی به منظور تنبیه کشاورز معترض از فروش مقدار کود شیمیایی کسر شده که حق قانونی کشاورز است حتی به قیمت جدید امتناع می نماید؟!

امید است این اجحاف مورد توجه و بررسی قرار گیرد تا به قشر ضعیف کشاورز بیش از این جفایی روا نشود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان