گیلانیان : رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: چالش های حوزه بهداشت، فرهنگی و دانشجویی باید آسیب شناسی شوند و معاونین به جدیت باید از روزمرگی بپرهیزند.
پیش از ظهر امروز آئین تکریم و معارفه معاونین بهداشتی و فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجلاس این دانشگاه با حضور دکتر سالاری، رئیس دانشگاه و مدیران ستادی برگزار شد.
ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم با اشاره به عقب ماندگی های همه جانبه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان باسابقه بیش از ۳۰ سال در بسیاری از زیرساخت ها از دانشگاه هایی که بعد از ما تأسیس شده اند عقب تر است و این زیبنده استان نیست.
قائم مقام وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان بدهی داشت، افزود: بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار خارج از چارچوب وزارت بهداشت در دانشگاه جذب و بخشی از بار مالی سنگین از دوش دانشگاه برداشته شده است.
وی با اشاره به افتتاح بالای ۲۵۰ کلینیک تخصصی در کل کشور، گفت: علیرغم اینکه این تعداد از کلینیک های تخصصی در کل کشور به بهره برداری رسیدند تنها دو کلینیک در گیلان به افتتاح رسیده درحالی که سایر استان ها کلینیک های تخصصی خود را تجهیز نیز کرده اند.
سالاری بر لزوم تلاش همه جانبه مدیران ستادی در دانشگاه تأکید کرد و گفت: زبان ما باید زبان شاخص و اسناد بالادستی باشد و توسعه سلامت گیلان را باید با مقایسه سایر استان ها گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه چالش های دانشگاه علوم پزشکی گیلان را به یک مطالبه عمومی تبدیل کرده، افزود: تزریق پول تنها راهکار برون رفت دانشگاه از چالش ها نیست بلکه باید همه با همگرایی، صرفه جویی و به کارگیری از همه ظرفیت ها در رفع چالش ها گام برداشت.
قائم مقام وزیر بهداشت و درمان با تأکید بر پرهیز از روزمرگی در معاونت های بهداشتی و فرهنگی، گفت: چالش های حوزه بهداشت، فرهنگی و دانشجویی باید آسیب شناسی شوند و معاونین به جدیت باید از روزمرگی بپرهیزند.
سالاری با اشاره به اقدامات مهم انجام گرفته گروه مبارزه و پیشگیری از بیماری های واگیر و غیر واگیر در ۶ ماهه دوم سال گذشته، اظهار کرد: گیلان به ۱۴۵ درصد اهداف از پیش تعیین شده وزارت بهداشت در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون رسیده است.
قائم مقام وزیر بهداشت و درمان با اشاره به اجرای مراقبت های بهداشتی بین المللی از سوی دانشگاه علوم پزشکی، افزود: مراقبت بهداشتی بین المللی در شهرستان های آستارا، انزلی و رشت و همچنین مراقبت از ۷۹ هزار مسافر از مبادی دریایی، ریلی، هوایی، زمینی و ترانزیتی استان انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: توسط این معاونت مراقبت و درمان بیش از هفت هزار بیمار شدید تنفسی و توزیع بیش از ۸۰ هزار کپسول اسلتامیویر در گیلان انجام شده است.
سالاری با بیان اینکه غربالگری، مراقبت، کنترل و درمان بیماری کووید ۱۹ برای بیش از دو میلیون نفر از جمعیت استان انجام شده و گیلان در این مهم رتبه برتر کشور را کسب کرد، افزود: برای بیش از سه هزار و ۷۵۰ نفر از موارد بستری و فوتی ناشی از بیماری کویید ۱۹ در بیمارستان های گیلان نمونه گیری انجام شده است.
وی از پیگیری و مراقبت بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار و به انضمام کلیه اعضای خانواده بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در گیلان خبر داد و افزود: مراقبت و پیگیری بیش از ۸۵۰۰ مورد بیمار سرپایی مشکوک به کووید ۱۹ در مراکز ۱۶ ساعته گیلان و ارجاع موارد شدید به مرکز تخصصی بالاتر مثل بیمارستان ها از دیگر اقدامات این معاونت در ماه های اخیر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه اجرای برنامه غربالگری مرحله اول با غربال ۹۲.۴ درصد برای دو میلیون و ۱۹۱ هزار و ۸۵۷ نفر از جمعیت تحت پوشش توسط مراقبین سلامت، بهورزان، نیروهای بسیج و داوطلبین انجام گرفته، تصریح کرد: شاخص جمعیت ثبت نام شده به میزان ۴ درصد و همچنین شاخص یک بار خدمت گرفته به میزان ۱۸ درصد در سامانه سیب بر اساس اقدامات صورت گرفته ارتقا یافته است.
سالاری، قائم مقام وزیر بهداشت و درمان همچنین به وضعیت خوابگاه های دانشجویی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: تعداد کل دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی گیلان پنج هزار و ۸۱۳ نفر هستند که از این تعداد یک هزار و ۲۴۰ نفر دارای خوابگاه هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس استاندارد، یک سوم از کل دانشجویان باید فضای خوابگاهی داشته باشند، افزود: بر اساس وضعیت کنونی، ۷۱۷ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان فاقد خوابگاه هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به پایش ۹۶ درصدی سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: پایش سلامت روان دانشجویان با ابزار سنجش نشانه های متقاطع سلامت روان به تعداد ۴۸۱ نفر از بین ۵۰۱ نفر کل دانشجویان ورودی های جدید انجام گرفته است.
سالاری با اشاره به وضعیت کانون های فرهنگی فعال در سطح دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بیان کرد: در حال حاضر ۱۴ کانون در دانشگاه علوم پزشکی گیلان فعال و سه کانون دیگر نیز در انتظار صدور مجوز نهایی از شورای فرهنگی دانشگاه هستند.
وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ انجمن علمی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مشارکت اجتماعی خود ۳۲ نشریه دانشجویی را در سطح دانشگاه اداره می کنند.
قائم مقام وزیر بهداشت و درمان با اشاره به افضل ترین اعمال در ماه مبارک رمضان بنا بر فرموده پیامبر اکرم (ص)، افزود: بنا بر فرموده رسول خدا صلوات الله علیه ترک حرام خدا در این ماه از افضل ترین عبادات محسوب می شود.
گفتنی است در پایان این مراسم، معاونین جدید بهداشتی و فرهنگی- دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز به بیان دیدگاه ها و برنامه های پیش بینی شده در راستای ارتقای سلامت و بهداشت و همچنین در نظر گرفتن برنامه های متنوع برای پویا کردن حوزه فرهنگی و دانشجویی تأکید کردند.
به گزارش فارس، در پایان این مراسم از زحمات دکتر رستم پور در معاونت فرهنگی و دانشجویی تقدیر و دکتر مهرابیان، معاون پیشین بهداشتی دانشگاه به این معاونت منصوب شد.
دکتر آبتین حیدر زاده نیز بر اساس حکم دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به سمت معاونت بهداشتی دانشگاه منصوب شد.